Nogomet

Keane stopil v bran Ronaldu: Zaslužil bi si več, to je nespoštovanje

Manchester, 03. 10. 2022 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
36

Manchester City je v nedeljo na mestnem derbiju razbil United s 6:3, potem ko je že ob polčasu visoko vodil (4:0). Poraz soigralcev je nemočno s klopi spremljal Cristiano Ronaldo, ki je letos v Premier League začel samo eno tekmo. Legenda rdečih vragov Roy Keane je prepričana, da je trener Erik ten Hag s tem Portugalcem pokazal nespoštovanje. Po njegovem mnenju bi si nogometaš Ronaldovega kova zaslužil več.

Erling Haaland in Phil Foden sta dosegla hat-trick, Manchestr United pa je bil na Etihadu ponižan s 3:6.
Erling Haaland in Phil Foden sta dosegla hat-trick, Manchestr United pa je bil na Etihadu ponižan s 3:6. FOTO: AP

Legendarni Roy Keane v svoji karieri na 14 mestnih derbijih v dresu Manchester Uniteda niti enkrat ni izgubil. Takrat so bili rdeči vragi vsaj za kakšen razred nad meščani, a situacija se je v zadnjih letih obrnila na glavo. Poraz na Etihadu je bil tako vse prej kot nepričakovan, navijače Uniteda pa lahko bolj kot nova ničla skrbi način, kako so njihovi ljubljenci "na hitro" razobesili belo zastavo, saj jih je City že v prvem polčasu povsem razbil. 

Morda bi se odločil drugače, če bi bila tekma v drugem delu bolj tesna, a tako je trener Erik ten Hag vse do konca na klopi držal Cristiana Ronalda, ki je skupaj z nekdanjim soigralcem iz Reala Casemirom le nemočno spremljal nov debakel soigalcev. 

"Jasno je, da Ronaldo ne bo igral, zato se bo situacija iz tekme v tekmo samo slabšala. Postalo bo grdo," je v studiu Sky Sportsa po tekmi besnel Keane. "United je Ronaldu pokazal nespoštovanje, morali bi mu pustiti oditi, ko je bila za to priložnost. Bizarno je, da so ga zadržali samo zato, da sedi na klopi."  37-letni Portugalec si je poleti odkrito želel odhoda z Old Trafforda, ker ni želel igrati v Ligi Evropa, a naj bi na koncu ostal, ker bojda prave ponudbe ni dobil. Te navedbe je Keane ostro zanikal. "Dobro vem, da je imel vsaj štiri ali pet resnih ponudb," je pojasnil. 

Roy Keane je stopil v bran nekdanjemu soigralcu.
Roy Keane je stopil v bran nekdanjemu soigralcu. FOTO: AP

'Ni se vrnil v Manchester, da bi na derbiju sedel na klopi'

Ten Hag je na novinarsko vprašanje, zakaj Ronalda v nedeljo ni poslal na igrišče, odvrnil, da bi mu s tem – ob tako visoki prednosti domačih – pokazal nespoštovanje, česar si ne zasluži. Keane pa je situacijo videl povsem drugače. "Na igrišče pošlješ tiste, za katere verjameš, da lahko nekaj spremenijo. Prepričan sem, da bi Ronaldo lahko dosegel vsaj kakšen zadetek. Če bi šlo za mladega nogometaša, bi razumel, ampak on jih ima že 37. Seveda bo postal jezen, če se bo tako nadaljevalo," je pojasnil in dodal: "Ni se vrnil v Manchester, da bi na derbiju sedel na klopi."

Nekdanji branilec Cityja Micah Richards, ki je bil ob Keanu drugi strokovni gost Sky Sportsa, je bil mnenja, da se ten Hag za Ronalda ni odločil iz obrambnih razlogov. Vedelo se je, da bo City prevladoval, v takšni igri rabiš igralce, ki so pripravljeni izvajati "pressing", bi lahko povzeli besede bivšega angleškega reprezentanta. "To me ne zanima. Koga briga 'pressing', če lahko doseže 20 ali 25 zadetkov na sezono. Lani je bil Ronaldo njihov najboljši strelec," je soigralca med letoma 2003 in 2005 branil Keane. 

