Nogomet

Kimpembe kritičen: Sramotno je izgubljati točke na tak način

Pariz, 21. 10. 2020 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da bo skupina H letošnje Lige prvakov vse prej kot lahek zalogaj za favorita skupine Paris Saint Germain in Manchester United (ob njima sta še Leipzig Kevina Kampla in carigrajski Basaksehir), je trener aktualnih evropskih klubskih podprvakov Thomas Tuchel vedel že takoj po opravljenem žrebu v Nyonu. Uvodni domači poraz proti četi Oleja Gunnarja Solskjaerja pa je vse skupaj še dodatno otežil.

"Pred tekmo z Unitedom smo nanizali pet zaporednih zmag in igrali vse bolje. Tokrat pa smo bili popolno nasprotje tistega, kar želimo biti na vsaki tekmi," je po bolečem porazu proti Manchester Unitedu na domačem Parku princev uvodoma dejal razočarani trener Paris Saint Germaina Thomas Tuchel in nadaljeval, "veliko lepše bi bilo, če bi se tekma končala z izidom 1:1. Tako pa smo se že na začetku skupinskega dela spravili v nezavidljiv položaj. Vedel sem, da bo naša skupina H s tekmovalnega vidika zelo zahtevna. V njej so odlična moštva z jasnim ciljem po napredovanju v izločilne boje. Če bomo želeli konkurirati za eno od prvih dveh mest, bomo v nadaljevanju morali dvigniti raven naše igre. Tokrat smo bili povsem neprepoznavni."

Nemški strokovnjak na začasnem delu v francoski prestolnici je opozoril še na nekaj: "V pripravah na ta obračun smo vedeli, da Manchester svojo igro gradi na hitrih protinapadih, kar jim je tudi tokrat zelo dobro uspevalo. Bili smo premehki v fazi branjenja, ni bilo prave želje, energije in volje za vračanje v obrambo, obenem pa smo bili 'sterilni' tudi v napadu. Ne bom ponavljal, da smo v zadnjem obdobju imeli kar precej težav s poškodbami, a tako pač je. Zmaga Uniteda je zato zaslužena," je še dodal Tuchel.

Trener Parižanov Thomas Tuchel kljub bolečemu uvodnemu porazu v Ligi prvakov pravi, da zdaj ni pravi čas za kritiziranje moštva v javnosti.
Trener Parižanov Thomas Tuchel kljub bolečemu uvodnemu porazu v Ligi prvakov pravi, da zdaj ni pravi čas za kritiziranje moštva v javnosti. FOTO: Uefa

Kimpembe: "Za poraz nimam pravega pojasnila"
Branilec serijskih francoskih državnih prvakov Presnel Kimpembe je izpostavil pomanjkanje pravega značaja moštva.

"Kot da pred slabima dva mesecema nismo igrali v finalu tega tekmovanja. Za ta poraz nimam pravega pojasnila, prav sramotno je izgubljati točke na tak način. Bili smo prepočasni in premalo odzivni na dogajanje na igrišču. Na tako visoki tekmovalni ravni se takšne napake preprosto kaznujejo. Preslabo smo vstopili in tudi zaključili tekmo. V nadaljevanju sezone Lige prvakov bomo morali igrati precej bolje," je brez dlake na jeziku dejal Kimpembe.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
23. 10. 2020 19.15
Hansijev Bajern je razred zase ....
Jankobalanko123
21. 10. 2020 15.18
+1
motorist_mb
21. 10. 2020 15.06
+1
COVID21
21. 10. 2020 13.13
+3
Kimpembe, ne jokaj. Tuanzebe, ki je zadnjo tekmo odigral decembra lani, je v žep pospravil Mbappeja in Neymarja, in pol jokica pravi, da je sramotno izgubljati na takšen način 😂😂😂😂 GGMU 👹
HUSO BOSS
21. 10. 2020 11.57
+2
PSG LAHKO TUDI V GOSTEH RAZBIJE VSAKO MOŠTVO Z MAN. UNITED NA ČELU..PAČ SO IMELI SLAB DAN!
Brcavrit
21. 10. 2020 12.48
+8
Razbije!? Oni lahko razbijajo samo v francoskem pokalu!
n0rc
21. 10. 2020 11.40
+5
So lahko veseli da so samo 2-1 zgubil. Če bi bil Rashford mal bolj zbran pri protinapadih...