Nogomet

Kek: Štiri gole na eni tekmi Lige prvakov je zelo težko zabiti, a 'Jojo' jih je

Maribor, 13. 04. 2020 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
Tadej Vidrih, Božidar Bulat
Komentarji
320

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v pogovoru za našo televizijo pozval k enotnosti v boju z novim koronavirusom, dotaknil pa se je tudi izjav predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, ki so v zadnjih tednih tako odmevale. "Menim, da gospod Aleksander Čeferin ni povedal nič takšnega, kar upam, da misli velika večina ljudi," je dejal Kek.

 

Me pa kot človeka čudi, zakaj v teh časih prihaja do ideoloških razhajanj, ko je popolnoma jasno, da lahko pomagamo le en drugemu. Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance

Gospod Kek, začnimo z najbolj aktualnim, hkrati najbolj pomembnim vprašanjem, še posebej v teh časih ‒ kako zdravje?
Hvala. Dobro. Vsaj za zdaj se tako moja družina kot jaz  dobro držimo. Upoštevamo priporočila strokovnjakov, ki so odgovorni za obvladovanje zdravstvene krize.

Kako doživljate samoizolacijo? Kako naporno je v takšnem položaju ostati tako v telesni kot duševni kondiciji?
Treba si je narediti načrt. Poskušam razmišljati iz dneva v dan. Ne belim si glave s tem, ali bo prihodnji teden restrikcij kaj manj ali jih bo več. S športom se ukvarjam, kolikor mi omejitve dopuščajo. Skupaj z družino skrbim tudi za starše. Tako kot vsi, se tudi jaz poskušam znajti v nekem novem načinu življenja. Torej v življenju, ki je trenutno odmaknjeno od ustaljenih ritualov, ki je odmaknjeno od takšne oblike svobode, kot smo jo imeli še do pred kratkim.

Če se ne motimo, je to edini ali pa vsaj eden redkih vaših nastopov v javnosti, odkar je prišlo do zdravstvene krize? Ste se v teh časih namenoma distancirali od javnega življenja?
Ne. Ne morem reči, da sem se namenoma, niti da sem se sploh distanciral. Služba za stike z javnostjo na Nogometni zvezi Slovenije je tista, ki srbi za pogostost mojega pojavljanja v javnosti. Sam nimam želje, da bi komurkoli solil pamet, delil takšne in drugačne lekcije o tem, kako bi morali živeti v teh časih.

Kek (na fotografiji) med intervjujem za 24UR v Mariboru.
Kek (na fotografiji) med intervjujem za 24UR v Mariboru. FOTO: 24ur.com

Za nedoločen čas so prestavljene prijateljske tekme s Turčijo, Albanijo in Portugalsko. Bržčas so celo odpovedane. Ne ve se še, ali se bo Liga narodov začela septembra, kot je bilo predvideno. Kako je biti selektor v časih, ko je vprašanj veliko več kot odgovorov?
Dosti vprašanj je, da. Tekme so odpovedane oziroma prestavljene, kar je normalno v teh okoliščinah. Škoda majskega spektakla s Portugalsko, marčevskega termina in tekem s Turčijo ter Albanijo smo se prav tako veselili. Jasno je, da se bo nogomet spremenil, kot se bo spremenilo tudi življenje nasploh. Tudi meni ni enostavno poslušati vseh teh vprašanj, iskati vse te odgovore. 

Me pa kot človeka čudi, zakaj v teh časih prihaja do ideoloških razhajanj, ko je popolnoma jasno, da lahko pomagamo le en drugemu. V času pandemije, v katero smo se ljudje pahnili sami, lahko dokažemo, da znamo biti enotni, človeški. Vsak lahko na svoj način, na svojem področju, stori nekaj, kar nas bo pripeljalo do tega, da se bo življenje počasi normaliziralo.

Verjetno tako vi kot vaši varovanci obžalujete odpoved oziroma prestavitev tekme z aktualnim evropskim prvakom Portugalsko, za katero igra eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa Cristiano Ronaldo.
Tekma je žal odpovedana. Že na žrebu skupin za Ligo narodov v začetku marca v Amsterdamu sem dejal, da bo izredno težko sezono izpeljati do konca. Jasno je, da je skrb za zdravje na prvem mestu. Ne belim si glave s tem, kaj bi bilo, če bi bilo. Na Nogometni zvezi Slovenije bomo zelo hitro, ko bo to le omogočeno, začeli delati naprej. Treba je pripraviti določene strokovne stvari. Mene zanima le stroka. Mene zanima nogomet. 

