Nogomet

Keita opravil zadnje formalnosti pred prestopom v Liverpool: Gerrard mu je izročil 'svojo' osmico

Liverpool, 27. 06. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
3

Obetavni gvinejski vezist Naby Keita se je te dni mudil v Liverpoolu, kjer bo po nastopanju za Istres, Salzburg in Leipzig okrepil sloviti klub s stadiona Anfield. Rdeči so se z Leipzigom za prestop 23-letnika sicer dogovorili že pred meseci, uradno pa bo Afričan dres novega kluba oblekel prvega julija.

Naby Keita (na fotografiji) je navdušen pred prvimi nastopi za Liverpool.
Naby Keita (na fotografiji) je navdušen pred prvimi nastopi za Liverpool. FOTO: AP

Naby Keita že od avgusta lani ve, da bo letos poleti okrepil vrste Liverpoola. Finalisti minule sezone Lige prvakov so 23-letnega Gvinejca eno sezono vseeno še pustili v vrstah RB Leipziga, a že čez nekaj dni ga bo Keita uradno zapustil in postal član rdečih z Anfielda. V klubskem centru v Melwoodu ga pričakujejo z odprtimi rokami, zglasil naj bi se že na uvodnem ponedeljkovem treningu ob začetku priprav na novo sezono.

Keita je za Leipzig igral dve sezoni in za rdeče bike, kjer je združil moči s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, zabil 17 golov na 71 tekmah. Tik pred uradno potrditvijo prestopa se je zglasil v Liverpoolu in opravil še zadnje formalnosti. Reprezentant Gvineje bo nosil "težko" številko osem, ki jo je imel pred njim v lasti legendarni kapetan rdečih Steven Gerrard.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Motivirala sta ga Mane in Klopp
"Ko vidiš, kako so se izkazali v minuli sezoni, si zaželiš, da bi ti uspelo ravno to, želiš si biti del ekipe. Rad bi videl, da bi mi uspelo ponoviti takšno sezono, a da bi bila še boljša," je za uradno spletno stran Liverpoola povedal Keita. "Liverpool sem izbral, ker je ekipa, ki sem jo velikokrat gledal. Prav tako sem veliko govoril s Sadiem (Manejem), veliko mi je povedal o ekipi in klubu," je še razkril.

"Govoril sem tudi s trenerjem, ki mi je opisal projekt, ki ga je pripravil za ekipo. Motiviral me je, da sem prišel sem," se je vloge trenerja Jürgna Kloppa tudi dotaknil Keita.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S številko osem se ne bo smel igrati
Afričan bo prvi nogometaš po letu 2015, ki bo oblekel Liverpoolov dres s številko osem. V pogovoru za spletno stran kluba je razkril, kako navdušen je bil, ko mu ga je že avgusta lani vročil Gerrard, ki je takrat še vodil mlado ekipo Liverpoola. A tokrat se njuni poti nista srečali, saj je Anglež medtem že prevzel vodenje glasgowskega prvoligaša Rangers.

"To je bil zame neverjeten dan. Predal mi je dres s številko osem. Ko se je to zgodilo, sem bil presenečen, tega nisem pričakoval," se je spominjal Keita. "Ko je prišel notri, sem ga pogledal in rekel 'vau', ker je legenda. Je nekdo, ki je vedno izkazoval spoštovanje, ki je dajal vse od sebe na igrišču. Je nekdo, ki ga imajo tam zelo radi. Če ti nekdo takšen da svojo številko dresa, se s tem ne smeš igrati, moraš poskusiti narediti toliko, kolikor je naredil on – to je moja motivacija."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PeaceSellsButWhosBuying
27. 06. 2018 14.49
+6
Klopp gradi neverjetno ekipo pri Liverpoolu. Potrebujejo le še dobrega golmana in so pripravljeni za vrnitev na vrh angleškega in evropskega nogometa.
cripstoned
28. 06. 2018 10.12
-5
ce se bo srecal z realom bo zgodba v evropi enaka...3 komade in bolecina...
er0nixx
20. 07. 2018 11.10
pa daj no.... če se je tebi zdelo da so realovci na bilo kaki drug način kot pa s srečo prišli do naslova se zbudi, ker še vedno spiš in maš prst v riti