Nogomet

Kimmich operiran z odliko, Real vsaj mesec brez Valverdeja, Barca pa štiri brez Fatija

München, Madrid, 09. 11. 2020 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA, M.G.
Komentarji
6

Minuli konec tedna je bil poln težjih poškodb nogometašev največjih evropskih klubov. Po tem, ko so iz Barcelone potrdili, da je Ansu Fati v ponedeljek prestal operacijo kolena, so z novicami o uspešni operaciji kolena že postregli iz vrst münchenskega Bayerna, kjer so vsaj do januarja ostali brez bočnega branilca Joshue Kimmicha.

Kimmichu (na fotografiji) so z zelenice pomagali člani Bayernove zdravniške službe, objel pa ga je tudi trener Hans-Dieter Flick.
Kimmichu (na fotografiji) so z zelenice pomagali člani Bayernove zdravniške službe, objel pa ga je tudi trener Hans-Dieter Flick. FOTO: AP

Univerzalni bočni branilec nemškega prvaka Bayerna Joshua Kimmich se je v zadnjih sezonah prelevil v enega najboljših evropskih nogometašev, a se bodo morali Münchenčani po poškodbi zunanjega meniskusa desnega kolena vsaj dva meseca znajti brez svojega standardnega člana. Kimmich je že uspešno prestal operacijo po tem, ko se je težje poškodoval na sobotnem derbiju z Borussio Dortmund. Bavarci so svoje največje tekmece na gostovanju premagali s 3:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prve napovedi govorijo zgolj o večtedenski odsotnosti, predvidoma do januarja. Sreča v nesreči je bila, da ni bilo popolnega pretrganja vezi. Kimmich se je poškodoval v dvoboju z dortmundskim napadalnim asom Erlingom Haalandom in zelenico zapustil s pomočjo članov Bayernove zdravniške službe.

Salihamidžić: Nudili mu bomo najboljšo možno oporo
"Zadovoljni smo, da bomo lahko na Joshuo verjetno računali že čez nekaj tednov. Med okrevanjem mu bomo nudili najboljšo možno oporo," je za uradno spletno stran kluba dejal športni direktor bavarskega velikana Hasan Salihamidžić.

Poškodba Kimmicha je slaba novica tudi za nemško reprezentanco pred zaključkom letošnje sezone v Ligi narodov, kjer izbrance selektorja Joachima Löwa čakata obračuna z Ukrajino in Španijo, poleg tega pa tudi prijateljska tekma s Češko.

Madridski Real vsaj mesec dni brez Valverdeja
Urugvajski reprezentant Federico Valverde bo po prvih ocenah vsaj mesec dni izven tekmovalnega pogona, je medtem sporočil španski nogometni velikan Real. Po nedeljskem porazu madridskega kluba v Valencii z 1:4 v španskem prvenstvu je podroben zdravniški pregled pokazal, da ima 22-letni Južnoameričan razpoko v kosti golenice na desni nogi.

Federico Valverde
Federico Valverde FOTO: AP

Valverde je v Valenciji igral do 76. minute, nato ga je zamenjal Toni Kroos. Urugvajca tako ne bo v kadru madridskega moštva na domačih tekmah proti Villarrealu, Alavesu in Sevilli, prav tako bo manjkal na naslednjih treh tekmah Lige prvakov proti italijanskemu Interju, ukrajinskemu Šahtarju iz Donecka in nemški Borussii iz Mönchengladbacha.

Fati bo manjkal vsaj štiri mesece
Iz katalonskega giganta FC Barcelona so sporočili, da bo izjemno talentirani Ansu Fati manjkal vsaj štiri mesece, potem ko si je na tekmi z Betisom poškodoval meniskus levega kolena. Danes je prestal artroskopijo, ki jo je opravil kirurg Ramon Cugat. V najboljšem primeru se bo komaj 18-letni Fati na nogometna igrišča vrnil marca, so zapisali španski mediji. V tej sezoni je za Barcelono Fati zabil pet golov.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
10. 11. 2020 10.48
+7
Vsi trije čimprej nazaj,bo NOGOMET še lepši⚽️⚽️
RUBEŽ
10. 11. 2020 08.49
+11
Vsekakor želim vse poškodovanim športnikom oziroma nogometašem uspešno rehabilitacijo. NE GLEDE NA PRIPADNOST KLUBA.
slo_veter
09. 11. 2020 17.33
+2
na Otoku so je Ole (ManU) po sobotni tekmi full pritoževal nad hudim tempom in prekratkim časom za regeneracijo. Sta se pa na svojih tiskovnih konf. pridružila pritožbi Ole-ta tako Jurgen kot Pep .Na tisti tekmi je Ole izgubil 3 igralce. Včeraj pa se je poškodval še TAA pri Liv.
Vivid Money
09. 11. 2020 16.10
+1
ufff, to pa je dobra novica, ceprav je vseeno poskodba tezka....da le niso vezi pretrgane, ker potem je pol leta minimum.....sedaj pa ob uspesnem zdravljenju in pocitku bo ravno prav pripravljen za drugi del sezone....
jrazer
09. 11. 2020 14.00
+1
Vse lepo in prav, ampak Kimmich že kar nekaj česa ne igra kot desni bočni. Tako za Nemčijo kot Bayern, igra na sredini igrišča. In dvomim da bo še kdaj, redno, igral na desnem bočnem.
jodr
09. 11. 2020 13.14
+6
Čim hitrejše okrevanje želim. Vrnil se boš še močnejši.