Mene zanima tisto, česar zdaj ni, torej dogajanje na zelenici. Nogomet se bo spremenil, s tem se bo spremenil tudi ciklus reprezentančnih terminov. Tako Mednarodna nogometna zveza kot Evropska nogometna zveza pripravljata različne scenarije. Ni ga tega jasnovidca oziroma strokovnjaka, ki bi zdaj znal napovedati, v katero smer bo vse skupaj šlo. To je pandemija, dovolj veliko opozorilo za vse človeštvo.

Čeferin (na fotografiji desno) se je izkazal tudi z dostavo zdravstvenih pripomočkov, ki jih je priskrbel v sodelovanju s prijateljem in znanim poslovnežem Jackom Majem.
Čeferin (na fotografiji desno) se je izkazal tudi z dostavo zdravstvenih pripomočkov, ki jih je priskrbel v sodelovanju s prijateljem in znanim poslovnežem Jackom Majem. FOTO: Uefa

 

Menim, da predsednik Evropske nogometne zveze, gospod Aleksander Čeferin, ni povedal nič takšnega, kar, jaz upam, da, misli velika večina ljudi.  Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance

Se strinjate s tem, kar je pred časom dejal tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, češ da je v teh časih preveč negativnega poročanja? Da potrebujemo več optimizma.
Že pred to krizo so bile udarne novice negativne. Bolj ali manj negativne. Zdaj, ko smo morali izstopiti iz cone udobja, so vse dobre besede, plemenita, človekoljubna dejanja, edina pot za izhod iz te krize. Menim, da predsednik Evropske nogometne zveze, gospod Aleksander Čeferin, ni povedal nič takšnega, kar, jaz upam, da, misli velika večina ljudi. Katera pot je prava? Menim, da imamo dobre strokovnjake, ki skrbijo za vse to. Morda potrebujemo le malo več reda, samodiscipline, vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti. In potem se bo ta zadeva enkrat verjetno končala.

V času te zdravstvene krize je Nogometna zveza Slovenije kadrovala. Novi direktor reprezentanc je postal Miran Pavlin. Se je NZS o tem predhodno posvetovala z vami?
Jasno, da smo se pogovarjali o vsem tem. Moja prva reakcija je bila, da je Pavlin eden izmed tistih, ki morajo ostati v slovenskem nogometu. Izkušnje takšnih ljudi, vse njihove minute, preživete v vrhunskem nogometu, njihovi goli, delovanje po igralski karieri ... Vse to šteje. Preprosto nimamo tako široke baze ljudi, da bi se kar na lahek način odrekali ljudi, ki hočejo, ki znajo, ki imajo voljo. Teh imen je sicer še nekaj, a če ostanemo pri Pavlinu: moje mnenje, da lahko naredi veliko dobrega. Jasno pa je, da pot ne bo lahka.

Omenili ste, da je v slovenskem nogometu ob Miranu Pavlinu še nekaj ljudi, ki bi koristili reprezentanci. Kdo na primer?
Zdaj se spet lahko pogovarjamo le na način, kaj bo, če bo. Kar mi gre malce na živce. Imena v slovenskem prostoru so znana. Kar se stroke tiče, imamo nekaj ljudi, ki so se že vpisali v zgodovino slovenskega nogometa. Milan Miklavič je bil direktor mlajših reprezentanc, zdaj ga je nasledil Miran Pavlin, ki bo za razliko od predhodnika, pomagal tudi v A-reprezentanci. To je zelo pomembna, odgovorna funkcija. Pogovarjam se s Pavlinom, pogovarjam se tudi z reprezentanti, skoraj vsaj dan. Sprašujem jih, kako so, kako razmišljajo, kako so prilagodili svoj način življenja. 

Kakšna bo vloga Mirana Pavlina v A-reprezentanci?
To je opredeljeno zelo natančno. Direktor reprezentanc ima zelo širok spekter nalog in obveznosti. Spremembe so se zgodile v času, ko reprezentančnih akcij ni, kar pomeni, da se lahko vsi dobro pripravimo in določimo, kdo je za kaj odgovoren. Zelo lahko namreč pride, tako sem tudi razumel namen tega vprašanja, do "križanja odgovornosti". Nekaj je biti selektor A-reprezentance, nekaj pa je biti direktor reprezentanc. 

