Nogomet

Kek: Če kdo misli, da bo v Nikoziji sprehajanje, se moti

Nikozija, 28. 03. 2021 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je po porazu v Sočiju proti Rusiji (1:2) že prispela na prizorišče še tretje marčevske preizkušnje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Ta bo v torek v Nikoziji proti Cipru. Selektor Matjaž Kek opozarja, da boj z domačini ne bo lahek.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

Niz devetih tekem neporaženosti Slovenije se je v Sočiju resda končal, a tega Kek in igralci ne jemljejo preveč tragično. "Ne vem, zakaj bi morali biti sklonjenih glav. Izgubili smo, a pokazali veliko dobrih stvari," je po tekmi z Rusi dejal Matjaž Kek. "Ni nekega blaznega razočaranja, saj smo dali vse od sebe in odigrali dobro tekmo. To tudi ne sme vplivati na naše naslednje tekme. Ta zagon, ki ga imamo, moramo pokazati na Cipru in nato še v prihodnje," pa je povedal Jaka Bijol. Ciprska tekma prihaja hitro, nekaj dodatnih težav bo pomenila odsotnost kaznovanega Mihe Mevlje in Andraža Šporarja, ki se je na zahtevo kluba moral vrniti na Portugalsko, v nasprotnem primeru bi ga čakala karantena in ena tekma prepovedi igranja za izbrano vrsto. A, kot pravi Kek, po prvokategornikih v skupini H Hrvaški in Rusiji zdaj prihajajo tekme, na katerih morajo zbirati točke. "Ampak če kdo misli, da bo v Nikoziji sprehajanje, se moti," je opozoril Kek in pojasnil, da bo treba izboljšati, kar je bilo slabo, in nadgraditi igro. "Fantje so pokazali, da hočejo, da imajo potencial, ampak na takih tekmah, kot je bila z Rusijo, mora biti vse stoodstotno. Mi pa v odločenih trenutkih nismo bili. Za poraz smo si krivi sami, tako kot smo bili sami zaslužni za zmago proti Hrvaški," je dejal Kek in pripomnil, da se mu zdi, da bi se dalo iztržiti več. Kakšen bo iztržek v Nikoziji, bo znano v torek. "Vsi v naši skupini so dobri, vsak se zna postaviti in je potem to težko prebiti. To bo težka tekma, težko bomo dali gol, ampak treba se je pripraviti in iti po zmago," je pred ciprsko preizkušnjo povedal Miha Zajc. Bijol pa je dodal: "Ni več lahkih tekmecev, Ciper ni neka eksotična država, tudi Slovenija se je že opekla proti njemu. Na vsaki tekmi moramo biti stoodstotni, dobro odigrati, prepričan sem, da če bomo osredotočeni in delali tisto, kar moramo, bo tudi izid pozitiven."

Miha Mevlja zaradi kazni na Cipru ne bo pomagal soigralcem.
Miha Mevlja zaradi kazni na Cipru ne bo pomagal soigralcem. FOTO: Miro Majcen

Da bi se lahko izteklo po slovenskih željah, meni tudi Zajc, ki opaža napredek v igri. "Mislim, da se vidi nek napredek od Lige narodov. V nekaterih aspektih lahko še napredujemo, a zavedamo se, da ne gre čez noč. V nekaterih pogledih nam še nekaj manjka, ampak to je pač treba treba izboljšati." Slovenija, 62. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, ima s Ciprom (100.) na desetih tekmah pet zmag, tri remije in dva poraza. Slovenska vrsta ima po zmagi nad Hrvati in porazu z Rusijo tri točke v skupini H, Ciper pa je pri eni točki, potem ko je najprej igral 0:0 s Slovaško, nato pa izgubil z 0:1 na Hrvaškem.

Na zadnji tekmi s Hrvaško so Ciprčani začeli s postavo Demetris Demetriou, Konstantinos Laifis, Constantinos Soteriou, Ioannis Kousoulos, Nicholas Ioannou, Charalambos Kyriakou, Kostakis Artymatas, Paris Psaltis, Ioannis Pittas, Marios Elia in Marinos Tzionis. Igrali so še Grigoris Kastanos, Neofytos Michael, Pieros Sotiriou, Stelios Andreou in Fotios Papoulis.

Seznam Cipra:
- vratarji: Constantinos Panagi (Omonia), Demetris Demetriou (Apollon Limassol), Neofytos Michael (Olympiakos Nikozija);
- branilci: Paris Psaltis (Olympiakos Nikozija), Stelios Andreou (Olympiakos Nikozija), Nicholas Ioannou (Aris Solun), Christos Shelis (Apoel), Ioannis Kousoulos (Omonia), Constantinos Soteriou (Olympiakos Nikozija), Konstantinos Laifis (Standard Liege), Thomas Ioannou (AEK Larnaka);
- vezisti: Alex Gogić (Hibernian), Minas Antoniou (AEL Limassol), Fanos Katelaris (Apollon Limassol), Charalambos Kyriakou (Apollon Limassol), Andreas Avraam (AEL Limassol), Fotios Papoulis (Omonia), Loizos Loizou (Omonia), Kostakis Artymatas (Anorthosis Famagusta), Grigoris Kastanos (Frosinone), Marinos Tzionis (Omonia), Ioannis Pittas (Apollon Limassol);
- napadalci: Marios Elia (Ethnikos Achna), Pieros Sotiriou (Ludogorec Razgrad), Onisiforos Roushias (Ermis Aradippou), Dimitris Theodorou (Enosis Neon Paralimni).

