Nogomet

Klopp efekt: Evropski nogometni tekmeci ostali praznih rok

Liverpool, 21. 07. 2018 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool je eden od najbolj aktivnih klubov v tem poletnem prestopnem roku. Po Fabinhu, Nabyju Keitaju in Xherdanu Shaqiriju se je četi Jürgena Kloppa pridružil še brazilski vratar Alisson Becker. Karizmatičnemu nemškemu nogometnemu strokovnjaku je uspelo pod svoje okrilje privabiti številna imena, ki bi lahko v naslednji sezoni krojila sam vrh evropskega nogometa.

Nemški nogometni strateg Jürgen Klopp v tem prestopnem roku razveseljuje navijače kluba z Anfielda. Potem ko so se njegovi varovanci v minuli sezoni zavihteli v finale elitnega evropskega tekmovanja, so redsi v poletni mesecih dokazali, da tudi v prihajajoči sezoni kotirajo najvišje. Poleg prestopa Fabinha tik po začetku prestopnega cirkusa bodo dres Liverpoola v prihodnji sezoni nosili še Naby Keita, Xherdan Shaqiri in Alisson Becker. Prav slednji bo po pričakovanjih navijačev rešil veliko vratarsko problematiko.

Klopp si je že kmalu po prihodu v Liverpool prislužil simpatije navijačev, velike naklonjenosti 'šefu' pa ne skrivajo niti nogometaši.
Klopp si je že kmalu po prihodu v Liverpool prislužil simpatije navijačev, velike naklonjenosti 'šefu' pa ne skrivajo niti nogometaši. FOTO: AP
Poletna okrepitev Liverpoola Fabinho je prepričana, da bi lahko v dresu Liverpoola kaj kmalu nastopil tudi francoski nogometni dragulj: "Kylian Mbappe je odločen, da bo to sezono preživel pri PSG, vendar pa ga bom počasi skušal prepričati, da se nam pridruži."

Za Beckerja so se zanimali številni evropski nogometni velikani, tudi londonski Chelsea, vendar se je Brazilec odločil, da nove izzive poišče prav na Anfieldu. Tako je bilo tudi v primeru Keitaja, za katerega sta se zanimala še münchenski Bayern in katalonska Barcelona. "Res je, da so se zame zanimale tudi druge ekipe, vendar pa je pomemben del k moji odločitvi prispevala prav vloga trenerja," je pojasnil Keita in razkril: "S Kloppom sva se veliko pogovarjala. Njegova vizija me je povsem prepričala. Spremljal sem razvoj kluba, pri marsičem pa mi je pomagal tudi Sadio Mane."

Prav Senegalec, ki je s Keitajem preživel devet mesecev v Salzburgu, je prispeval pomemben delež k odločitvi. "Sadio mi je kot brat. Vse, odkar sva skupaj igrala za Salzburg, je postal moj dober prijatelj. Povedal mi je, kako velik klub je to in kakšen potencial ima ekipa," je navdušeno razložil nekdanji nogometaš Leipziga, ki želi potencial izkoristiti za osvajanje novih lovorik.

Naby Keita: "Že kot otrok sem na ulici igral nogomet v dresu Liverpoola."
Naby Keita: "Že kot otrok sem na ulici igral nogomet v dresu Liverpoola." FOTO: Liverpool FC

V Liverpoolu namreč ne skrivajo visokih ambicij, ki se zrcalijo skozi nakupe tega prestopnega roka. Po okrepitvah pa ostajajo eden od glavnih kandidatov za osvojitev naslova angleškega prvaka, ki ga v mestu Beatlov čakajo že predolgo, spogledujejo pa se tudi z lovoriko Lige prvakov.

Z miselnostjo, kot jo imajo najnovejše pridobitve, to ne bi smelo biti problem. "Imam pravo zmagovalno mentaliteto. V sebi skrivam veliko željo po zmagi. Prav zato sem na zelenici zelo agresiven, v pozitivnem smislu," je pojasnil Keita, ki bi lahko ob priložnosti ogrozil tudi vrata nasprotnika: "Če bom dobil priložnost za zadetek, jo bom z veseljem izkoristil. Vendar pa sem v bistvu ekipni igralec. Moštveni duh je zame na prvem mestu."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

natolcevanjenapolno
21. 07. 2018 17.19
+6
samo da je podvrsta shqip
marveb
21. 07. 2018 16.53
+1