Iličić (na fotografiji) se je v zgodovino Lige prvakov vpisal šele kot tretji, ki mu je na eni tekmi uspelo doseči kar štiri gole.
Iličić (na fotografiji) se je v zgodovino Lige prvakov vpisal šele kot tretji, ki mu je na eni tekmi uspelo doseči kar štiri gole. FOTO: AP

 

Sprva mi je bila tekma "brez veze", saj na stadionu Mestalla ni bilo gledalcev. Potem pa se je začel šov, začel se je rokenrol. Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance

Pred izbruhom novega koronavirusa je bilo kar nekaj slovenskih reprezentantov v izvrstni formi. Izpostavimo Josipa Iličića in Jana Oblaka.
Iličić in Oblak sta zaznamovala ne samo slovenski, ampak evropski, svetovni nogomet pred to pandemijo. Kdo je tega lahko bolj vesel kot selektor reprezentance, za katero igrata in v kateri imata pomembno vlogo tako na igrišču kot zunaj igrišča? Zgodovina nas uči, da so slovenski igralci že znali obeležiti določeno obdobje. V tem trenutku blestita omenjena, tudi Šporarju je uspel izjemno odmeven prestop. Še kar nekaj igralcev je nase opozorilo z dobrimi igrami.

 A to je bilo pred časom, ki ga živimo zdaj. Kdaj se bo vse to lahko nadaljevalo? Upam, da čim prej. Sicer verjetno v nekoliko drugačni obliki. Vsi deležniki bomo morali narediti vse, da se nogomet vrne v normalne tirnice. Če to pomeni, da bomo sprva igrali pred praznimi tribunami, v redu. Gospod Čeferin je napovedal, da se bo slej kot prej nogomet vrnil na televizijske zaslone. Je pa obdobje brez nogometa ustvarilo kar nekaj praznine. Ne samo meni, ki živim za nogomet, ampak tudi pri vseh ostalih ljudeh. Enostavno "fuzbal" nam manjka. Nogomet je bil namreč sestavni del življenja na več ravneh, na primer pri nas nogometnih delavcih, pa pri ljubiteljih nogometa, pa investitorjih v nogomet, pri tistih, ki jim je ustvarjal dobiček ... Ta krog se je zaprl. Zdaj čakamo, kaj se bo zgodilo. 

Trenutno lahko torej obujamo le spomine. Kako ste doživeli tiste štiri gole Iličića proti Valencii na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov? To je podvig, ki ni uspel veliko nogometašem. 
Sprva mi je bila tekma "brez veze", saj na stadionu Mestalla ni bilo gledalcev. Potem pa se je začel šov, začel se je rokenrol. Ob vseh teh velikih zvezdnikih je bil kar naenkrat v ospredju naš igralec. Še enkrat: čestitke, to je veliko priznanje zanj. Štiri gole je zelo težko zabiti v Ligi prvakov na eni tekmi in "Jojo" jih je dal.  Pogovarjala sva se pred tednom, morda dvema. V zelo težkem položaju je trenutno v Bergamu. Vemo, kaj trenutno predstavlja Bergamo. Le upam lahko, da bodo vsi igralci ostali zdravi, da bodo ostale zdrave njihove družine in da se bomo lahko čim prej videli. Čeprav vem, da bo to šele septembra. 

Atalantin Iličić je blestel v Valencii, Atleticov Oblak je bil igralec tekme na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Liverpoolu ...
Da, treba je pokazati je svoj maksimum, ko je to najbolj pomembno. Atletico ni bil favorit proti Liverpoolu, ki je sicer pred tem malce začel popuščati tudi v angleškem prvenstvu. Mnogim ni bil všeč način, kako je Atletico izločil Liverpool, a menim, da je Atletico zmagal povsem zasluženo. Na obeh tekmah, predvsem pa na stadionu, je imel Jan odločilno vlogo. 

