Nogomet

Katarci Xaviju ne dovolijo na tekmo Katalonije

Doha, 24. 03. 2019 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, /N.A.
Komentarji
3

Nekdanji nogometni zvezdnik Barcelone Xavi Hernandez velja za velikega podpornika samostojne Katalonije, zato naj bi zaigral tudi v katalonski reprezentanci ob prijateljski tekmi z Venezuelo. A očitno temu ne bo tako, saj mu njegov katarski delodajalec ne pusti na tekmo.

Član katarske ekipe Al Sadd Xavi Hernandez ne bo igral za reprezentanco Katalonije na ponedeljkovi prijateljski tekmi proti Venezueli. Veteran, ki naj bi ga katalonska zveza ob polčasu obdarila s posebnim priznanjem, je sporočil, da ga na tekmo ne pusti klub.

Xavi je vrste Barcelone zapustil leta 2015.
Xavi je vrste Barcelone zapustil leta 2015. FOTO: AP

"Na žalost imam s klubom preveč obveznosti, bom pa prišel drugič. Ekipi pa sporočam, da bo imela v Katarju velikega navijača," je prek socialnih medijev sporočil 39-letni nogometaš.

Svojih igralcev na politično sporno tekmo niso pustili tudi številni španski klubi, v ekipi pa naj bi bili nogometaši Barcelone na čelu z Gerardom Piquejem.

Venezuela se v Španiji pripravlja na poletno južnoameriško prvenstvo, v petek je v Madridu premagala Argentino.

Kljub temu pa je v ekipi naelektreno vzdušje, po kritikah, ki jih je izrekel na račun Antonia Ecarrija, ta je bil v Madridu odposlanec opozicijskega vodje Juana Guaida, je selektor Rafael Dudamel ponudil odstop. Stanje se je sicer nekoliko umirilo, Dudamel, ki je Eccarija obtožil, da reprezentanco izkorišča v politične namene, bo tekmo še vodil, ali bo še naprej selektor, pa bo znano po pogovoru s predsednikom zveze v domovini.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brodarko
24. 03. 2019 20.31
+1
Cripstoned, tvojo slovenščino ti oprostim, če še ne hodiš v šolo, ali pa, če si zaprosil za azil in se tako hitro učiš. l
cripstoned
25. 03. 2019 10.17
-2
kdo si ti...a tudi tebe bolijo moji komentarji....ali plusi? ali minusi? v cem je problem? hahahaah
cripstoned
24. 03. 2019 19.40
+8
xavi je prvo clovek sele potem legenda nogometa...ima pogodbo ki ga obvezuje na ta nacin da ne bo mogel na tekmo....ne vem pa zakaj je potrebno napisati taksno novico kot da so ga katarci ugrabili in mu ne dovolijo oditi na tekmo...xavi je tudi tukaj pokazal svojo velicino in bo spostoval tisto kar mu pise v pogodbi...