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GetUp
28. 03. 2021 14.47
+0
Napisal bom samo to, da so igrali dobro tako proti Hrvaški, kot proti Rusom. Mislim pa, da je Kek naredil napako, ko je spremenil postavo proti Rusiji. Bijol pa je izgledal kot na vrtiljoku v počasnem posnetku. Škoda, da niso potegnili vsaj točke. Zunaj proti močnim reprezentancam je potrebno iti na polno in kaj bo bo. Nevem zakaj taktika in igranje obrambe in proti napade. Mislim, da je naša reprezentanca bolj kakovostna in to se je videlo proti koncu in že tudi med tekmo. Iličič pa majstor. Vsaka čast. In še to. Nevem zakaj so proti koncu hoteli žogo pripeljati v gol in nisio poskušali z streli od daleč. Drugače pa še nikoli nisem videl Slovenije igrati, da nekoga tako stisnejo, kot so Ruse proti koncu tekme.
drimtim
28. 03. 2021 13.43
-5
Ni panike mi smo Hrvate premagali,tako da Ciper z lahkoto.
Sortegilio
28. 03. 2021 13.07
+2
Hrvati so komaj premagali Ciper. Ciper bo igral bunker.
Žac
28. 03. 2021 13.23
+4
Slovenija ima igro proti bunkerju za razliko od Hrvatov. Ne verjamem da pa bodo igrali taksni bunker kakor proti Hrvatov,kaj je dobro za Slovenijo. Po 15 minutah bo hitro Kek ugotovil kako bodo igrali in pravocasno ukrepal. On sigurno ima ze v glavi par scenarija kako bo igral Ciper. Zato je najboljsi nadalec okrog. Kek 👍.
User792410
28. 03. 2021 13.41
+3
Proti Sloveniji Ciper definitivno ne bo igral klasični bunker, kakršnega so igrali proti Hrvatom, ker tudi oni na tej tekmi vidijo priložnost za poln izkupiček. Mislim, da bo to taktična predstava z obeh strani, upam pa, da smo zaradi Keka, tu v prednosti mi. Seveda pod pogojem, da bodo njegovi nogometaši sposobni taktične zamisli uresničiti na igrišču, veliko pa bo odvisno tudi od zbranosti naših obrambnih igralcev, skozi celotno srečanje.
podalpski
29. 03. 2021 12.17
+1
čak dva ne moreta igrat bunker se je treba odločit ..preden to dopoveš našima...???
Žac
28. 03. 2021 12.50
+6
To je pravi trener. Velik na psiholoskem in takticnem planu. Ze zdaj ve kaksna tekma bo to. Igrali dve tekme proti močnejšemi in to izredno dobro. Zdaj prihaja tekma proti slabsem in na to treba zabiti fantom v glave da ne bo zmaga sama prisla. Mentaliteta te okolice je dobro znana.
silvo.uzmah
28. 03. 2021 12.47
+2
Na Ciper po zmago, tudi za Rusijo ste govorili 3:0, pa nič od tega. Bodite realni pri ocenah, in brez napovedi rezultatov, saj niste politiki.
motorist_mb
28. 03. 2021 12.43
+8
Boljše mora obramba igrat pa bo rezultat tu,gremo SLO!
BETONSKI
28. 03. 2021 12.42
+1
KJE JE KEK V IGRI VIDEL SPREHAJANJE,JAZ GA NISEM VIDEL,BORBA JE BILA PRAVA.
BETONSKI
28. 03. 2021 12.43
+1
ČE BODO IGRALI S SRCEM KOT NA TEJ TEKMI ,JE ZMAGA ZAGOTOVLJENA.
User792410
28. 03. 2021 12.38
+5
Kekova ocena naših možnosti je popolnoma objektivna in razumljivo realno zadržana! Definitivno nam bo z Ciprom izjemno težko, kar so včeraj občutili že Hrvati, ki so jim kljub 2/3 posesti žoge uspeli zabiti le en gol. Mi pa, če se želimo v teh kvalifikacija koliko toliko enakovredno boriti za nastop na SP, ravno iz tekem s Ciprom in Malto nujno potrebujemo popoln izkupiček, torej 12 točk.
Andrej Volaj
28. 03. 2021 12.37
-1
na žalost boste brcali po svojih občinah, na Ciper kr pozabte 😄
hajer66
28. 03. 2021 12.35
-2
utrinek z hrvaško sedaj bodo pa same pušione
podalpski
29. 03. 2021 12.23
+2
jaz sem prepričan, da ena reprezentanca ex yu gre na svetovno v Katar in to po defoltu najboljša kod do sedaj !!?'