Ne nogometaši in trenerji Oblakovega Atletica ne Iličićeve Atalante se niso mogli izogniti nižanju plač. Se vam zdi to upravičeno?
Menim, da moramo v teh časih skrbeti predvsem za dobro komunikacijo. Jasno je, da bo večina klubov prišla v določene finančne težave, saj načrtovani prihodki v določeni meri ne bodo realizirani. Menim, da je to zadeva, ki jo je treba reševati z individualnimi pogovori, ne s posploševanjem. Menim pa, da bo marsikdo pod pretvezo reševanja iz te zdravstvene krize skušal reševati finančne težave, v katere je oziroma bi zapadel, tudi če krize ne bi bilo.

Številke v svetu nogometa pred pandemijo so bile astronomske, a nogomet tu ni bil izjema. Podobno je bilo pri golfu, košarki, v praktično vseh športih so se začele vrteti številke, pri katerih se normalnemu človeku zavrti. Ampak takšen je  šovbiznis, nogomet pa je del tega šovbiznisa. Preveč pozornosti se usmerja v to, da se morajo plače znižati nogometašem. V našem športu je namreč več deležnikov, ki so kovali dobičke. 

Ste morda v teh časih dobili občutek, da se od vrhunskih nogometašev in trenerjev zaradi denarne zmožnosti in, recimo temu, moralne obveznosti kar pričakuje, da bodo donirali del svojega denarja za boj proti epidemiji oz. pandemiji.
Ali je to moralna obveznost ali ne, niti ni tako pomembno. Vsak, ki misli dobro, naj pomaga na svoj način, kolikor je pač zmožen. Gledati prek tuje ograje se mi nikdar ni zdelo vredno. Na koncu koncev smo vsi skupaj v tem. Je pa jasno, da klubi razmišljajo o sebi, nogometaši o sebi. Kazati s prstom na kogarkoli ... Menim, da so te novice v zadnjih tednih, ki so preplavile svet, in sicer o takšnih in drugačnih odstotkih, nekaj, kar želijo sprovocirati predvsem mediji zaradi večje gledanosti oziroma branosti. Vsi moramo pokazati spoštovanje in razumevanje do časa, v katerem živimo. 

Vaša napoved: kako močno bo zdravstvena kriza slovenske klube udarila po žepu?
Spremenilo se bo vse skupaj. Jasno, denarja bo manj. A zaradi tega ne bo treba manj trenirati ali slabše igrati. Menim, da to lahko predstavlja tudi dodaten motiv, da se skozi vse težave čim prej prebijemo. Da lahko čim prej zadihamo s polnimi pljuči. Če že govorimo o virusu, ki zelo zelo vpliva na delovanje pljuč.

