Nogomet

Slovenija še na drugi prijateljski tekmi zapored remizirala

Doha, 29. 03. 2022 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Dohi z gostiteljico letošnjega svetovnega prvenstva Katarjem igrala 0:0. Izbranci Matjaža Keka so na stadionu Education City igrali že pred tremi dnevi, ko so se brez zmagovalca razšli z južno sosedo Hrvaško (1:1). Srečanje sta si v živo ogledala tudi Uefin predsednik Aleksander Čeferin in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Slovenska vrsta je v Dohi igrala tretje medsebojno srečanje s katarsko vrsto. Leta 2015 je z golom še sedanjega reprezentanta Abdelkarima Hassana zmagala katarska zasedba z 1:0, pet let pred tem pa slovenska s 4:1. Milivoje Novaković, Boštjan Cesar, ki sta zdaj v reprezentanci v drugačnih vlogah, Andraž Kirm in Bojan Jokić so takrat zadeli za Slovenijo. Tokrat pa nobenemu igralcu ni uspelo obogatiti strelskega izkupička, čeprav so imeli domači nekaj več priložnosti in igre v prvem, gosti pa v drugem polčasu.

Kek je tokrat poskrbel za nekaj sprememb v primerjavi s tekmo s Hrvaško. V obrambi je tokrat na novo zaigral Miha Mevlja namesto Mihe Blažiča, na levem boku pa Petar Stojanović namesto Žana Karničnika. Namesto Adama Gnezde Čerina je od začetka igral Benjamin Šeško, v konici napada pa je Andraža Šporarja zamenjal Luka Zahović.

Od prve minute so za slovenijo začeli: Jan Oblak v golu, Petar Stojanović, Jaka Bijol, Miha Mevlja, David Brekalo in Gregor Sikošek v obrambi, Sandi Lovrić, Miha Zajc in Jasmin Kurtić v vezni vrsti ter Benjamin Šeško in Luka Zahović v napadu.

Je bil pa spet med vratnicama Jan Oblak, ki je v šesti minuti prvič posredoval po poskusu Almoeza Alija, drugič pa v 15. po strelu drugega napadalca Akrama Afifa. Tudi sicer so bili gostitelji letošnjega svetovnega prvenstva konkretnejši in odločnejši v tem obdobju in na sploh celotnem polčasu, med drugim je Afif znova poskusil z leve strani v 42. minuti, toda Oblak je dobro opravil svoje delo.

Katar - Slovenija
Katar - Slovenija FOTO: Twitter

Drugi polčas je Slovenija začela odločneje, toda v 53. minuti je razpoloženi Afif spet nevarno meril malo z leve strani, znova pa se je izkazal Oblak. V 57. minuti je nase opozoril Šeško, ko je, prav tako z leve strani, z diagonalnim strelom žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Boljšo igro Slovenije bi lahko v 65. minuti kronal Stojanović, a je domači vratar odbil žogo po njegovem strelu iz prve.

Katar je na Fifini jakostni lestvici uvrščen na 52., Slovenija pa na 64. mesto.

V 69. minuti se je žoga od nekoliko presenečenega Jake Bijola odbila proti golu, kjer jo je ujel domači vratar in tako preprečil igralcu moskovskega CSKA veselje na drugi zaporedni tekmi. V 73. minuti je bil še bližje zadetku Žan Celar, ko je sprožil z roba kazenskega prostora in oplazil desno vratnico. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači že v sodniškem dodatku, toda so žogo z roba kazenskega prostora poslali čez prečko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Res je, da smo igrali dve tekmi brez poraza, ampak zmagali pa tudi nismo. Resda smo igrali proti tekmecema, ki bosta na SP. V prvem polčasu nismo dobro začeli, poskušali smo, iskali rešitve in v drugem polčasu je bilo to veliko bolje. Ta akcija pa je dosegla namen, bili smo skupaj, igrali dve tekmi na visoki ravni, tako da sem glede tega zadovoljen. Nismo pa zmagali. Še vedno imamo določen strah ali preveliko spoštovanje. Toda z vsem drugim sem zadovoljen," je po tekmi za Sportklub povedal Kek in priznal, da ga še vedno skrbi igra zvezne vrste in pomanjkanje kreacije.

