Nogomet

Kdo bo nasledil Kompanyja? 'Igralci bodo določili novega kapetana'

Manchester, 19. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je od Etihada po enajstih letih poslovil dolgoletni kapetan Vincent Kompany, v sinje-modrem gnezdu iščejo njegovega naslednika. Naloga bo vse prej kot lahka, saj je Belgijec kapetanski trak nosil dolgih osem let, ob tem pa Manchester City popeljal do štirih naslovov angleškega prvaka.

Na zadnji tekmi, azijskem turnirju Premier League, je sinje-modre do zmage vodil David Silva, ki je po odhodu Belgijca nogometaš z najdaljšim stažem v klubu. Španec je sicer zatrdil, da bo to njegova zadnja sezona na Etihadu. "Deset let je bilo dovolj," je pred začetkom priprav dejal Silva, ki mu bo v novi sezoni najverjetneje pripadel kapetanski naziv.

Guardiola prepušča odločitev o kapetanu svojim varovancem.
Guardiola prepušča odločitev o kapetanu svojim varovancem. FOTO: AP

Vendar pa nič ni odločeno. Vsaj tako meni Pep Guardiola, ki je prepričan, da morajo novega kapetana odločiti nogometaši sami. "Igralci bodo določili novega kapetana. Potem ko bodo vsi nazaj, bomo pripravili sestanek in določili novega lastnika kapetanskega traku," je pojasnil nekdanji trener Barcelone in münchenskega Bayerna.

Med kandidati za naziv kapetana je tudi Kevin De Bruyne, ki se sicer strinja z Guardiolo: "Če bodo moji soigralci ali pa klub želeli, da postanem kapetan, potem bom to z največjim veseljem sprejel. Mislim pa, da je to nekaj, o čemer se moramo dogovoriti kot ekipa, kot klub."

Sanejeva pogodba se sicer izteče šele leta 2021.
Sanejeva pogodba se sicer izteče šele leta 2021. FOTO: AP

Guardiola ima trenutno pomembnejše skrbi kot izbira kapetana. Leroy Sane še ni podaljšal pogodbe s Cityjem, vse glasnejše pa so govorice o prestopu v münchenski Bayern. Nemec je namreč prepričan, da si zasluži več minut na zelenici. "Klub mu je lani ponudil podaljšanje pogodbe. Že velikokrat sem rekel, da si prizadevam, da bi bili nogometaši tu srečni," je dejal Guardiola.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.