Nogomet

Kljub zamudi lepo božično darilo za navijače Liverpoola: kot najdražji branilec vseh časov prihaja Virgil van Dijk

Liverpool, 27. 12. 2017 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometni klub Liverpool je v kratki izjavi za javnost potrdil, da se je uspel dogovoriti za prestop nizozemskega branilca Virgila van Dijka, ki so ga rdeči neuspešno lovili že v zadnjih sezonah. Za Van Dijka naj bi plačali rekordnih 84,5 milijona evrov.

Po mnenju nekaterih poznavalcev je visoka odškodnina, ki jo je za Van Dijka plačal Liverpool, nov dokaz, da bodo rdeči že pozimi ostali brez brazilskega asa Philippa Coutinha. Ni skrivnost, da si ga v svojih vrstah najbolj želi Barcelona, Južnoameričan pa bi Angležem lahko prinesel več kot 120 milijonov evrov.

Sreda je v otoškem nogometu minila v znamenju medijskih poročil o domnevno neizbežni selitvi Virgila van Dijka iz Southamptona v Liverpool. Nizozemski branilec je že dlje časa nezadovoljen na južni obali, klubsko vodstvo je pred meseci tudi javno okrcal zaradi prisilne selitve v mladinsko moštvo, trener Mauricio Pellegrino pa mu je za nekaj časa tudi prepovedal vadbo s soigralci. A zdaj se je saga s 26-letnim nogometašem le končala, saj bo okrepil Liverpool, ki se je z nekdanjim članom Celtica tudi najglasneje povezoval v zadnjem času, ko so v javnost pricurljale tudi informacije o zanimanju Manchester Cityja, Barcelone in še nekaterih angleških velikanov.

Van Dijk (desno) na tekmi nizozemske izbrane vrste v Belorusiji.
Van Dijk (desno) na tekmi nizozemske izbrane vrste v Belorusiji. FOTO: AP

"Liverpool FC lahko potrdi, da je dosegel dogovor s Southamptonom glede prestopa Virgila van Dijka," se je na sredina poročila v medijih v sredo zvečer odzval Liverpool, ki je v izjavi za javnost dodal: "Rdeči so se dogovorili s klubom z južne obale in igralcem samim, 26-letni branilec pa se bo na Anfield preselil, ko se vnovič odpre prestopni rok 1. januarja 2018."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med Lukakujem in Suarezom
Van Dijk je z dresom novega kluba že poziral pred okrašeno smrečico v zavetju svojega doma, Nizozemec pa bo v Liverpoolu nosil številko štiri, so še sporočili z Anfielda, kjer naj bi svetnikom nakazali rekordnih 84,5 milijona evrov. S tem bi Van Dijk postal najdražji branilec vseh časov, največ je do zdaj za branilca poleti odštel Manchester City, ki je za Benjamina Mendyja Monacu plačal 58,1 milijona evrov. Liverpoolova obramba je bila v tej sezoni na udaru ostrih kritik, prav z Van Dijkom pa naj bi Dejan Lovren, Ragnar Klavan in soigralci dobili nekaj prepotrebne konkurence, čeprav v novemu članu rdečih mnogi že januarja vidijo stalnega člana prve postave.

Komaj čakam, da si bom pred tribuno Kop prvič nadel sloviti rdeči dres in dal bom vse kar imam, da bi poskušal pomagati temu velikemu klubu, da doseže nekaj posebnega v prihodnjih letih. Virgil van Dijk o sklenitvi dogovora z Liverpoolom

Van Dijk bo januarja osmi najdražji nogometaš na svetu, prehitel bo nekdanjega člana Liverpoola Luisa Suareza, ki je v Barcelono prestopil za dobrih 82 milijonov evrov, nekaj dražji od Nizozemca pa je njegov beneluški sosed Belgijec Romelu Lukaku (Manchester United/85 milijonov). Van Dijku na lestvici najdražjih branilcev sledijo Mendy (58,1 milijona evrov), Kyle Walker (Manchester City/57), David Luiz (Chelsea/PSG/56), John Stones (Manchester City/55,6) in dolgoletni rekorder Rio Ferdinand, ki je iz Leeds Uniteda v Manchester United leta 2002 prestopil za dolgo nedosegljivih 30 milijonov funtov (47 milijonov evrov).

