16°C

Kek po obupno slabi igri: Treba se bo odkrito pogovoriti in videti, kako naprej

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
A.V. /
KOMENTARJI
230
Slovenska nogometna izbrana vrsta je razočarala na šesti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Katarju. Varovanci selektorja Matjaža Keka so na Poljudu brez izstreljenega naboja položili orožje pred razigrano Hrvaško, ki se je v večjem delu tekme poigravala z Josipom Iličićem in druščino. Odzivi iz slovenskega tabora po tekmi so bili temu primerni.

VEČ VIDEOVSEBIN

02:25

Iz 24UR: Poraz nogometašev

02:38

Iz SVETA: Visok poraz v Splitu

 

Matjaž Kek, ki slovensko nogometno reprezentanco vodi zadnji dve leti in pol, po bolečem porazu v Splitu sicer ni bežal od svojega dela odgovornosti, a dejstvo je, da po (ne)prikazanem na Poljudu očitno marsikaj ne deluje tako, kot bi moralo.

"Po takšni tekmi je brezpredmetno govoriti o kakršni koli analizi. Vse se je dobro videlo na igrišču, na katerem so bili hrvaški nogometaši občutno boljši od nas. Tekmo lahko izgubiš na takšen ali drugačen način, toda elementa volje in želje nikoli ne bi smela izostati. Razen Jana Oblaka v vratih ni bilo posameznika, ki bi lahko naš voz potegnil iz brezna. Bili smo preveč pasivni, kar je tako kakovosten tekmec s pridom izkoristil," je po obupno slabi tekmi Slovenije v dalmatinski prestolnici uvodoma dejal selektor Matjaž Kek in nadaljeval: "Glede na prikazano si tokrat nismo ničesar zaslužili, naš poraz pa bi bil lahko še hujši. Ko se je Hrvaška razigrala, smo lahko le še gledali, česa vsega je zmožna. Ta tekma je bila še en dokaz, da so naši južni sosedje daleč najkakovostnejši v naši kvalifikacijski skupini."

Podoba najbolj izpostavljenega slovenskega reprezentanta v zadnjem obdobju, Josipa Iličića, je bila na Poljudu krepko pod ravnijo za nogometaša njegovega kova.
Podoba najbolj izpostavljenega slovenskega reprezentanta v zadnjem obdobju, Josipa Iličića, je bila na Poljudu krepko pod ravnijo za nogometaša njegovega kova.FOTO: Damjan Žibert

Razočarani Kek napovedal spremembe
Devetinpetdesetletni mariborski strokovnjak je med drugim poudaril, da se bo ob vrnitvi v domovino treba odkrito pogovoriti in videti, kako in s kom v nove reprezentančne bitke. "To je bila že tretja tekma, ki smo jo začeli z drugačno začetno postavo. Še vedno smo v fazi iskanja najustreznejših rešitev, da bi svojo igro spravili na raven, ki jo zahteva sodobni nogomet. Odkar sem vnovič postal selektor, smo odigrali nekaj spodobnih tekem, a ta na Poljudu ni bila za nikamor. To ni bilo ničemur podobno. Jasno je, da sem za podobo reprezentance na zelenici odgovoren jaz, toda na tak način zagotovo ne bo šlo naprej. Bomo videli, kaj bo v prihodnje," je še dodal razočarani slovenski selektor.