Nogomet

Kdo bo zasedel trenerski stolček Chelseaja? Lampard, Mourinho, Benitez ...

London, 12. 06. 2019 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še vprašanje časa je, kdaj bo Juventus tudi uradno obelodanil svojo odločitev. Italijanski mediji poročajo, da naj bi stara dama londonskemu Chelseaju že nakazala okroglih sedem milijonov evrov odškodnine za prihod stratega Maurizia Sarrija. Ta je sicer v svoji debitantski sezoni na Otoku osvojil evropsko ligo, modre pa, kljub slabim predstavam v drugem delu sezone, pripeljal do tretjega mesta v prvenstvu.

"Kdo pa bo zasedel trenersko mesto na Stamford Bridgeu?" se sprašujejo otoški mediji te dni. Seznam imen je iz dneva v dan daljši. Po mnenju številnih se v Chelsea vrača klubska legenda Frank Lampard, ki se je v zadnjem letu kalil v vrstah Derby Countyja. Temu je le malo zmanjkalo za uvrstitev med angleško elito, na odločilni tekmi ga je porazila Aston Villa.

Nekdanji kapetan Chelseaja Frank Lampard bi utegnil v prihodnji sezoni sesti na trenerski stolček modrih.
Nekdanji kapetan Chelseaja Frank Lampard bi utegnil v prihodnji sezoni sesti na trenerski stolček modrih. FOTO: AP

Po poročanju nogometnega portala Goal naj bi bil prav nekdanji angleški reprezentant prvi na seznamu želja londonskega kluba. Tisti, ki bo zasedel trenerski stolček Chelseaja, se bo namreč soočil z velikimi izzivom: po prepovedi Fife v naslednjih dveh prestopnih rokih v svoje vrste ne bodo smeli pripeljati novih okrepitev. Kazen so si prislužili zaradi nezakonitih prihodov tujih igralcev, ki so bili v času prestopa stari manj kot 18 let. Fifina pravila namreč velevajo, da morajo v tem primeru poleg igralcev v državo oditi tudi njihovi starši, kar pa se v nekaterih primerih ni zgodilo. Pri krovni nogometni organizaciji poročajo, da so kršitve zaznali v 29 od 92 primerih.

Prav kazen, povezana z okrepitvami, bi najverjetneje lahko odvrnila marsikaterega nogometnega stratega. Med drugim naj bi se prav zaradi tega stolčku odrekel tudi Erik ten Hag, sicer trener Ajaxa. Prepoved skrbi tudi Massimiliana Allegrija, ki se spogleduje z vlogo v Chelseaju, a resneje razmišlja o letu dni počitka. 

Mourinho je že v svoji prvi sezoni na čelu Chelseaja klubu zagotovil naslov angleškega prvaka.
Mourinho je že v svoji prvi sezoni na čelu Chelseaja klubu zagotovil naslov angleškega prvaka. FOTO: Reuters

Stara znanca Chelseaja

Med imeni, ki bi v prihodnji sezoni lahko zasedla mesto na Stamford Bridgeu, naj bi bil tudi Jose Mourinho. Portugalec je že dvakrat vodil Chelsea, prvič med letoma 2004 in 2007, zatem pa še med letoma 2013 in 2015. Jezičnega portugalskega nogometnega strokovnjaka sicer, vse od dohoda iz Uniteda, povezujejo s številnimi evropskimi velikani.

Na stolček bi lahko sedel še eden nekdaj 'modrih' trenerjev. Eno sezono je na Stamford Bridgeu preživel tudi Rafael Benitez, ki je v London prišel po odhodu Roberta di Mattea. Če si je v Liverpoolu z lovoriko Lige prvakov zagotovil večno slavo, pa je Chelseaju pomagal do naslova Lige Evropa. Le dvanajst dni po trofeji se je Španec preselil v Neapelj, danes pa poveljuje prvoligašu Newcastle Unitedu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
12. 06. 2019 14.36
+6
Stavim, da bo trener Fat Frank.
09ZarMan10
12. 06. 2019 14.33
+7
pod Benitezom se bo ekipa borila za izpad, z Mourijem bo s prepoznavnimi bunkeri in na juriš še naslednjih 10 let trdno vsidrana na sredini lestvice, Lampard bi bil pa velika neznanka, vendar verjetno tudi zanimiva izbira...
cripstoned
12. 06. 2019 13.14
+10
mourinha lahko pozabijo, sarri je ze prakticno v torinu, lampard je pa prava in edina resitev....je legenda kluba in pozna vsako malenkost chelsea...poglejte samo kaj je zidane naredil z realom...povsem lep primer...
tv1206802
12. 06. 2019 13.33
+13
Se strinjam, da bi moral Lampard prevzeti trenersko mesto v klubu!!