Nogomet

Kek zadovoljen z zmago in navdušen nad navijači

Ljubljana, 20. 11. 2022 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
1

Kaj je na novinarski konferenci po zadnji tekmi slovenske reprezentance v letošnjem letu povedal selektor Matjaž Kek? Pričakovano je bil zelo zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki so še šestič zapored ostali neporaženi in se od 2022 poslovili z dvema zaporednima zmagama. Še bolj pa ga je v hladnem nedeljskem popoldnevu veselil presenetljivo dober obisk – v Stožicah se je zbralo okoli 11 tisoč navijačev.

"Najpomembneje je, da smo zmagali. Vzporedno s tem je pomembnih 11 tisoč ljudi na pripravljalni tekmi. Velik kompliment mladini in njihovim spremljevalcem, da so prišli v takem vremenu," so bile prve besede Matjaža Keka po zmagi nad Črno goro z 1:0, za katero je pred koncem prvega dela poskrbel Miha Zajc. O navijačih in njihovem obisku je slovenski selektor dodal še: "Verjemite mi, da moramo biti vsi skupaj – zveza, strokovni štab, igralci – veseli, da se je zgodila takšna tekma. Kot sem rekel, to štejem kot enako pomembno zmagi." 

Po njegovem mnenju je odličen obisk odraz odnosa, ki ga reprezentanti kažejo na igrišču: "Odnos je pravi in je lahko vzpodbuda za to mladino. Vsi so si lahko oddahnili po tem turbulentnem letu, ko smo se sami zavedali, da si zaslužimo kritike. Bili sta dve možnosti, da se predaš ali pa poskušaš dokazati, da si tega vreden. Upam, da je to dobra vzpodbuda za naprej, a ne veliko zadovoljstvo, ki bi nas lahko uspavalo."

Čeprav je šlo za obračun prijateljske narave, v Stožicah ni bilo zaznati, da tekma nima rezultatskega imperativa. Spremljali smo sila čvrst dvoboj s številnimi ostrimi starti. Žal je to terjalo tudi poškodbo Petra Stojanovića, ki so ga sredi drugega polčasa v garderobo odnesli na nosilih. Kek je na novinarski konferenci priznal, da bočni branilec Empolija ne izgleda dobro, a dodal, da to ni nekaj, kar bi ga lahko od zelenic oddaljilo za dlje časa.

"Tekma je bila takšna, kot smo jo pričakovali. Imeli smo priložnosti, da bi prej rešili tekmo. Ogromno duelov, kar se agresivnosti tiče, je bila to vse prej kot pripravljalna tekma. Parkrat smo bili premehki, zamudili smo in takrat smo bili v težavah," je nadaljeval 61-letni strateg. 

Edini gol smo v Stožicah videli v 41. minuti, ko je Slovenija po kotu Črne gore izpeljala silovit napad. Benjamin Šeško je žogo z leve strani popeljal v kazenski prostor, kjer je lepo našel Zajca, ta pa je bil dovolj iznajdljiv, da je iz neposredne bližine premagal Marija Šarkića. "Izvedba je bila perfektna. Vedeli smo, da bodo šli z vso višino na prekinitve in to smo izkoristili," je bil zadovoljen Kek. 

Ker je šlo za prijateljsko tekmo, v Stožicah ni bilo VAR-a. V nasprotnem primeru bi verjetno bilo 1:1, saj je Črna gora že pred zadetkom Zajca žogo uspela spraviti čez golovo črto Jana Oblaka, a je sodnik Christopher Jäger po strelu Vukana Savičevića z glavo pokazal, naj se igra nadaljuje. Gostujoči selektor je zaradi tega besnel že med tekmo, tudi na novinarski konferenci pa je bil precej nejevoljen. Kek je o dogodku iz 28. minute govoril v bolj spravljivem tonu in priznal, da bi bila z VAR-om odločitev verjetno drugačna. 

Za slovo od predstavnikov sedme sile se je že zazrl tudi v leto 2023, ko bo Slovenija igrala kvalifikacije za Euro 2024: "Nasprotnik je igral tako, kot mi potrebujemo. Tako bo videti v Kazahstanu, Belfastu in Helsinkih. Pri duelih nam nekaj manjka." 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
20. 11. 2022 19.20
+5
Sicer skromen rezultat, ampak zmaga pa le šteje! Čestitke fantje, strokovni štab in seveda tudi navijači. Podpora s tribun je potrebna in bo potrebna.