Nogomet

Dva 'mehurčka': začetek kitajskega prvenstva pod strogimi pogoji

Peking, 25. 07. 2020 13.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pod strogimi pogoji se nogometna sezona nadaljuje tudi na Kitajskem. V soboto sta koronapavzo prekinila Guangzhou Evergrande in Shanghai Shenhua, tekma na nevtralnem terenu pa se je začela z minuto molka za žrtve pandemije.

Igralci kluba Wuhan Zall so bili od domovine dolgo odrezani v Španiji, kjer so se pred izbruhom koronavirusa pripravljali na nadaljevanje sezone.
Igralci kluba Wuhan Zall so bili od domovine dolgo odrezani v Španiji, kjer so se pred izbruhom koronavirusa pripravljali na nadaljevanje sezone. FOTO: AP

Kot vse lige po svetu, tudi kitajsko po vnovičnem začetku čakajo strogi posebni pogoji. Nogometaši bodo igrali samo v metropolah Dalianu in Suzhouju. V obeh mestih je nastanjenih po osem ekip, ki so popolnoma izolirane od javnosti. V obeh mestih bo na koncu znan po en finalist, ti dve ekipi pa bosta odločali o prvaku.

Nogometaši živijo v popolni karanteni. Tudi snidenje s prijatelji in sorodniki je prepovedano, strogo nadzorovana je tudi priprava hrane. Na tribunah ni gledalcev, zato pa je vodstvo tekmovanja poskrbelo za prenose na malih ekranih. Pri tem so se na Kitajskem posebej potrudili in obljubljajo virtualno občinstvo, ki naj bi dalo občutek, da so stadioni polni. Z vnaprej posnetimi navijaškimi pesmimi bodo dodatno skušali poživiti atmosfero za televizijske gledalce.

Za Kitajsko, kjer je novi koronavirus izbruhnil, sicer velja, da ima pandemijo pod nadzorom. Vnovični začetek nogometnega tekmovanja pa se je kljub temu začel pozno.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronavirusovec
25. 07. 2020 14.11
+6
Zakaj previdnost, če pa sami pravijo da imajo le nekaj primerov na dan v 1.4 milijardni kitajski
jspatipaon
25. 07. 2020 14.43
+6
Kdo pa verjame številki 80.000? Verjetno jih je več kot 80 milijonov, ampak propaganda nardi svoje...
NPC24urrr
25. 07. 2020 15.22
+4
20. mil telefonskih stevilk je ugasnilo skoraj tako rekoc cez noc, krematoriji so delali s polno paro.... ampak primerov pa manj kot marsikera eu drzava ;) To vam je komunizem, vedeli so ze oktobra glede virusa pa so vseeno za novo leto dovolili letalske odhode po vseh destinacijah. Komunizemski blisc dame in gospodje