Nogomet

Kdo lahko ponudi največ? Za zdaj le en klub, ki si lahko "privošči" Messija

Barcelona/Manchester, 04. 07. 2020 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po petkovi novici, da bi dolgoletni prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi prihodnje leto utegnil zapustiti Camp Nou, so se številni svetovni mediji razpisali o možnostih nekaterih največjih nogometnih klubov na svetu, ki bi si lahko privoščili usluge enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Najvišje kotirajo delnice Manchester Cityja.

Vodstvo katalonskega velikana sicer poskuša umiriti vse bolj odločenega Lea Messija, da zapusti vrste Barcelone po naslednji sezoni. Argentinski superzvezdnik je dal jasno vedeti, da je njegov ostanek na Camp Nouu možen le ob korenitejših spremembah v vseh strukturah kluba. Začenši s spremembo na predsedniškem položaju, ki ga še vedno zaseda med igralci in navijači vse bolj nepriljubljeni Josep Maria Bartomeu.  

Triintridesetletni kapetan 'Blaugrane' je nedvoumno napovedal svoj odhod iz katalonskega prestolnice, kar je kot prva javnosti sporočila radijska postaja Cadena Ser, ki so ji kasneje sledili še ostali najuglednejši španski mediji. Posledično ni bilo potrebno čakati dolgo na prve odzive tudi v ostalih svetovnih medijih, ki so prepričani, da v tem trenutku obstaja le en klub na stari celini, ki je zmožen plačati za usluge velikega Messija."Leo je očitno nezadovoljen v Barceloni, kar bi utegnil izkoristiti Manchester City. Pri slednjem ne skrivajo visokoletečih ambicij, da bi se z veseljem podali v lov za Messijem. Bo pa potrebno na drugi strani počakati na epilog intenzivnih pogajanj na relaciji Barcelona - Xavi Hernandez, ki bi po koncu aktualne sezone utegnil na trenerskem stolčku zamenjati nedorečenega Quiqueja Setiena. Čeprav se vse bolj zdi, da je Xavi resnično zelo blizu podpisa pogodbe z ljubljenim klubom, bo vseeno potrebno še malce počakati. Kolikor mi je znano, City ne bo čakal na zaključek omenjenih pogajanj okoli novega trenerja Barcelone, ampak bo že v naslednjih dneh na Camp Nou poslal prvo uradno ponudbo," je zapisal priznani novinar Christian Martin, sklicujoč se na zanesljive katalonske in otoške vire. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-27
Haha kdo pa hoce malega prevaranta laznivca pluvalca utajevalca ni in nikoli ne more bit med top 50 vseh casov NIKOLI
pokerstarsy
05. 07. 2020 12.49
-11
apodgra
05. 07. 2020 08.58
+1
Vprašanje je odkupna cena , ki jo bo Barca zahtevala in kateri klub bo pripravljen plačati tako visoko ceno. Vsaj še eno leto , do izteka pogodbe , se to ne bo zgodilo. Sam se mora in kako se bo odločilo , bo veljala njegova zadnja beseda. V tem skorumpiranem nogometnem svetu je vse mogoče , bojim se bo ta trend še nadaljeval in epilog bo podoben nekdaj popularni prireditvi " Evrosong ". Od blišča je ostalo , le še samo ime.
Lima33
04. 07. 2020 21.52
+20
Na tem planetu ni kluba in navijača, ki si nebi želel, da ta čarovnik zaigra za njegov klub... Mislim pa, da bi bilo najbolje, da kariero konča pri Barci... Messi kapa do tal... Bravo...
