Nogomet

Kek: Vsi so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje

Marbella, 23. 01. 2019 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena v večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v La Cali pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. Selektor Matjaž Kek je zadovoljen s pogoji in motiviranostjo vpoklicanih nogometašev.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: NZS

"Pogoji so pravi, vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje. To je najpomembnejše. Zadovoljen sem," je poudaril Matjaž Kek, ki kar ni mogel prehvaliti želje in motiva igralcev, ki jih je odpeljal v Španijo. Pri nekaterih nogometaših je tudi nekaj živčnosti, kar je po mnenju selektorja potrditev potenciala, ki ga fantje kažejo skozi državno ligo.

"Tekma bo prišla v pravem času, po daljšem nizu treningov. Najpomembnejše so informacije, ki sem jih dobil skozi treninge, druženje. Glede tega sem zelo zadovoljen," pravi Kek. Mariborski strokovnjak je reprezentančno akcijo izkoristil tudi za spoznavanje s sodelavci v trenerskem štabu ter drugimi na Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

"Vsi smo starejši. Nekaj časa je od tega, odkar sem bil na zvezi. Drugačna je specifika dela. Zahtevam koncentracijo, usmerjenost. Stojim za tem, da se dajo igralcem maksimalni pogoji za delo. Hvala, NZS, da je omogočila akcijo, pogoji so pravi za ta zimski čas. Za zdaj je šlo brez poškodb. Zame osebno bi bile te akcije tradicionalne, način dokazovanja potenciala, ki ga iz tedna v teden videvamo v slovenski ligi."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
23. 01. 2019 11.23
-4
Vedno se pred tekmo govori, kako so vsi samozavestni, pogumni, močni... ja ja. Če bo poraz, bo kriv nasprotnik, sodnik, vreme, prezgoden gol... Pred in po tekmi se vedno govori enako.