Nogomet

Klopp: Imam občutek, da bo sezona lahko uspešna le, če postanemo prvaki

Liverpool, 11. 11. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Crvena zvezda je Liverpoolu zadala boleč udarec, a kot je dejal Jürgen Klopp, ne gre soditi ekipe po zgolj eni sami tekmi. Sam je z dosedanjimi predstavami v sezoni sicer zadovoljen, navijače pa opozarja, da so primerjave z lanskoletnimi nastopi popolnoma nesmiselne.

Na Anfieldu bi zadnjih nekaj mesecev le s težavo označili za neuspeh, redsi so namreč po 11. krogih angleškega prvenstva še vedno neporaženi, kljub temu pa se z nekaj grenkobe spominjajo zadnjih dni. Na zadnjih devetih tekmah so le trikrat vknjižili zmago, največjo zaušnico pa so doživeli na tekmi proti Crveni zvezdi, kjer so doživeli veliko ponižanje, ki jih je stalo pomembnih treh točk.

"Seveda smo lahko še boljši. A moramo uživati v našem nogometu saj se je, vsaj doslej, izkazal za precej uspešnega," je prepričan Klopp.
"Seveda smo lahko še boljši. A moramo uživati v našem nogometu saj se je, vsaj doslej, izkazal za precej uspešnega," je prepričan Klopp. FOTO: AP

V angleškem prvenstvu po remiju z Arsenalom za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo dve točki, z dosedanjim izplenom pa je zadovoljen tudi Jügen Klopp. "Naša situacija je zelo pozitivna. Sezona je, v oziru točk, vsaj kar se angleškega prvenstva tiče, zelo uspešna," je povedal nemški nogometni strokovnjak in nadaljeval: "Številni morda nimajo tega občutka, za kar poznam kar nekaj razlogov. Prvi je primerjava z lanskim letom, drugi tok igre na zadnjih nekaj tekmah in tretji dejstvo, da imajo tudi nekateri drugi klubi, kot sta Manchester City ter Chelsea, odlično sezono. Za nas to ni nikakršno presenečenje."

Ob tem je opozoril na prepričanje, ki ga delijo številni navijači, češ da bo sezona uspešna zgolj, če Liverpool konča na vrhu Premier League. "Imam občutek, da bo sezona lahko uspešna le, če postanemo prvaki. V letu, ko tekmujemo z lanskoletnimi prvaki Manchester Cityjem, prvaki izpred dveh let Chelseajem, osveženim Arsenalom in bolj izkušenima Tottenhamom ter Manchester Unitedom," je pojasnil Klopp, ki verjame, da se ne bi smeli ozirati na druge, temveč se osredotočiti predvsem na lastne predstave: "To je res zahtevna naloga, a s tem nimamo težav. Gremo na vse ali nič. Moramo graditi iz trenutne situacije, se razvijati in pridobiti na samozavesti."

"Vse je v redu, le torkova tekma je bila neke vrste velik udarec, ki ga nismo pričakovali. Sedaj se moramo odzvati na pravi način," je jasno sporočilo nemškega strokovnjaka.
"Vse je v redu, le torkova tekma je bila neke vrste velik udarec, ki ga nismo pričakovali. Sedaj se moramo odzvati na pravi način," je jasno sporočilo nemškega strokovnjaka. FOTO: AP

Odzval se je tudi na primerjavo z lanskoletno sezono, v kateri so redsi kar 135-krat zatresli mrežo nasprotnika ter se zavihteli v finale Lige prvakov. Prav zato so pričakovanja navijačev v tej sezoni še toliko višja. "Odigrali smo že nekaj odličnih tekem. Vsekakor je nesmiselno delati primerjave z lansko sezono. Predvsem pa si moramo priznati, da smo izboljšali že kar nekaj aspektov v primerjavi z lansko sezono," je jasen nemški strokovnjak.

V začetku lanske sezone je pešala predvsem obramba, luknjo pa so v zimskem prestopnem roku zakrpali s prihodom Virgila Van Dijka. "Morda vsaka naša predstava ni bila spektakularna, a tudi lani je bilo tako. Fantje so precej bolj zreli, z izjemo zadnje tekme proti Crveni zvezdi. A pred tem je bilo vse v redu," je pojasnil Klopp.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
11. 11. 2018 13.46
-1
Hodur. Si ti kdaj igral nogomet? Liverpool je dobra ekipa do vrhunske ekipe jim pa res manjka. Vendar se vrhunska ekipa gradi leta in leta in klub temu lahko vrhunska ekipa zelo hitro pade med povprečne ekipe kot se to dogaja sedaj MU .
Houdor
11. 11. 2018 11.50
-1
liverpul ne bo prvak..... je tako nestabilna ekipa.... lej če te CZ premaga.... pri taki ekipi se to ne bi selo nikoli zgoditi.....
BobbyP
11. 11. 2018 11.03
+0
Boš prvak, boš. Samo če Pep-a ugrabijo vesoljci. 😂
Pošteni
11. 11. 2018 09.33
+0
Nekaj igralcev ima,če jim žoga pade na nogo,dajo gol .