Hellsrael
04. 07. 2020 21.41
-1
Komaj cakam❗❗da ga vidimo v drugi ligi,klubi😉😉😉😉
265004
04. 07. 2020 21.12
+24
Lionel Messi-oseba ki je spremenila nogomet,oseba ki je spremenila klub Barcelona v najboljši in najbolj popularen klub na svetu.Barcelona je zaradi njega pridobila daleč največ navijačev na svetu...Messi pooseblja Barcelono in jo bo vedno in povsod.To je oseba ,ki je premagovala na igrišču skorumpirani Real,zvezo in sodnike skupaj...Vseeno mi je ,ali Barca osvoji kakšen naslov ali ne,rad bi samo gledal vsak teden tega velemojstra nogometne igre v dresu Barcelone,mojega najlubšega kluba.Naslove tako ali tako prikrajajo sodniki in skorumpirani Real s Perezom na čelu.Mi-Barcelonarji pa imamo najboljšega nogometaša vseh časov,ki ga je užitek gledati na igrišču.To kar on počne na igrišču ne more in ni zmogel še nihče.Pripeljati Xavija za trenerja in Messiju podeliti vlogo kjer je najboljši in to gledati še minimalno tri leta.To si želim.Messi-ostani v najboljšem klubu na svetu...
CarlossCars1
04. 07. 2020 21.58
+1
To je to, Real je skorumpirani, pri Barceloni pa so sami poštenjaki in svetniki, bognedaj da bi jim kdaj keri sudija kaj poklonil, eh kje pa.
Hachi
05. 07. 2020 09.02
+10
Mas prav.vendar pa je potrebno vedeti tudi,da ima Barca vplivnejsega boga kot je Messi in ta jim je omogocil naslov leta 2009,pise se Ovrebo.tega naslova ni prinesel Messi,ampak sodnik.torej,samo ne jamraj cez sodnike,ker jih je imela tudi Barca nickolikokrat tudi na svoji strani.sicer pa Messi ne bo pristal v drugem klubu.vsakic,ko je slo za podaljsanje pogodbe,je sam grozil z odhodom, vrsil pritisk na vodstvo,...na koncu pa dobil boljso ponudbo in podpisal za klub,ki ga nosi v "srcu".
Firbec28
04. 07. 2020 21.05
+12
Ah kokr se jst spomnem je vsak let blo govora da bo messi šu...pa je še kr v barceloni..kjer bo tudi končal kariero..
igyyp
04. 07. 2020 20.30
+41
Nikamor ne bo šel to je jasno. No če pa malo za hec, naj gre k Juvetu bosta z CR pravi tandem, bi jih bilo zanimivo skupaj videt. 😆
samomojemnenje
04. 07. 2020 20.37
+11
To bi tudi meni bilo zanimivo, ampak mislim, da tega ne bomo doživeli.
igyyp
04. 07. 2020 20.42
+19
Samomoje: itak da ne to je bilo sam tko napisano, če pa malo logično, Leo svetovno preigrava, CR v kazenskem pa kot blisk, pomoje bi padali goli, ker Suarez je pa vseeno daleč od CR-ja, pa to ni žalitrv sam tko mnenje.
RUBEŽ
05. 07. 2020 09.19
-5
Prihod Messija v JUVE bi bila " totalka " za CR. Že zdaj ni prvi igralec, potem bi se pomaknil še stopničko nižje.
Inred
04. 07. 2020 20.15
+12
Buče, nikamor ne bo šel.
TEDO(uajtu)MEDO
04. 07. 2020 19.41
-26
Narcis hoče biti v klubu, kjer nima konkurence na svojem položaju. Naj gre k svojemu bivšemu šefu v Manchester City, razen če je De Bruyne že preveč razvajen. Ali pa naj gre v Tottenham, tam nimajo nič posebnega. Ali pa.... hmmm. morda je razpyzden, ker ima prehudo abstinenčno krizo, ker že dolgo nima ob sebi Kristine, in bo morda šel v Italijo :))
jozefStefan
04. 07. 2020 19.32
+1
Miskim, da bodo za 34 letnika tekmovali vsi največji klubi v vesolju. To kar ima sedaj je po mojem mnenju maksimum.
samomojemnenje
04. 07. 2020 19.35
+15
Jozef, če si mislil plačo, je to že sedaj krepko preveč od maksimuma. Pa ne samo Messi.
