Nogomet

'Kazni za rasizem? Toliko porabim v enem večeru'

London, 05. 04. 2019 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po incidentu izpred nekaj dni, ko je bil tarča rasizma Juventusov Moise Kean, se je kot zadnji v vrsti nogometašev razgovoril Tottenhamom Danny Rose. Angleški reprezentant je bil tarča podobnih opazk na reprezentančni tekmi v Črni gori, ki pa ga, kot pravi, niso presenetile.


danny rose
danny rose FOTO: AP

"Iskreno povedano, sem rasistične opazke s strani črnogorskih navijačev celo pričakoval. Odločil sem se, da po tekmi o tem ne bom govoril, saj si nisem želel biti v središču pozornosti. Odigrali smo fantastično tekmo in prav je bilo, da je bila v medijskem fokusu predvsem naša predstava," je razkril Danny Rose. Poleg njega je bil opazke na račun barve kože v Podgorici deležen tudi Chelseajev mladenič Callum Hudson-Odoi. To pa ni bil prvi rasistični incident, v katerega je bil vpleten 28-letni bočni branilec. Še v majici mlade angleške reprezentance naj bi ga na obračunu v Srbiji z opico zmerjali tamkajšnji navijači. Vse skupaj je takrat vodilo tudi do fizičnega obračunavanja, zaradi katerega je bil Rose celo izključen.

"Utopično je pričakovati, da se bodo problemi z rasizmom kar prenehali. Žalostno je, da so države kaznovane z vsotami, ki jih jaz v Londonu porabim v enem večeru zabavanja. Dokler bodo kazni tako nizke, sprememb ne gre pričakovati," je svojo razočaranost nad sankcijami v povezavi z rasizmom razkril Rose. "Pred seboj imam še pet ali šest let profesionalne kariere. V nogometu želim čim bolj uživati, a po drugi strani komaj čakam, da preneham z igranjem. Problem z rasizmom na nogometnih zelenicah postaja nevzdržen."

Selektor angleške izbrane vrste je povedal, da je za rasistične opazke na tekmi s Črno goro izvedel šele iz medijev. Gareth Southgate je namreč, tako kot Tottenhamov Mauricio Pochettino, že večkrat zagrozil, da bo svojo ekipo odpeljal s terena, v kolikor na njen račun sliši rasistične opazke. Po besedah 48-letnega Angleža bi se to v Podgorici tudi zgodilo, v kolikor bi zanje vedel.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
05. 04. 2019 14.32
+1
S zelpim se hvali koliko zapravi medtem ko jih veliko tudi za preživetje nimajo. Očitno pozablja na račun koga toliko zasluži. Marsikdo zapravlja zadnje denarje za ogled tekem,nakup rekvizitov itd
brezcasni
05. 04. 2019 15.49
+7
nogomet ni osnovna potreba za prezivetje in tisti ki plača karto doma pa nima za jest je tepec in ker je teh veliko so tudi opazke temu primerne......glede njegovega zapravljanja pa .....svoje lahko zapravlja po mili volji...a je hotel opozorit da grešniki premalo plačajo saj so kazni res majhne........
KOMET.68
05. 04. 2019 14.07
+10
A izjava Mohameda Salaha pa ni rasistična, češ da ne bo igral v ekipi z izraelcem.
Viejo cabron
05. 04. 2019 16.18
+5