Cristiano Ronaldo je letos v Premier League začel samo eno tekmo, ko je United na gostovanju pri Brentfordu izgubil z 0:4.
Cristiano Ronaldo je letos v Premier League začel samo eno tekmo, ko je United na gostovanju pri Brentfordu izgubil z 0:4. FOTO: AP

Da so bili ostali slabi, ni kriv Ronaldo

Že res, da je bil Portugalec v lanski sezoni daleč najboljši strelec svojega kluba, a ob njem so se ostali nogometaši zdeli slabši, je pripomnila voditeljica studia. Vročekrvni 51-letnik pa je imel hitro pripravljen odgovor: "To, da so bili slabši, je njihov problem, ne Ronaldov. Nikoli nisem imel težav pri igranju z napadalcem, ki je dosegel 25 golov na sezono. Tudi če se nikoli ne bi vrnil v obrambo, če lahko doseže 25 zadetkov, je to dovolj. Kritiziramo ga, ker naj bi bila edina stvar, ki jo počne, doseganje zadetkov." 

Richars je odvrnil, da nogomet ni samo doseganje zadetkov, Keane pa je odgovoril: "Morda za druge, ampak ne za napadalce." In zaključil: "Imeli so priložnost, da bi odšel, a mu niso dovolili, čeprav so vedeli, da ne bo igral. Zaslužil bi si več." 

Ronaldo ni edini

CR7 je v tej sezoni začel le tri tekme, eno v Premier League in obe v Ligi Evropa. V angleškem prvenstvu je še šestkrat vstopil s klopi, skupno pa je pri le enem zadetku, ki ga je dosegel na gostovanju pri moldavskem Šerifu. V lanski sezoni je bil njegov izplen bistveno boljši, na 30 tekmah v Premier League je 18-krat meril v polno, še šest golov pa je zabil na sedmih tekmah v Ligi prvakov, kjer se je s soigralci poslovil v osmini finala proti Atleticu Madridu.

