Nogomet

Klopp besen: To je nogomet, ne kegljanje

Liverpool, 06. 12. 2018 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Redsi so na zadnji tekmi proti Burnleyju po preobratu resda iztržili nove tri točke, a brez ’žrtev’ tudi tokrat ni šlo. V borbi jo je namreč skupil branilec Joe Gomez, ki je zaradi poškodbe gležnja zelenico zapustil v 23. minuti. Jürgen Klopp ni varčeval z besedami na račun grobe igre nasprotnega moštva, argesivna igra Burnleyja pa je bila tudi jabolko spora ob koncu tekme.

Nogometaši Liverpoola so na gostovanju pri Burnleyju vknjižili pomembno zmago. Tekma se je sicer razživela šele v drugem polčasu, po zadetku Jacka Corka v 54. minuti, a zahvaljujoč Jamesu Milnerju, Robertu Firminu in Xherdanu Shaqiriju so redsi iztržili nove tri točke.

"Mislim, da mora sodnik zagotoviti, da se kaj takega ne bo več ponavljalo. To ni način. Igrajmo raje nogomet," je dejal Klopp.
"Mislim, da mora sodnik zagotoviti, da se kaj takega ne bo več ponavljalo. To ni način. Igrajmo raje nogomet," je dejal Klopp. FOTO: AP
Z izplenom je bil zadovoljen tudi Jürgen Klopp, ki pa se je obregnil ob grobo igro nasprotnega moštva, po zaslugi česar jo je skupil tudi branilec Joe Gomez. Nemški nogometni strokovnjak je izrazil veliko nezadovoljstvo, zaradi agresivne igre pa se je ob koncu sporekel tudi z domačim trenerjem Seanom Dychem. "Prepričan sem, da zaradi nekaterih potez ne pridobim veliko prijateljev, a nisem zato tu," je dejal Klopp in nadaljeval: "Že po prvem duelu, ne vem, kdo natančno je bil vpleten, sem rekel sodniku: Ni prekršek, a prosim opozorite jih, da tega ne morejo početi."

"Nihče ne more soditi tega. Že res, da dobiš žogo, vse lepo in prav, zraven pokosiš še nogometaša. To ni kegljanje," je bil jasen Nemec in ob tem opozoril na poškodbo Liverpoolovega branilca, ki naj ne bi bila povsem nedolžna. Vršenje pritiska nad nasprotnikom je del nogometne igre, s čimer se strinja tudi Klopp, a je prepričan, da je tokrat groba igra presegla vse meje. "Želeli so biti agresivni. To je del nogometa. A potrebuješ nekoga, ki te opomni, da moraš biti previden. Vsi si želimo zmage in obstaja več poti za dosego le-te," je bil jasen Nemec.

Alisson Becker je v tej sezoni zabeležil 34 obramb.
Alisson Becker je v tej sezoni zabeležil 34 obramb. FOTO: AP

Klopp postavil stvari na svoje mesto? 

Z zmago proti Burnleyju je Liverpool vknjižil najboljši ligaški začetek v 126-letni klubski zgodovini. Redsi namreč tako še naprej ohranjajo svoj status neporaženosti v prvenstvu, kot edini ob boku vodilnega Manchester Cityja. Doslej so zabeležili dvanajst zmag in tri remije.

V tem času so tridesetkrat zatresli mrežo nasprotnika, v povprečju dvakrat na tekmo, medtem ko se je za hrbtom Alissona Beckerja žoga znašla le šestkrat. Kloppova vizija se očitno resnično obrestuje. Liverpoolu je kar na devetih tekmah uspelo ohraniti prazno mrežo, sinje-modrim po drugi strani osemkrat. Ob učinkoviti zadnji liniji pa je nekaj več kritik deležen napad redsov. Sloviti trojec Firmino, Mohamed Salah in Sadio Mane je skupaj zbral sedemnajst zadetkov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
06. 12. 2018 18.06
+5
To je usoda vseh boljših ekip. Kadar jim slabše niso kos po kvaliteti, postanejo tarča grobosti. Vse je odvisno od sposobnosti sodnika v kolikšni meri dovoli takšno igro. Ko sem še sam igral nogomet smo točno vedeli, na katerih igriščih bomo "tepeni", posebej če je sodil domačinom pristranski sodnik, ali pa je padel pod vpliv ustrahovanja in groženj domačih navijačev.
prava resni.ca
06. 12. 2018 13.01
-12
a ni ravno to čar epl?
User513426
06. 12. 2018 15.46
+10
100 % je čar EPL poštkodovanje igralcev, nisi resen