10°C

Kitajski prvak brez licence za novo sezono

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
0
Jiangsu FC, ki bi moral v prihajajoči sezoni najmočnejšega kitajskega nogometnega prvenstva braniti naslov, ni dobil licence Kitajske nogometne zveze. Klub iz Nandžinga se je novembra razveselil zgodovinskega prvega naslova, potem ko je v finalu izločilnih bojev premagal serijskega prvaka Guangzhou Evergrande.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.FOTO: Uefa

Jiangsu FC, ki ga je februarja zapustil tudi glavni pokrovitelj Suning, bo brez boja predal naslov v kitajskem prvenstvu, potem ko mu Kitajska nogometna zveza ni podelila licence za nastope v sezoni 2021. Klub iz Nandžinga je v novembrskem playoffu osvojil svoj prvi državni naslov z zmago nad Guangzhou Evergrandejem, kljub koncu sodelovanja s Suningom pa so v klubu upali, da bodo še pravočasno našli novega lastnika, ki bi bil pripravljen prevzeti veliko količino dolgov.

A pred začetkom nove sezone, ki se bo pričela aprila, je branilcem naslova zmanjkalo časa. Brez licence je ostalo še pet klubov, med njimi tudi pekinški Beijing Renhe, ki je v elitni ligi igral leta 2019, lani pa je nastopal v drugoligaškem tekmovanju. V najvišji rang tekmovanja se tako nepričakovano vrača moštvo Cangzhou Mighty Lions (prej Shijiazhuang Everbright), ki je v minuli sezoni izpadlo v drugo ligo. Odločitve kitajske zveze so se razveselili tudi pri Tianjin Tigersih (prej Tianjin Teda), ki so prav tako dobili licenco.

Tudi "tigri" so se znašli v hudih finančnih težavah in bili na robu bankrota, kitajski mediji pa so poročali, da so lokalne oblasti z nekaj krvavo potrebnimi finančnimi sredstvi, vsaj za zdaj, rešile klub.

Koronavirus pasica nova