Če zaključiva s pozitivno mislijo: kakšen apel bi poslali reprezentantom, ostalim nogometašem, ljubiteljem nogometa, Slovencem v tej zdravstveni krizi?
Ne, res si ne želim nikomur soliti pameti. Želim si le, da bili enotni. Ne razumem, zakaj zdaj prihaja do ideoloških nasprotij? Zdaj moramo biti razumni, disciplinirani, storiti moramo vse, da bi se vsi čim bolj držali priporočil strokovnjakov s prve bojne črte. Oni vedo, zakaj gre, oni se soočajo s tem. Menim, da je število okuženih oziroma umrlih že v Sloveniji, kaj šele v tujini, grozljivo. Če ima kdo v takšnem položaju osebne interese, je ta zame malo "bolan". Še naprej se bom držal vsega, kar nam svetujejo strokovnjaki, da nam bo čim prej čim lažje, boljše. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (320)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
14. 04. 2020 10.17
-1
kaj pomaga, če jojo zabija za klube, ko pa v reprezentanci nič ne naredi.
DaDo77
14. 04. 2020 10.56
+4
Kaj nej pa nardi, če v reprezentanci ni enega, ki bi znal natančno podat žogo, jo brez težav ustavit, bil sposoben enega preigrat, itd. Da o nogometni inteligenci ter pregledu nad igro sploh ne izgubljam besed... Iličić je mojster za ostale naše reprezentante, ne more pa sam premagat nasprotno ekipo
pomlad14
14. 04. 2020 11.52
-2
Saj za to pa je on selektor, in odgovoren nad igro. Če so nogometaši slabi, je tudi on slab kot selektor.
pomlad14
13. 04. 2020 21.13
+6
Se še ga niso znebili? Plačujejo ga za đabe, še Makedonija nas je prehitela.
pomlad14
13. 04. 2020 21.12
-9
Nisem jasnovidec, pa lahko temu gospodu povem, da nogometa več ne bo videl v živo.
pomlad14
13. 04. 2020 21.23
-6
Ker več ne bo takšen kot je bil, če še sploh bo.
jodr
13. 04. 2020 20.51
+4
Kek sedaj si pa še ti začel nakladati; kot da ni že drugih nakladačev dovolj.
retropil
13. 04. 2020 20.20
+0
Zabiti 4 gole, ampak Jojo jih je itn... Še v slovenskem dresu naj zabije kakšnega, da bomo imel vsaj kaj od tega.Tam pa mrkne, tako kot vsi.
Glotis
13. 04. 2020 18.23
-2
Dejstvo je, da se v nogometu obrača ogromno denarje. Ker vsi vemo, da takšen nogomet kot je bil pred pandemijo nikoli več ne bo, so nekateri predvsem vodilni v paniki. In eden izmed njih je tudi Čeferin. Zato ljudem daje upanje (tako kot vsak odvetnik in te hkrati molze) ki je v tem časno smešno in pomeni nepoznavanje realnega stanja. Vsi kontaktni športi so v velikih težava.
albrodi
13. 04. 2020 16.33
-9
24 UR zakaj ne objavite pismo belgijskega navijača g. Čeferin. Besno odprto pismo Čeferinu: "Pelji lastno hčer na stadion!"
boris tavcar
13. 04. 2020 17.02
+9
glede na to da je edina rešitev prekuženost nimam nobenih pomislekov se okužiti. Kaj pa tistih 160 mrtvih zaradi gripe. Pa nikomur nič.
poper00
13. 04. 2020 17.18
+7
Glotis
13. 04. 2020 19.17
+3
To piše negdo, ki nima pojma o bolezni. Če misliš da jo noš tako z lahkoto prebolel izvoli.
ds-65
13. 04. 2020 14.55
+21
Kakšne komentarje berem...same nebuloze. Tipično slovensko. Skregani med sabo tudi takrat ko je potrebno pomagat drug drugemu.
Mirko Igor
13. 04. 2020 15.37
-1
El Diablo 2013
13. 04. 2020 14.23
+10
Kek, vemo kdo ste 😂😂😂 janezs janoš, zdej ga moraš hitr oblatit, ker ni na vaš nazi sđs strani
User416781
13. 04. 2020 14.20
+48
Nič bat. S to medijsko vojno proti Čeferinu ta vlada sama sebi koplje jamo. Dejstvo je, da je zrihtal maske takrat, ko smo jih najbolj potrebovali in ko vlada tega ni bila sposobna. Gre za timing. To, da je potem vlada zrihtala maske tukaj ne igra nobene vloge, saj bi brez Čeferina Slovenija ostala brez mask.
User416781
13. 04. 2020 14.21
+36
Gre le za to, da se ga bojijo in vidijo v njemu konkurenco.
Mirko Igor
13. 04. 2020 15.38
+2
Ne gre za medijsko vojno proti Čeferinu ampak Čeferina uporabljajo za medijsko vojno proti vladi, njemu pa odpušča odprta vrata v politiko
saturnsky23 saturnsky23
13. 04. 2020 17.23
