Nogomet

Kljun Celje zamenjal za Sežano, grofje z dvema novima okrepitvama

Sežana, 13. 07. 2021 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
1

Slovenski nogometni prvoligaš Tabor iz Sežane je potrdil prihod še tretje poletne okrepitve. Po Olimpijinem vezistu Adrianu Zeljkoviću in Filipu Kosiju iz Mure je v Sežano prišel še mladi Tom Kljun, ki je nazadnje igral za Celje. To je sicer prav tako pripeljalo dve novi imeni, in sicer Belorusa Ivana Majevskega in mladi up slovenskega nogometa, Tamara Svetlina, nazadnje člana Domžal.

Sedemnajstletni krilni napadalec Tom Kljun je na članskem prizorišču zbral 14 nastopov v prvi ligi, redno je igral tudi za vse mlajše reprezentančne selekcije. Med elito je debitiral že pri 16 letih in s tem postal najmlajši nogometaš v zgodovini NK Celje, ki je kadar koli oblekel članski dres, so Sežančani zapisali na svoji spletni strani. Celjani, ki so zelo aktivni v prestopnem roku, so na spletni strani objavili prihod Belorusa Ivana Majevskega. Triintridesetletnik je nazadnje igral za ruski Rotor Volvograd, največ nastopov pa je zbral za kazahstansko Astano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Občutek ob prihodu v Slovenijo je bil prijeten, saj je to zame nova izkušnja, novo poglavje in nov izziv. Nekoč sem že obiskal Slovenijo, ko smo igrali proti slovenski reprezentanci. Zanimivo mi je, saj sem v drugi državi, in najpomembnejše je, da poskušam pomagati ekipi," je povedal Majevski, ki je za belorusko reprezentanco zbral 42 nastopov, veliko pa je igral tudi v različnih drugih evropskih klubih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ekipi bom lahko prinesel veliko izkušenj. Teh imam precej, igral sem proti različnim močnim ekipam, nekaj časa tudi v evropski ligi, in vse to bom po svojih najboljših močeh poskušal dodati ekipi oziroma našim mladim igralcem," je še dodal Belorus, ki je priznal, da doslej ni veliko spremljal slovenske lige. V tej pa imajo Celjani, pred dvema letoma tudi slovenski prvaki, očitno spet precej resne cilje, saj so med drugim poleti v klub prišli Adam Jakobsen, Žan Medved, Matija Burin, Maj Mittendorfer, Tjaš Begić, Kevin Žižek in Florijan Raduha.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hera2010
14. 07. 2021 14.17
NK Celje....domačim mladim igralcem je potrebno dati priložnost, tako kot sem jim več čas obljublja z ust raznih vodij..resnica je pa ta, da nimate niti ene besede pri tem. Ampak o tem odločajo investitorji, tako vam bodo odšli vsi mladi Slovenci iz nogometne šole...igrali bodo pa razni veterani in ostali tujci po naročilu investitorja. Tribune bodo pa prazne kot med največjo epidemijo Covida. Super ste za slovenski nogomet. Pa niste edini, ki takole delajo na slovenski sceni, s tem pa samo tonemo in tonemo..