Nogomet

Kazen Cityja: Zidane verjame, da bodo sinje-modri le še bolj motivirani

Manchester, 16. 02. 2020 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni svet je pred dnevi presenetila novica, da bo Manchester City zaradi kršenja finančnega fair-playja moral izpustiti dve sezoni Lige prvakov. Novica je močno pretresla navijače sinje-modrih, na kazen pa so se odzvali tudi nekateri evropski trenerji, ki sočustvujejo s Pepom Guardiolo.

V Manchester Cityju so že napovedali pritožbo zoper odločitev Uefe, sklicali pa so tudi izredni sestanek z nogometaši, ki bi zaradi kazni utegnili zapustiti Etihad. Nekateri mediji so prepričani, da bi v primeru kazni Manchester lahko zapustil tudi Pep Guardiola. S Kataloncem sicer ob dodeljenih sankcijah sočustvujejo številni evropski nogometni strategi. 

Guardiola naj bi po poročanju Sporta ostal v Cityju, kazni navkljub. The Express pa medtem poroča, da naj bi Guardiola odšel v Juventus, namesto njega bi na Etihad prišel Mauricio Pochettino.
Guardiola naj bi po poročanju Sporta ostal v Cityju, kazni navkljub. The Express pa medtem poroča, da naj bi Guardiola odšel v Juventus, namesto njega bi na Etihad prišel Mauricio Pochettino. FOTO: AP
Obračun med Manchester Cityjem in Realom boste lahko 26. februarja ob 20.40 spremljali tudi na Kanalu A in Voyo. Ta teden pa si lahko v naši družbi ogledate obračuna med Liverpoolom in madridskim Atleticom ter Atalanto in Valencio.

Na novinarski konferenci po tekmi z Norwichem se vprašanju na račun trenerskega kolega ni uspelo izogniti niti Jürgenu Kloppu. "Bil sem šokiran, ko sem slišal novico. Predstavljam si, da preživljajo zelo težke trenutke. Nimam pojma, kako to gre, vse, kar lahko rečem, je, da City pod vodstvom Guardiole igra senzacionalni nogomet. Vedno sem občudoval njihov način igre," je zatrdil Nemec in poudaril, da krivda ni na strani Katalonca in nogometašev: "Če sem iskren, sočustvujem s Pepom in igralci, ker zagotovo niso naredili ničesar narobe. Oni le igrajo nogomet, in to kakšnega! Pep je veliko pomagal k napredku v angleškem prvenstvu." 

Zidane: "Zaradi kazni bodo le še bolj motivirani"

Nogometaši Manchester Cityja se bodo v osmini finala Lige prvakov pomerili z madridskim Realom. Po besedah Zinedina Zidana slabe novice ne bi smele vplivati na Guardioline varovance, ravno nasprotno, njihova motivacija za zmago bo posledično le še večja. "Gre za zelo, zelo neugodnega tekmeca. Po vsem tem, kar se je zgodilo, bo njihova motivacija megalomanska. Gre za težkega nasprotnika, sploh v oziru na rezultate v angleškem prvenstvu. Zaradi kazni bodo le še bolj motivirani," je prepričan Francoz na čelu belega baleta. 

Zinedine Zidan je prepričan, da bo City po kazni Uefe le še nevarnejši.
Zinedine Zidan je prepričan, da bo City po kazni Uefe le še nevarnejši. FOTO: AP

"Gre za moštvo, ki je tekmovalno v vseh ozirih. Pred nami je zelo zahtevna naloga, gre za odlično moštvo in zadnja odločitev Uefe tega ne spreminja. Kar se kazni tiče, sicer ne želim komentirati. To ni moja naloga," je poudaril Zidane. 

Glede na to, da lahko v tej sezoni sinje-modri lovoriko angleškega prvenstva  osvojijo le po čudežu, njihov zaostanek za vodilnim Liverpoolom namreč znaša že 25 točk, bodo Guardiolini varovanci vse moči usmerili v Ligo prvakov. V elitni druščini so do zdaj prišli le do polfinala, kjer jih je porazil prav madridski Real. Pod vodstvom Guardiole so prišli le do četrtfinala, kjer sta jih izločila angleška rivala – Liverpool in Tottenham. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diego83
17. 02. 2020 11.46
-1
JUVE - gladko
ehjaehja
16. 02. 2020 19.37
+3
napeto bo če pax iztržimo pri njiih remi pol pa je vse mogoče.
drimtim
16. 02. 2020 18.25
-1
Pojedli bodo Real.
ehjaehja
16. 02. 2020 19.36
+0
samo da se ti ne zgodi kot tista 3leta zapored ko naj bi nas pojedli city bayern napoli Atletico Liverpool Juve Psg Borussia itd😉😉😉 še zdaj si nisi opomogel😅
cripstoned
16. 02. 2020 17.28
+4
zidane ima prav...city lahko pozabi na anlgesko prvenstvo v tem letu in se popolnoma osredotoci na real madrid...tudi motivacija je zaradi bana toliko vecja jasno...city se na real madrid pripravlja ze prakticno od 1.dne po zrebu...niso v igri za domac naslov in liga prvakov je vse kar jim ostane...pri realu pa je vse malo drugace...
mpk2
16. 02. 2020 15.12
+2
Pepčku najprecenjenemu trenerju pa tudi prepovedat za naslednji dve leti ne samo v cityju!
prizla
16. 02. 2020 14.40
+5
Kaj vidva sta oba strokovnjaka na tem področju? Odločitev še ni dokončna
aoc123
16. 02. 2020 14.22
+11
Tako to je, če imaš denar, pa misliš, da zdaj lahko vse. Mislim, da je kazen pravilna, če ne celo prenizka. Prav je, da UEFA poskuša obdržati neki finančni fair play!
felix59 drugič
16. 02. 2020 14.06
+10
Mene ni prav nič presenetila kazen , me pa je presenetila višina kazni , ki je mnogo premajhna , morali bi dobiti najmanj deset let počivanja v garderobi.
User513426
16. 02. 2020 15.56
-8
bela slepota je hudič. talaj niste tako govorili ko je bil real na udaru pa je perez vse porihtal z vrečkami.
cripstoned
16. 02. 2020 17.27
+2
tudi tebe so porihtali...ampak ne z vreckami..