Nogomet

Kdo je 15-letnik, ki je debitiral v članskem moštvu Milana?

Milano, 26. 11. 2023 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sobotnem obračunu Serie A med Milanom in Fiorentino se je vsega 15-letni Francesco Camarda v 83. minuti zapisal v zgodovino, ko je na igrišče stopil namesto Luke Jovića in postal najmlajši nogometaš v zgodovini elitne italijanske lige.

Francesco Camarda
Francesco Camarda FOTO: AP

Milan je na omenjeni tekmi vknjižil zmago z rezultatom 1:0, za katero je v sodnikovem dodatku prvega polčasa poskrbel Theo Hernandez. Več pozornosti kot strelec zmagovitega zadetka pa je požel Francesco Camarda, ki je pri 15 letih in 260 dneh postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v Serie A. Širša nogometna javnost zanj po vsej verjetnosti še ni slišala, navdušenci nad italijanskim nogometom pa so mladeničevo ime v preteklosti vsekakor že zasledili.

Camarda navdušuje tako v dresu italijanske reprezentance do 17 let, kot tudi na tekmah mlade ekipe Milana, kjer se srečuje tudi s štiri leta starejšimi nogometaši. Podiranje rekordov mu ni tuje, saj je v preteklosti dosegel že mnogo mejnikov, v letošnji sezoni Mladinske lige prvakov pa z dvema zadetkoma proti Newcastlu postal najmlajši Italijan, ki se je v omenjenem tekmovanju vpisal med strelce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

15-letnik, ki že leta redno igra za starejše selekcije, se najbolje znajde na položaju centralnega napadalca, kjer predstavlja največjo nevarnost za vrata nasprotnika. Camarda je že od mladih nog imel nos za gol, kar dokazuje njegova statistika iz prejšnjih let. V sezoni 2017/18 se je podpisal pod 247 zadetkov, leto kasneje zabil 172 golov, v skrajšani sezoni 2019/20 pa zadel 64-krat.

Otrok Milana je pred meseci razkril, da se zgleduje po Brazilcu, ki je v času njegovega rojstva branil barve rdeče-črnega velikana iz prestolnice mode. "Moj idol je že od nekdaj Ronaldo Nazario. Tudi moj oče je bil velik navdušenec nad njim, sam pa zelo rad gledam posnetke njegovih zadetkov in akcij," je povedal Camarda, za katerega si v Milanu želijo, da bi dosegel nivo svojega vzornika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
27. 11. 2023 14.58
+1
Upam,da mu uspe.
JOSEPH HAYDN
26. 11. 2023 13.23
+2
Obetavno, upam samo, da ga ves pritisk ne bo pokopal kot že mnoge doslej