Nogomet

Klopp čestital Salahu ob nagradi: Več kot zasluženo, Mo

Liverpool, 10. 06. 2022 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Nogometaš Liverpoola Mohamed Salah je dobil prestižno nagrado, ki jo podeljuje "ceh" nogometašev, ki igrajo v Premier League. Egipčana, ki je v minuli sezoni v dresu redsov blestel z goli in podajami, so že drugič v zgodovini izbrali za najboljšega. Čestital mu je tudi trener Jürgen Klopp. V idealni enajsterici je šest igralcev Liverpoola.

Egiptovskega nogometaša Mohameda Salaha je sindikat Združenja angleških profesionalnih nogometašev (PFA) drugič po letu 2018 razglasil za najboljšega nogometaša minule sezone v Angliji.

Devetindvajsetletni napadalec Liverpoola, ki je na tem mestu zamenjal lanskega zmagovalca, Belgijca Kevina de Bruyna, je s 23 goli sezono končal kot najboljši strelec Premier league (izenačen je bil s korejskim napadalcem Tottenhama Son Heung-minom), hkrati pa je bil tudi najboljši asistent v ligi, soigralcem je podal za 13 golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Salah je zdaj eden od samo devetih igralcev v zgodovini nagrad PFA, ki je osvojil dva pokala za igralca leta in se na seznamu pridružil Marku Hughesu, Alanu Shearerju, Thierryju Henryju, Garethu Baleu, Cristianu Ronaldu, Lucy Bronze, Kevinu De Bruyneju in Franu Kirbyju.

Salah je dejal: "V veliko čast mi je osvojiti pokal, posamezen ali kolektivni, in ta je tako velik, da sem zelo vesel in zelo ponosen na to. Še posebej, ker za to nagrado glasujejo igralci. Pokaže, da si res trdo delal in da si nagrajen za tisto, za kar si delal. Svojo sobo s trofejami imam v omari in poskrbel sem, da imam še en prostor še za eno. Vedno imam še prostora in poskušam si predstavljati, da bodo pokali še prišli."

Egipčan je ob tem dodal: "Ko postaneš starejši, se počutiš, kot da si bolj stabilen in točno veš, kaj hočeš od nogometa, zato se poskušam res umiriti in pomagati ekipi. Zato mislim, da sem uspešen tudi pri ustvarjanju igre, saj je tako, da se bolj zavedaš igre, zato poskušaš izboljšati ljudi ob sebi in tudi sebe."

"Pri tej nagradi mi je res všeč, da zanjo glasujejo igralci in to je tista nagrada, ki bi morala zanimati vsakega nogometaša," je dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp. "Kar koli rečejo navijači, podporniki vedno rečejo: 'Oh, ti si največji', vsi drugi pa: 'Kako lahko zmaga?' Torej, v Moovem primeru so očitno številke prevladale, vsi njegovi goli. Doseči največ golov in imeti največ asistenc, z vsemi vzponi in padci v sezoni, z vsem, kar vem o nogometu, je res zasluženo zmagovalec."

Salah je dosegel 156 golov v 254 nastopih za klub, potem ko je poleti 2017 prestopil iz Rome. Klopp se je spomnil, kako je bilo, ko je začel sodelovati z Egipčanom: "Videl sem, da se lahko izboljša, ko smo ga iskali, ko sem videl veliko videoposnetkov njegove igre. Naj povem takole, da takrat ni bil takšna "pošast" za gole, kot je zdaj. Bil pa sem neverjetno navdušen nad priložnostjo, da bi sodeloval z njim. Torej si absolutno to zasluži in zato je drugič dobitnik te čudovite trofeje. Mimogrede, zasluženo, Mo!"

Čeprav so zasedli drugo mesto v ligi, imajo nogometaši Liverpoola kar šest igralcev v idealni enajsterici, poleg Salaha še vratarja Alissona Beckerja, Virgila van Dijka, Trenta Alexander-Arnolda, Thiaga Alcantaro in Sadia Maneja. Prvaka, Manchester City, v enajsterici zastopajo De Bruyne, Joao Cancelo in Bernardo Silva, preostala člana najboljše ekipe pa sta Chelseajev Antonio Rüdiger in Cristiano Ronaldo iz Manchester Uniteda.

Nagrado za najboljšega mladega nogometaša je dobil Cityjev Phil Foden.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Mohamed Salah
Mohamed Salah FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozefStefan
10. 06. 2022 21.23
+3
Čestitke Realu..