-11
ali nisi prav seznanjen, al tije umazana glava oprana. preberi kako drage so bile te maske. Sedmim državam je bil ponujana Alibabina kvota, nič ni tu zrihtal Čeferin.
retropil
13. 04. 2020 20.23
+4
čak kaj je vlada zrihtala? misliš joc? on je lastna poznanstva in lasten denar zastavil, vlada nima s tem nič, razen da jim je nekdo rit odnesel spet.
jodr
13. 04. 2020 20.54
+0
Kaj je zrihtal??? To je bila smo poceni reklama Kitajcev. Sedaj pa po 3× višjih cenah maske prodajajo!
fNovak
13. 04. 2020 14.06
+37
Potemtakem je na prvih volitvah zmagala ZKS, druga pa je bila ZSMS. Na zadnjih volitvah so zmagale stranke, ki so izrecno rekle, da ne gredo v koalicijo z Janšo. Smc in Desus sta izdajalki in ne prideta v parlament. To se vidi po tem, da jih Janša nič ne vpraša in sam diktira vse. Počivalnik pa za nagrado dobi provizije od mask.
CRUSADER
13. 04. 2020 14.00
-31
Levnuhi, katera stranka je zmagala na zadnjih volitvah ?
El Diablo 2013
13. 04. 2020 14.14
+26
CRUSADER
13. 04. 2020 14.19
-7
poper00
13. 04. 2020 16.45
+12
Janti ja tako.Ko je Jankovič imel 29 procentov proti Politkomisarjevim sedanjih 24 pa ti ni bilo nič sporno ,da ni sestavil vlado.
boris tavcar
13. 04. 2020 17.03
+1
polnostabla
13. 04. 2020 13.56
+39
Da še nekdo ustraši in to razume kot napad ...vsi potrebujemo pozitivno razmišljanje...je GROZLJIVO, še huje pa je da je ta bolnik na poziciji, ki kroji usodo slovenskega naroda...pri nas bo hude posledice v gospodarstvu, turizmu...pustil virus, ampak...še večja težava je pa bolnik, ki v tej težki situaciji, v kateri se je znašla država, deluje razdiralno, napadalno...
IS58
13. 04. 2020 14.00
+29
In kaj nam v tem trenutku preostane? Upam, da se virus čimprej umakne, mi pa razmišljamo o volitvah, da se rešimo te vlade.
Mirko Igor
13. 04. 2020 13.53
+17
UPAM, da Čeferin na nadlednjih volitvah kandidira. Samo kaj bodo z g. Šarcem
Mirko Igor
13. 04. 2020 13.51
+29
Čeferin ima prav. Pika. Pri vsakem človeku lahko izpostaviš dobro ali slabo. Tu se je g. Čeferin odločil za slednje seveda skupaj z novinarji. SMO ENA PRVIH DRŽAV POLEG AVSTRIJE, KI SMO VSAJ ZA EN DAN POD 1% NOVO OKUŽENIH. TO OMOGOČA LAJŠE VRAČANJE V NORMALO. TUDI TO BI LAHKO G. ČEFERIN POUDARIL MEDIJI PA DISKUTIRSLI. POZITIVA BI BILA VEČJA.
Mirko Igor
13. 04. 2020 13.53
-1
KRITIKA JE POZITIVA, POHVALA NEGATIVA. RES MEDIJI. ODNOS DO VLADE PA TO
fNovak
13. 04. 2020 14.02
+28
Če pišeš z veliko pomeni, da kričiš. S tabo se drugače strinjam, ampak Janša je začel širiti negativizem.
retropil
13. 04. 2020 20.26
+1
saj ne veš koliko je dejansko okuženih. testirajo samo hude primere in rizične. v resnici jih je lahko na tisoče več.
fNovak
13. 04. 2020 13.49
+40
Vsak normalen človek ve, da je Janosh virus izkoristil za svojo rit, ki je, mimogrede, podobna njegovi glavi. Zdaj si upa grozit že Nemškim novinarjem. Celo Slovenijo je prelepil s plakati, čeprav svetuje ostanite doma. V sds sekto se je steklo ogromno denarja iz Madžarske. Slovenci pa se ne pustimo zavesti, še manj pa podkupiti z lastnim denarjem.
Kruh+sol!
13. 04. 2020 13.47
-24
Ceferini pred leti niso dovolili, da bi v isti stavbi, kjer imajo pisarne, bilo tudi stanovanje za lazje dusevno prizadete v Grosuplju. V Oni je bilo objsvljeno pismo ene od prizadetih mater. Mafija komunisticna.
fNovak
13. 04. 2020 13.52
+20
A potem ste jih v klet na Trstenjakovo sprejeli. Oprostite vsi invalidi, ampak v svojo korist, vas je začel izkoriščati Kruh+sol.
Švejk 123
13. 04. 2020 13.28
-17
Denarni vrelec za leve brez deleže bo zelo kmalu usahnil.
srebrnibreg
13. 04. 2020 13.46
+27
Seveda bo saj kradete kot srake od prvega dne svojega vladanja.
CRUSADER
13. 04. 2020 13.57
-16
El Diablo 2013
13. 04. 2020 14.17
+16
vertex
13. 04. 2020 13.24
+46
Jansisti grozijo nemčiji...kakšni bedaki neverjetno
bohinj je zakon
13. 04. 2020 13.22
+11
Kaj Zokita v to vmešavajo?