Nogomet

Kek: V reprezentanci je prisotna dobra klima

Kišinjev, 13. 10. 2020 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je po prihodu v Kišinjev opravila regeneracijski trening, ki je potekal na pomožnem igrišču stadiona Zimbru. Slovenci, ki imajo po treh tekmah Lige narodov ob dveh zmagah in remiju sedem točk na svojem računu, bodo prizorišče sredine tekme proti Moldaviji dodobra še spoznali, saj so na sporedu še uradni trening in nove medijske obveznosti.

Slovenija vs. San Marino-5
Slovenija vs. San Marino-5 FOTO: Damjan Žibert

Selektor Matjaž Kek proti Moldaviji pričakuje novo zahtevno tekmo, a tudi novo dobro predstavo svojih varovancev. Po selektorjevem mnenju so zmage najboljši "doping" za samozavest, pogled na lestvico pa ustrezen motiv za naslednje preizkušnje.

"Pripravljamo se na tekmo z Moldavijo, ki jo bomo analizirali, a le toliko, kot je potrebno, saj moramo razmišljati predvsem o sebi. Po zmagi je priprava na nasprotnika nekoliko lažja. Pozitiven rezultat nagradi delo, ne sme pa te ponesti v nebo. V reprezentanci je prisotna dobra klima, tako da verjamem, da fantje ne bodo pozabili na realnost. Mislim, da bodo znali zmago v Prištini uporabiti kot velik motiv za sredino tekmo," pred četrto tekmo v Uefa Ligi narodov za uradno spletni stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) razmišlja slovenski selektor, ki se zaveda, da bodo Moldavci šele prvič igrali na domačem igrišču.

"Moldavci domače tekme še niso igrali, saj so Kosovo gostili v Italiji. Pričakujem, da bodo na svojem stadionu nekaj drugega," pravi Kek, ki misli raje usmerja v svoj tabor. "Sami s sabo imamo dovolj dela. Videti moramo, kakšne posledice je pustila tekma s Kosovom, že zdaj pa je jasno, da zaradi kartonov ne bo smel igrati Petar Stojanović."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekaj težav s sestavo ekipe imajo tudi Moldavci, ki ne bodo mogli računati na Vaeceslava Posmaca in Denisa Marandicija.

Statistična primerjava pred tekmo Moldavija - Slovenija.
Statistična primerjava pred tekmo Moldavija - Slovenija. FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
13. 10. 2020 10.42
+6
Državna TV ne prenaša tekem državne reprezentance!......Državni Telekom Siol, ne prenaša tekem državne reprezentance!.........Toliko o tem, kako je nacionalni pomen, da je v državni lasti:))))))))))
borjac
13. 10. 2020 11.12
-2
Desničarji niso nikdar marali športa, to se vidi tudi sedaj ko izgublja Olimpija tekme za zeleni mizo, zaradi NIJZ neživljenjskih predpisov, EDINI v Evropi, po drugi strani pa še zmeraj privilegiranci , navkljub težki zdravstveni situaciji, delajo kar hočejo, vikendi v tujini .... , to se vidi tudi po komentarjev desno usmerjenih, ko dobesedno pljuvajo po naših športnikih, vendar se ne zavedajo, da sta Roglič in Pogačar naredila toliko za prepoznavnost Slovenije, da lahko Logar hodi po svetu še 40 let in ne bo napravil niti 10 % tega kar so športniki dosegli za Slovenijo.
?emaludin Peraji?
13. 10. 2020 13.40
-1
Pa kdo gleda tak zanč fuzbal, sam to mi povej???
TEDO84bv0MEDO
13. 10. 2020 15.18
+0
Res je, ne splača se gledati. Dolgo časa sem se matral iskati stream za tekmo Slovenija - Grčija. Ko sem ga dobil in sem gledal tekmo, sem se kmalu jezil nase, ker sem se trudil brezzveze.