Generacija56
04. 07. 2020 19.04
+48
Ni Messi le nogomtaš.... Messi je otrok Barcelone.... Pripeljali so ga kot otroka, ga pozdravili, ker mu je primanjkovalo rastnega hormona... Oddolžil se je z igro, ki je ne premorejo največji geniji nogometa, atleti, kot so Ibrahimovič, E'to... Ni on le "laufer" po terenu, je kreator igre, čarovnik, eksekutor. Sposoben v dobrem dnevu sam odločiti tekmo. Niso le rekordne številke golov njegova zapuščina, trenutno je tudi v najboljših letih, KER IMA IZKUŠNJE! In še vedno vroč za igro, seveda ima sedaj svoj pogled nanjo, ker takoj vidi, kdo je kdo... Seveda nekatere to moti, ker bi radi iz njegove sence, a, dajte! Hat-trick, odločite tekmo, pa se bo tudi Messi klanjal... A ni jih... Pa se je začel k*** Grizman, pa njegov oče... Kaj sploh dela tam? Kdo je to? Seveda je vsak človek zamenljiv, a potem bo treba spremeniti ves slog igre, najti druge nosilce, se izpostaviti riziku, da bo klub potonil v povprečje! Ker, resnici na ljubo, ta klub nima ničesar drugega, po nobeni drugi plati, kot Messija.... Veliko jih je, ki imajo veliko več denarja, boljše trenerje, a capljajo v povprečju...
Generacija56
04. 07. 2020 19.08
+38
Ah, se rapisal in pozabil vzrok: Če bi Barcelona prodala Messija, bi ravnala, kot mati, ki bi prodala svojega otroka! Prodala bi svojo dušo!
samomojemnenje
04. 07. 2020 19.27
+13
Generacija56, cenim tvoje mnenje, ampak za moje pojme gledaš preveč sentimentalno. Klub je v Messiju kot otroku videl potencial, mali je bil dober in seveda premajhen. Klub je skrbel za njega in je postal to, kar je danes. Veliko, veliko je vrnil klubu, ki pa ga je tudi zelo bogato nagrajeval in ga še nagrajuje. Najbolj plačan nogometaš na svetu. In tudi nikoli ni bil pri financah pohleven. Vsaka nova pogodba, večja plača. In v bistvu je Barca postala njegov suženj, kajti, če mu ne bi zviševali plače, je Perez vseskozi čakal, da ga privabi v Madrid. Tak je na žalost profesionalni šport. Moderno gladiatorstvo.
Fichte
04. 07. 2020 19.28
-8
Daj razumi, da dolgih komentarjev in klobasanja nihče ne bere
samomojemnenje
04. 07. 2020 19.33
+18
Fichte, eni debatiramo in tudi beremo tudi daljše komentarje. Za podje.bavanje drug drugaga in provociranja pa so tudi kratki dovolj.
Generacija56
04. 07. 2020 19.54
+21
samomojemnenje, ko postaneš navijač nekega kluba, postaneš sentimentalen, a ne? Ljudje življenje posvetijo klubu, potujejo z njim po svetu, kupujejo njhove simbole na majicah, kapah, posteljnini ( vse to imam ), nekateri se celo pretepajo, hahahaha,,, Sentimentalnosti kolikor hočeš. Ko pa ima ta klub nato igralca, ki je srce kluba, kako ne bi bil sentimentalen? Za moderno gladiatorstvo pa nisem preveč navdušen.... Se je pojavil igralec, ki je javno povedal, da so mu nudili denar, da poškoduje Messija... Dokler pa je v mejah... Saj ne hodim na tekme, NOBENE, da ne boš mislil! Ne morem gledati niti večine tekem, ker je hudo gledati osebke, ki ne znajo sprejeti žoge, je štopati... No, Barcelona pa je včasih za pogledat.
265004
04. 07. 2020 21.03
+6
Lima33
04. 07. 2020 21.40
+5
Generacija je kralj... Bravo... Lepo si vse napisal... 👍👏
samomojemnenje
05. 07. 2020 08.08
+2
Generacija56...me veseli, da si tak navijač, ni mi pa jasno, da si napisal, da ne gledaš tekem, le da je včasih Barcelona za pogledat. Jaz kot navijač Barce gledam vsako tekmo, le tu in tam, če je "višja" sila je ne pogledam, ampak vseeno potem pogledam posnetek. In ravno to je mi je pomembno, klub je na prvem mestu in tudi če, oz. ko bo Messi odšel, bo ostal še vedno klub.