Ronaldo pa še zdaleč ni edini, za katerega se zdi, da se je znašel v nemilosti nizozemskega trenerja na klopi vragov. Vlogo rezervista ima – morda še bolj presenetljivo – tudi Casemiro, ki je konec prestopnega roka iz Reala prišel za kar 70 milijonov evrov. Nogometaš, ki je, tako kot Ronaldo, kar petkrat osvojil Ligo prvakov, je v Premier League zaigral na štirih tekmah, vsakič je vstopil s klopi. Proti Cityju je dobil dobre pol ure igre. Namesto njega po navadi začenja Scott McTominnay.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
04. 10. 2022 13.43
+0
Če si dober igraš. Če si manj dober sediš. Počasi tudi za sedet več ne bo.
Iniesta
04. 10. 2022 12.46
+1
Muri ve kaj dela … je zunajserijski trener, ki bi znal zunajserijskega golgeterja odlicno vklopiti v svoj sistem … Tenhag zal ne zna izkoristiti Ronaldove kvalitete …
Franci123
04. 10. 2022 13.16
+1
Za Ronalda potrebuješ dobre asistente, če jih ni je tudi Ronaldo neviden.
Ni nam vseeno
04. 10. 2022 15.48
+1
RUBEŽ
04. 10. 2022 12.34
-1
Kdo že to je, CR7? Nogomet se igra tudi brez njega. Pa še manj gledaliških vložkov je. Naenkrat je "padavica" izvenela. Super.
Inred
03. 10. 2022 21.00
+7
Psihiatra bi si moral omisliti že pred 15. leti hehe
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 21.59
+4
Saj sem tudi jaz rekel to...že ob prvi petardi Barcelone bi moral poiskati pomoč.....pomagalo ne bi nič, bi bil pa danes bolj srečen
User1280007
03. 10. 2022 19.53
+4
Pojma nimam od fuzbala, ampak ali ni to skupinska igra? Kot taka seveda dovoljuje in potrebuje posameznike, ki izstopajo po kvaliteti. Dokler je njihov doprinos večji od škode, ki jo naredijo tudi za njih nujno potrebnemu temelju skupine.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 20.15
+4
Točno ...skupinska igra in skupina je močna toliko kot njihov najšibkejši člen...če sta taka dva se stvari potencirajo. V klubih ni priznanega "minulega dela" za nogometaše na terenu ampak v drugih klubskih funkcijah.
RUBEŽ
03. 10. 2022 19.31
+8
Trener se drži pravila da igrajo najboljši. Kar pa Ronči že dolgo ni.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 20.26
+4
Cristiano Ronaldo je sinonim za gole...ko teh ni ...je le 37. letni Mladen Rudonja
Maxx365
03. 10. 2022 19.18
+10
To ni nespoštovanje, to je realnost.
disorderliness
03. 10. 2022 19.00
+5
Ma kaj! United je zabil 3 gole. Če bi igral Ronaldo, pa najbrž nobenega.
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 19.06
+7
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 18.54
+7
Kaj pa pomeni za Keana 4-5 resnih ponudb ? V Angliji so se vsi izjasnili...kar zadeva resnih klubov, ki igrajo v ligi prvakov in bi kot taki tudi prišli v poštev...ostala sta le Roma in Sporting. Najbolje plačan nogometaš Rome nima 30% Ronaldove plače, vsi igralci Sportinga skupaj pa ne dosegajo 45% trenutne Ronaldove plače ....in to sta za Keana že dve "resni ponudbi" in verjetno edini , ko so ostali večji klubi po vrsti v kali zatrli vsa namigovanja in prosjačenja njegovega agenta. Že v začetku poletja sem povedal, da če ga Mendes uspe prodati, mu lahko podelijo naslednji dan priznanje za managerja stoletja. Ostane nam le še anonimni klub ( kako prikladno) s 300M ponudbo in ta celo ne spada med resne...
Kollerik
03. 10. 2022 18.46
+4
Se jim je že tako globoko zameril. Kolikor vemo, je ronaldo imel težko prebavljive izpade po slačilnicah kar nekaj klubov zapored.
mmickica
03. 10. 2022 18.29
-7
Se strinjam s Keanom. Res podlo od Uniteda, da nekomu ne pusti oditi, potem ga pa drzi na klopi.
Maxx365
03. 10. 2022 19.20
+8
Saj so mu dovolili, če ga pa nihče ni hotel.
Inred
03. 10. 2022 21.01
+3
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 17.45
+10
