Nogomet

Kek izbral reprezentante za zadnji tekmi Lige narodov: Cilj je ostati v skupini

Brdo pri Kranju, 13. 09. 2022 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam igralcev za zadnji tekmi Lige narodov v skupinskem delu. Slovenci bodo igrali domačo tekmo proti Norveški 24. septembra, nato sledi še gostovanje na Švedskem 27. septembra.

Izbranci Matjaža Keka se bodo najprej merili v Ljubljani na stadionu Stožice z Norveško, nato pa bodo gostovali na Švedskem. Selektor Kek je za omenjena obračuna na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katerem ni presenečenj.

"Cilj je ostati v dobri družbi te skupine. Dve dobri tekmi ob koncu junijskega cikla sta nas ohranili v tem boju. Se pa zavedamo izziva Norveške in Švedske," je na novinarski konferenci povedal Kek in dodal, da ga za zdaj skrbi le poškodba vratarja in kapetana Jana Oblaka. "Bomo videli, kako se bo to razvijalo, ampak prepričan sem, da bo tudi on na razpolago," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija je po štirih krogih v skupini B4 na zadnjem mestu. Doslej je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Slovenija se je z Norveško nazadnje merila junija in v Oslu igrala 0:0, sicer pa je pred tem z njo na devetih tekmah iztržila eno zmago, dva remija in šest porazov. S Švedi so Slovenci prav tako junija v Ljubljani izgubili z 0:2, pred tem pa na dveh prijateljskih tekmah izgubili z 0:1 in igrali 0:0.

Švedska je od reprezentanc v skupini najvišje uvrščena na lestvici Mednarodne nogometne zveze, in sicer je 20., Norveška je 36., Slovenija pa 65. 

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: POP TV

Reprezentančni seznam:
- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Igor Vekić (Pacos de Ferreira);

- branilci: Petar Stojanović (Empoli), Jaka Bijol (Udinese), Jure Balkovec (Alanyaspor), Miha Blažič (Angers), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Žan Karničnik (Ludogorec), Gregor Sikošek (Maribor), David Brekalo (Viking);

- vezisti: Jasmin Kurtić (Paok), Miha Zajc (Fenerbahče), Domen Črnigoj (Venezia), Sandi Lovrić (Udinese), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos), Timi Max Elšnik (Olimpija), Tomi Horvat (Sturm);

- napadalci: Benjamin Verbič (Panathinaikos), Andraž Šporar (Panathinaikos), Luka Zahović (Pogon Szczecin), Benjamin Šeško (Salzburg), Žan Celar (Lugano).

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
16. 09. 2022 10.41
Ne vem, kaj vas tako moti po vaše "Kekec"? Kaj bi pa vi kao "strokovnjaki" naredili? Kakšno reprezentanco pa bi vi sestavili, da bi "harala" in zmagovala po Evropi? A se zavedate, kakšen igralski kader imamo trenutno na razpolago? A spremljate naše igralce "stacionirane" v tujini? A vidite uspehe naših klubov v evropskih tekmovanjih? In zdaj je vaš "Kekec" kriv, da je reprezentanca nič od nič...
Janko Šenica
14. 09. 2022 10.36
+1
Še dva poraza in upam, da Kekec odleti.
HOLAJ SLOVENIJA
13. 09. 2022 14.07
+2
SKUPINA C PRIHAJAMO !!! S KEKOM SE NAS NI TREBA BATI !!