"Izjemno zadovoljen in počaščen, da sem se dogovoril, da postanem igralec Liverpool FC. Danes je zame ponosen dan, ko se skupaj z družino pridružujem enemu največjih klubov v svetu nogometa," je v uradni izjavi prestop pokomentiral Van Dijk. "Komaj čakam, da si bom pred tribuno Kop prvič nadel sloviti rdeči dres in dal bom vse kar imam, da bi poskušal pomagati temu velikemu klubu, da doseže nekaj posebnega v prihodnjih letih. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Lesu Reedu, odboru, trenerju, igralcem, navijačem in vsem pri Southamptonu. Vedno bom dolžnik kluba, ki mi je dal priložnost igrati v Premier League, kljub napornim zadnjim nekaj mesecem pa sem povsem užival v času pri svetnikih, pri klubu pa sem sklenil prijateljstva za vse življenje."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
28. 12. 2017 08.17
+0
Sej vem,da je off topic samo,ali niso Barceloni grozili zaradi snubljenja pred prestopnim rokom s kaznijo? Ali to velja le za Barcelono?
viol?nibojevnik
28. 12. 2017 19.27
Paradox
27. 12. 2017 22.05
+1
Klopp torej mora oditi? Je po nakupu Pogbaja za 90 milijonov sam rekel, da na dan ko tak market postane nogomet, on preneha trenirati :D
Debely
28. 12. 2017 09.36
+5
Nasprotnikom Liverpoola bi seveda zelo pasalo, da Kloppo odide iz kluba. Hijene.
TheNormalOne
27. 12. 2017 21.31
+7
Končno!!! Ne zanima me kaj pravijo ostali. Potrebovali smo branilca v obrambi in VVD je dokaj logična izbira. Glede na to da smo v obeh poletnih prestopih s Kloppom na čelu jadrali s plusom, se mi to ne zdi alarm za odhod Coutinha. Liverpool z potezami v zadnjem času najavlja resen pohod nazaj na vrh...počasi, a konkretno. Klopp, prebujas specega velikana. Pocasi bo. YNWA
TheNormalOne
27. 12. 2017 21.31
+4
Keita zavrnil Barco, Ox Chelsea, VVD City...Liverpool zopet postaja magnet za top igralce.
dajno
27. 12. 2017 22.40
-1
S takim golmanom tudi puyol, Chiellini, Alves, Tiago in Ramos ne bi pomagali
TheNormalOne
27. 12. 2017 22.53
+2
Da, Liverpool potrebuje še vrhunskega golmana, se vsekakor strinjam. Mignolet je povprečen, to ni dovolj.
Debely
28. 12. 2017 09.37
Migs je spodoben golman, ki se vsako tekmo izboljšuje. Pokažite enega golmana, ki ne dela napak.
TheNormalOne
28. 12. 2017 14.15
Oprosti, tukaj je že več let, mene enostavno ne prepriča. Je nezanesljiv in rahlo tudi nervozen, to lahko vpliva na zadnjo obrambno linijo, če veš da nimaš vzadaj top golmana. Liverpool za svoj stil igre potrebuje inteligentnega golmana, ki dobro bere igro. To pomeni, da je dejansko ta golman tudi neke vrste kreativni zadnji igralec. To je tip Neuerja v najboljših letih. Migs pa ravno nek presežek ni. Ne vem, mogoče bi bilo treba dati priložnost Wardu, vendar za temi odločitvami stoji Klopp, ki pa mu popolnoma zaupam.
Smeljo
27. 12. 2017 20.55
+1
Brez veze komentirati vrednosti prestopov, ker je ze smesno
kadabra
27. 12. 2017 20.47
-4
Se spomnim, ko so se navijači Liverpoola smejali Chelseau zaradi dragih nakupov ali pa recimo Unitedu, ko so kupili enega najboljših vezistov na svetu Pogbaja za podobno ceno kot zdaj Liverpool povprečnega branilca.
Debely
27. 12. 2017 21.05
-1
KOPITES
27. 12. 2017 20.34
-1
Hvala Bogu,se kaksnega obrambnega bi rabl in mogoce golmana..
Debely
27. 12. 2017 21.06
+0
Še kakšna glasbena želja? Boš plačal iz svojega žepa?
Debely
27. 12. 2017 20.28
+1
VVD bo v Liverpoolu vreden vsakega centa, zato je vsako jamranje popolnoma odveč.
kameltrajbar
27. 12. 2017 19.24
+2
84..:????????........jaoooooo................)))))))))))