Ronaldo bi si zaslužil več, kar se tiče časa zatona in s tem se strinjamo vsi.... Ne strinjamo se le ,kdaj bi moral nehati, da pa to meji na nespoštovanje je pa neumnost , ki ji težko parira karkoli bolj neumnega. V ekipi si , če si za v ekipo vse ostalo nima veze z nogometom. Edino nespoštovanje vidim s strani lastnikov v pogledu Ronaldove plače in tega , kaj vrača, pa govorimo le o nogometu in ne o njegovem katastrofalnem obnašanju.... in drugo nespoštovanje... "najem" že drugega trenerja , ki se je že pred podpisom pogodbe nedvoumno izjasnil, da na Ronalda ne more računati . Trener mora delati s svojo glavo, ker je le sam odgovoren in bo tudi sam nosil posledice....razen, če mu višina honorarja odtehta to, da se odpove svoji "identiteti" .
Ni nam vseeno
03. 10. 2022 17.45
+14
Kdaj bi moral nehati Ronaldo ? Najprej se mora zavedati, da če ni več na nivoju, za katerega pa je plačan, da se v želji po dokazovanju in igranju najde klub za katerega bo lahko igral ali pa se zadovoljiti z minutažo, ki mu je odmerjena. Danes ni uspešne ekipe, ki bi lahko šlepala enega igralca vso sezono. Ko se vrhunskemu igralcu, ki je vso kariero zgradil okoli hitrosti upočasni, nima več ničesar...
Bebec
03. 10. 2022 17.19
+8
Ronaldo,casemiro,varane in še kdo povsem nepotrebni nakupi.Brez njih in glazerjev bi se solskjaer in ekipa danes borili za naslov.Vsi trenerji po SAF so samo žrtve neumnih odlocitev.Za ta denar,ki jih se daje omenjenim igralcem bi lahko kupili 5 igralcev okoli 20 let pa bi bolje zgledalo.Bojim se da bo ten Hag ne kriv nedolžen placal za to.Vidi se ocitno kaj je rak rana v mutd.Lahko bi knjigo napisali,toliko je sranja v klubu.Lep pozdrav vsem
bohinj je zakon
03. 10. 2022 16.13
+3
Če mu ne gre.........
zdravilozavse
03. 10. 2022 16.11
+3
Hja,ko bo Keane trener in bo Ronaldo igral pri njem mu lahko omogoči,da bo igral samo v špici.Vsak trener ima svoj pristop in on odgovarja vodstvu kluba za rezultate.Če v ekipo nekoga ne postavi je to njegova odločitev za katero ima razlog in tu ni treba odkrivati tople vode.Je pa dejstvo,da je v ekipi 11 igralcev in ne samo Ronaldo.Dejstvo je tudi,da od njega ni nič,če vseh ostalih 10 ne igra na njega in ga fila z podajami.Časi take igre so minili in tudi vse manj trenerjev je,ki igro postavijo na tak način,poleg tega prihajajo mladi igralci z vse več kvalitetami,je pa res,da je to težko priznati in ego hudo boli.Še kakšno leto in bo prosil,če lahko sploh igra ne glede na to kako je igral v preteklosti.
mojcd
03. 10. 2022 16.06
+0
Ronaldo je imel resno ponudbo Rome pa mu niso pustili. Murinho ga se vedno hoce
zdravilozavse
03. 10. 2022 16.22
+4
Mojcd in kje je tu problem?Naj plača odškodnino in lahko gre?To pa ne,da bi dal iz žepa,samo v žep.Saj tudi,če sedi mu leti v žep,če noče izpljunil naj pač sedi.
kalinka
03. 10. 2022 16.04
+6
naj častno odide dokler je še cajt !!! ded 36 let se ne more več primerjati z mladci 23 let .
criipstoned
03. 10. 2022 15.49
+0
hahaha kakšni hejterji. Ronaldo pa se je izkazal že na 4 frontah. V Angliji, Španiji, nekateri pravijo da tudi v Italiji in pa še sedaj na klopci. Klopca še nikoli ni bila tako topla. Tako da pššt kadar je govora o najboljšem grelcu klopi
Kollerik
03. 10. 2022 17.57
+5
Criipsi, ti bi komot lahko Churchillovega dvojnika 😁
Kollerik
03. 10. 2022 17.58
+5
dark horse
03. 10. 2022 15.41
+6
Lahko bi mu kean ponudil vsaj kk robček da so obrise solze 🙈🙈
265004
03. 10. 2022 15.35
+8
Keane pravi ,da je Ronaldo imel 4 ali 5 pravih ponudb....mogoče so bili pa Alcoyones,Šerif,CSKA,Osasuna....
DSS
03. 10. 2022 16.43
-7
Ne pametuj. CR7 dobi tak denar da se userješ, če gre igrat na Kitajsko ali pa v Katar.
265004
03. 10. 2022 16.48
+9
aja DSS saj res,na klube iz Kitajske in Katarja sem pa pozabil...hvala da si me spomnil..