Generacija56
05. 07. 2020 10.38
+1
Sem tiste vrste navijač, ki ima v vsaki državi klub, za katerega navijam. A jih ne gledam, ker nisem svojega življenja posvetil temu. Ne želim biti nek fanatik v množici milijonov. Imam raje individualne športe, kjer posameznik lahko nedvomno dokaže svojo mojsterstvo. V vsakem moštvu so pa "rupe"... Ko se od nekoga odbije žoga tri metre proč, ker je ni znal sprejeti, ponavadi preklopim kanal. Maribora zato SPLOH ne morem gledati... Smo zelo različni, a ne?
Fichte
04. 07. 2020 19.00
-12
CarlossCars1
04. 07. 2020 18.46
+33
Messi je družinski človek, ne mara cirkusa in blišča, ni mu zdaj za neko selitev v Anglijo, je pa res, da je izkoristil svoj status božanstva pri Barceloni in to uporabil kot orožje v boju z nesposobno upravo kluba. Bravo!
bububu123
04. 07. 2020 18.25
+15
Sveže novice: Messi bo zapustil klub le v primeru če uprava ostane dlje od njegove pogodbe. Torej če Bartomeu gre pred 30.6.2021, potem Messi ostane. 100%. In imel bo pogovore s kandidati za predsednika!
samomojemnenje
04. 07. 2020 18.32
+5
Tako je. Prava novica je, da bo razmislil o odhodu, če se bo še naprej nadaljevalo neumno vodenje kluba. Ampak mediji imajo takoj bombo, da bo odšel. Grozil je z odhodom tudi, ko se je sporekel z Enriqujem, pa je vseeno ostal. In kot sem spodaj napisal, lahko gre tudi letos. Jaz ga ne bi prosil in vse podrejal njemu. Da ne bo pomote, je naredil za Barco več kot vsak drug igralec v zgodovini kluba, ampak vsake pravljice je enkrat konec.
CarlossCars1
04. 07. 2020 19.04
+9
Nisem čisto tvojega mnenja. Čas je, da enkrat nekdo udari po mizi, pa še po kom drugem. Absolutno sem za to, da Messi v Rambo stilu naredi red. Če kdo, potem lahko naredi to on. Ker če mu to uspe, bo Ronaldovo kreganje z Perezom takrat zgledalo kot prepir med mamico in 6-letnikom, ki noče pospraviti postelje.
samomojemnenje
04. 07. 2020 19.12
+4
Se strinjam, da je treba narediti red, ampak aktiven nogometaš ni za to, da dela red v tako velikem klubu. Ti veliki klubi niso tako, kot naprimer naši vaški klubi. To so inštitucije. Firme. Ogromno zaposlenih, raznik oddelkov, direktorjev, itd. Skratka take firme ne more voditi igralec.
bububu123
05. 07. 2020 10.23
-1
vsi vidijo da je problem v vodstvu kluba! Torej če lahko kdo spremeni to je edino on, ki je legenda kluba!
samomojemnenje
04. 07. 2020 18.14
-12
Naj gre že letos, da bo enkrat mir in da naredijo novo ekipo. Letos bi City še mogoče izpljunil nekaj milijončkov, drugo leto bo pa zastonj, bo pa eno leto starejši. Je pa problem, če Cityju potrdijo kazen, Messi pa si želi osvojiti še kakšno CL, saj se je naslovov v LaLigi že prenajedel.
Petarda10
04. 07. 2020 18.06
+10
Grande grande in se enkrat grande messi dios
Generacija56
04. 07. 2020 17.51
+20
Ni mesi pena.ldo... Odšlo bo vodstvo Barcelone, zamenjan trener, preden bo Mesi odšel...
Nimasmisla
04. 07. 2020 17.50
-19
A sedaj bo šel drugam igrat ma ne ga srat samo izsiljuje denar
Pessi1
04. 07. 2020 17.47
-16
Spet joka pa postavlja pogoje tko k v reprezentanci že 5x je nehu igrat za repko
fihner
04. 07. 2020 18.53
-3
IanNow
04. 07. 2020 17.47
+10
Mislim da so tole samo izsiljevanja in tlakovanja poti da postane večno tam in si se kader nadrejenih uredi ne boš nikamor.. Plačo mu bodo spet dvignili. On drugje kot v barceloni ne bo funkcioniral.