Nogomet

Kek: Dvoboji z boljšimi na papirju so za nas velik izziv

Doha, 21. 03. 2022 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi del slovenske članske izbrane vrste s selektorjem Matjažem Kekom na čelu je že pripotoval v Doho, kjer Slovenijo čakata dve pripravljalni tekmi: v soboto najprej s Hrvaško, v torek pa še s Katarjem. Na Kekovem seznamu sta tudi novinca Tomi Horvat in David Brekalo.

Jure Balkovec in Miha Zajc
Jure Balkovec in Miha Zajc FOTO: Damjan Žibert

Selektor Matjaž Kek je na ljubljanskem letališču pozdravil šest reprezentantov in strokovno vodstvo, preden so se v nedeljskih popoldanskih urah odpravili v katarsko prestolnico. V prvi skupini so tako potovali Benjamin Šeško, ki je zaradi kartonov izpustil zadnjo tekmo svojega kluba in je že prej pripotoval v Slovenijo, "Slovenca" Gregor Sikošek in Tomi Horvat, pa tudi Luka Zahović, Adam Gnezda Čerin in Jure Balkovec. Ostali reprezentanti bodo prispeli neposredno v slovensko bazo v Katarju, kjer so se reprezentantom že prvi večer pridružili Jan Oblak, Žan Karničnik, Miha Blažič, Miha Mevlja in Andraž Šporar. Ponedeljek (je) bo v Dohi minil v pričakovanju vseh z reprezentančnega seznama, še isti dan pa bodo fantje opravili tudi prvi trening. Na njem bo v vlogi trenerja reprezentance debitiral Boštjan Cesar, ki se je reprezentanci pridružil ob pričetku novega reprezentančnega cikla.

Boštjan Cesar (prvi z leve)
Boštjan Cesar (prvi z leve) FOTO: NZS

Tekmi v Dohi bosta Slovencem, kot poroča uradna spletan stran NZS, služili kot priprava za junijski začetek Uefine Lige narodov, ko bo Slovenija prvič nastopila v Ligi B. To bo divji ritem štirih tekem, ko bo Slovenija začela doma s Švedsko, nadaljevala z gostovanjema v Srbiji in na Norveškem, nato pa odigrala še domačo tekmo s Srbijo. "Res je naporno igrati v ritmu torek-sobota, ampak v takem ritmu igrajo tudi drugi. Trdim, da je igranje na tem nivoju privilegij, še posebej ko govorimo o evropskih tekmah, in jasno je, da so ob koncu sezone napori igralcev ogromni. Morali bomo biti modri in dobro organizirani in najbrž pripravljeni tudi na kakšen izostanek. Zato je morda tudi zdaj v Katarju kakšno novo ime, to pa ne pomeni, da je kdor koli že izbrisan. Bolj kot utrujenost pa me zanima, kako bomo v teh štirih tekmah odgovorili na nasprotnike, ki so dobri in so po vseh parametrih raznih lestvic kvalitetnejši od nas. Ravno to prinaša izziv in motiv, saj lahko napreduješ le, če igraš proti boljšim," je ob predstavitvi seznama za Katar za uradno spletno stran NZS povedal selektor Kek.

Seznam za Hrvaško in Katar:
vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Žiga Frelih (Gil Vicente);

branilci: Miha Mevlja (Alanyaspor), Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Jure Balkovec (Karagümrük), Miha Blažič (Ferencvaros), Žan Karničnik (Ludogorec), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking Stavanger);

vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Domen Črnigoj (Venezia), Sandi Lovrić (Lugano), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Dejan Petrovič (Rapid Dunaj), Tomi Horvat (Mura);

napadalci: Benjamin Verbič (Legia Varšava), Andraž Šporar (Middlesbrough), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Žan Celar (Lugano).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
23. 03. 2022 19.47
+1
Keki že naklada.
Robigno176
21. 03. 2022 20.59
+2
Bolje, da se razpustite. Tak no kaj iz vas, škoda časa in denarja. Vaški nogomet doo
Šumsko voče
21. 03. 2022 18.43
+0
Daj kekec odpojdi
ddolores
21. 03. 2022 16.16
+3
Dek Kek ne filozofirajv nedogled in odstopi če te nočejo nagnat. Si premagal dvakrat Malto in za nagrado so ti dali še 3 leta veliko plačo in tud 3 leta boš prodajal meglo. Takih trenerjev kot si ti je na milijone, samo nimajo možnosi biti selektor. Ker nimajo Mijatoviča za predsednika. Kaka beda, a to bomo še 3 leta gledali. Če bi imela slovenska reprezentanca selektorja ki ima kaj pojma o fuzbalu, bi igrali na SP!
ddolores
21. 03. 2022 16.17
-1
hera2010
21. 03. 2022 16.39
+3
Ne filozofiraj…poglej kje igrajo igralci Hrvaške, Švedske in Norveške reprezentance ter kakšne vloge imajo v klubu in kje igrajo naši igralci, ki so kao najbolj izkušeni…naši mladi perspektivni igralci v klubih grejejo klopi (mogoče kakšna izjema, ki ne)…na splošno gledano smo svetlobna leta zadaj glede razvoja mladih domacih igralcev…Slovenska liga je leglo tujcev…Prebral sem, da bo pocasi prva slo mladinska liga, samostojna liga…kar je ok…ampak se premalo se jih vkljucuje v clanski nogomet…kar je pogreb na daljsi rok za slo igralce v repki…nimajo se kje razviti, samozavest, odgovornost…v povecini primerov nosijo bidone…ne pa nosilci igre…Španska liga, smrkavci skoraj nosilci igre…dokler bo tako…nimamo sans na velikih tekmovanjih kar se tice kvalitete…lahko nam uspe samo po ne vem kaksnem kljucu srece…zaradi kvalitete sigurno ne…žal je tako..si pa zelo zelim, da bi se to spremenilo, da bi lahko gledal nase na kaksnem prvenstvu…in ne mucenja zoge proti Ferskim otokom in podobnim…zato dajte mladim od 16 let naprej moznost…ne jih ustavljat v razvoju…moje mislenje…