"V drugem polčasu smo bili v redu, v prvem pa smo preveč igre puščali Katarcem. Tekli smo v prazno, kar smo v drugem polčasu popravili. Mislim, da smo ta čas v Katarju dobro izkoristili, imeli smo več treningov, pogoji pa so bili tudi odlični," pa je povedal Žan Karničnik in razkril, da jih je po tekmi obiskal tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Slovence naslednje tekmovalne preizkušnje čakajo čez dobra dva meseca, ko bodo v ligi B Lige narodov 2., 5., 9. in 12. junija igrali doma s Švedsko, v gosteh s Srbijo, nato v gosteh z Norveško in še doma s Srbijo.

Statistika tekme Katar - Slovenija

Visoka zmaga Norvežanov, poraz Srbov

Dve od treh tekmic Slovenije v letošnji nogometni Ligi narodov, Srbija in Norveška, sta danes prav tako igrali prijateljski tekmi. Srbi so izgubili na Danskem z 0:3, Norvežani pa so doma gladko kar z 9:0 odpravili Armenijo.

V Koebenhavnu na stadionu Parken se je še na svoji drugi zaporedni tekmi po vrnitvi v izbrano vrsto po lanskem srčnem napadu med strelce vpisal Christian Eriksen, ki je prispeval tretji zadetek na tekmi proti Srbiji v 57. minuti. Tokrat je zadel prav na stadionu, kjer se je med lanskim evropskim prvenstvom zgrudil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem sta sicer za Dansko zadela še soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Joakim Maehle v 15. in Jesper Lindstrom v 53. minuti in tako prispevala levji delež k prvemu porazu selektorja Dragana Stojkovića Piksija na klopi Srbije.

Ob Švedski druga skandinavska tekmica Slovenije v ligi C Lige narodov Norveška je brez težav odpihnila Armenijo, potem ko je slednja že v 17. minuti ostala z igralcem manj na igrišču.

Že v prvem polčasu sta po dva gola dosegla Erling Haaland (enkrat je tudi podal za gol) in Joshua King, enega pa Kristian Thorstvedt. V 58. minuti je King dopolnil "hat-trick", Mats Daehli pa je v 80. zadel že za 7:0. Alexander Sorloth je v 86. in 91. minuti je postavil končni izid.

Erling Braut Haaland in Varazdat Haroyan na tekmi Norveška - Armenija
Erling Braut Haaland in Varazdat Haroyan na tekmi Norveška - Armenija FOTO: AP

Hrvaška, ki je v soboto v Dohi proti Sloveniji igrala 1:1, je tokrat z 2:1 premagala Bolgarijo, potem ko je za slednjo najprej v drugem polčasu zadel Kiril Despodov, soigralec Žana Karničnika in varovanec Anteja Šimundže pri Ludogorcu, za Hrvaško pa sta bila uspešna Luka Modrić z bele pike in Andrej Kramarić.

Luka Modrić
Luka Modrić FOTO: AP

Izidi prijateljskih tekem:

Katar – Slovenija     0:0

Hrvaška – Bolgarija     2:1

Danska – Srbija     3:0

Finska – Slovaška     0:2

Švica – Kosovo     1:1

Norveška – Armenija     9:0

Izrael – Romunija     2:2

Avstrija – Škotska     2:2  

Belgija – Burkina Faso     3:0

Bosna in Hercegovina – Luksemburg     1:0

Anglija – Slonokoščena obala     3:0

Irska – Litva     1:0

Nizozemska – Nemčija     1:1

Severna Irska – Madžarska     0:1

Španija – Islandija     5:0

Turčija – Italija     2:3

Wales – Češka     1:1

Francija – Južna Afrika     5:0

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.