Nogomet

Kekovi izbranci novo zgodbo začenjajo proti Švedom

Ljubljana, 23. 05. 2022 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška članska reprezentanca pričenja novo obdobje. Prvič v zgodovini bodo Slovenci zaigrali v B Ligi narodov. V drugi jakostni skupini reprezentančnega nogometa se bodo Slovenci merili z reprezentancami Švedske, Srbije in Norveške, že v junijskem terminu pa bodo ekipe igrale kar štirikrat. Zato je selektor Matjaž Kek v reprezentanco vpoklical 29 reprezentantov.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

Oči bodo tudi tokrat, kot piše na uradni spletni strani NZS, uprte v kapetana Jana Oblaka, ki je z Jasminom Kurtićem, Miho Mevljo in Vidom Belcem med najbolj izkušenimi reprezentanti, manjkal pa bo Josip Iličić, ki se je po dolgi odsotnosti z nekaj minutami sinoči vrnil na zelenice v klubskem dresu Atalante. Selektor Matjaž Kek je v Dohi preizkusil nekaj novih nogometašev in tudi tokrat na seznam uvrstil obrambni dvojec David BrekaloGregor Sikošek, ki sta odigrala obe tekmi v Katarju. Ob vseh glavnih akterjih s tekem s Hrvaško in Katarjem, ki so tudi tokrat na seznamu, se v izbrano vrsto znova vrača Leo Štulac, ki je sezono za italijanski Empoli končal z zadetkom za zmago v zadnjem krogu proti Atalanti.

Seznam reprezentantov za Ligo narodov
Seznam reprezentantov za Ligo narodov FOTO: NZS

Reprezentanca se bo prvič zbrala že 26. maja, tekmovanje v Ligi narodov pa bo pričela z domačo otvoritvijo proti Švedski, 2. junija ob 20.45, ko bodo Jan Oblak in soigralci na stožensko zelenico stopili v novem reprezentančnem dresu. Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški. In čeprav bi v prejšnjih kvalifikacijah tako Slovenija že zaključila s tekmami, pa bodo tokrat Kekovi varovanci pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo – 12. junija ob 20.45 v Stožicah proti Srbiji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
23. 05. 2022 18.04
+1
Boljs da grejo ti kekeci krompir okopavat kot pa igrat.vsaj sramote nebodo delali
poserjemsenavas
23. 05. 2022 17.14
+1
Spet bodo izgovori.
borkov64
23. 05. 2022 16.06
+1
Ojoj....kakšen izbor. Elšnik? Kek, ti to resno?
morfo
23. 05. 2022 14.00
+5
Na žalost tukaj ni zgodbe...
hom
23. 05. 2022 13.37
+3