Nogomet

Klopp in Keane v ostrem besednem obračunu po zmagi Liverpoola

Liverpool, 29. 09. 2020 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp se je po zmagi v Premier League nad Arsenalom (3:1) na domačem stadionu Anfield jezno odzval na besede legende Manchester Uniteda Roya Keana. Keane je ponedeljkovo predstavo državnih prvakov označil za "površno" in dodal, da se rdeči verjetno zavedajo, da se morajo izboljšati, čeprav so v novo sezono krenili s stoodstotnim izkupičkom.

Klopp (na fotografiji) med ponedeljkovim intervjujem za klubsko televizijo.
Klopp (na fotografiji) med ponedeljkovim intervjujem za klubsko televizijo. FOTO: AP

Liverpool, ki se je z izjemnim nizom zmag v minuli sezoni zelo približal rekordnim 100 točkam Manchester Cityja in se razveselil težko pričakovanega prvega naslova od ustanovitve Premier League, je brezhibno začel tudi sezono 2020/21. Dramatični zmagi nad Leeds Unitedom (4:3) na Anfieldu je sledilo slavje na Stamford Bridgeu proti Chelseaju (2:0), v ponedeljek zvečer pa so rdeči dobili še en neposredni obračun s tradicionalnimi rivali z zgornjega dela lestvice, Arsenalom (3:1).

V studiu Sky Sports je sedel vedno kritični nekdanji vezist in kapetan Manchester Uniteda Roy Keane, ki je znan po tem, da je verjetno še bolj oster do nekdanjih delodajalcev kot do svojih dolgoletnih rivalov na zelenici. Irec je opozoril, da so branilci državnega naslova pokazali ranljivost na uvodnih preizkušnjah, predvsem v trenutkih branjenja, na kar je Jürgen Klopp odgovoril vse prej kot uglajeno.

'Znak dobre ekipe'
"Čudno je, da če pogledate Liverpool, so bili površni proti Leedsu, nato so, v redu, odigrali dobro proti Chelseaju, nocoj pa bili spet površni, a imajo devet točk, maksimalni izkupiček, zato bodo vedeli, da se morajo izboljšati," je dejal 49-letni Keane. "Zdi se, da so sposobni zmagovati na nogometnih tekmah, ne da bi bili na svoji najvišji ravni, to pa je znak dobre ekipe."

Klopp se je nemudoma odzval pred mikrofonom Sky Sports: "Sem slišal prav, da je gospod Keane dejal, da je bila nocojšnja predstava površna? Že sem vas lahko slišal, je rekel to?"

Tudi po tem, ko je Keane poskušal pojasniti sicer povsem nedolžno izrečene besede, se Nemec ni dal.

Kloppova ocena čisto nasprotje površnega
"Samo želel sem slišati. Nisem bil prepričan, da sem slišal prav, morda je govoril o drugi tekmi ... To ne more biti ta tekma, oprostite!" je ob navdušenju navijačev Liverpoola na družbenih omrežjih, Keane je namreč med najbolj osovraženimi nekdanjimi člani velikega rivala iz Manchestra, nadaljeval Klopp: "To je neverjeten opis te tekme, ki je bila absolutno izjemna. Nič ni bilo površnega, absolutno nič. Alisson je moral uprizoriti eno obrambo, spravili so dve žogi zadaj (za hrbet branilcev Liverpoola, op. a.), temu se ne moreš izogniti. Potrebuješ vratarja v teh situacijah. Razen tega pa je bil nogomet, ki smo ga igrali, nocoj absolutno izjemen. Glede nocojšnje tekme ne moremo reči nič slabega. Bila je nasprotje površnega."

Arsenal je sicer povedel v prvem polčasu, ko je po napaki Andyja Robertsona zadel Alexandre Lacazette, Francoz pa je imel v drugem polčasu še dve zreli priložnosti, ko je prišel sam pred Alissona Beckerja, a je bil Brazilec obakrat uspešnejši od nekdanjega člana Lyona. Keane se je ob Kloppovi reakciji več kot očitno zabaval in tudi sam požel val odobravanja od navijačev "rdečih vragov".

Alcantara izgubljen do sredine oktobra
"Zelo občutljiv, Jezus! Si predstavljate, da bi izgubil?" je na dejstvo, da Klopp ob porazih pogosto pokaže povsem drugačen obraz in "pozabi" na svojo pregovorno simpatičnost, tudi namignil Keane. Klopp je sicer potrdil, da bo na novega špansko-brazilskega vezista Thiaga Alcantaro, ki je nedavno prestopil iz vrst münchenskega Bayerna, lahko spet računal šele po reprezentančnem premoru, potem ko je odlično debitiral na tekmi s Chelseajem.

"Po reprezentančnem premoru bo z njim gotovo vse v redu. Takšna je trenutno situacija. Ni (bil) dovolj pripravljen, da bi danes sodeloval, a to je vse," je o odsotnosti produkta nogometne šole Barcelone povedal Klopp, potem ko so na uradni spletni strani Liverpoola odsotnost Alcantare pojasnili z besedami, da gre za "manjše težave", povezane s telesno pripravljenostjo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 09. 2020 18.16
+1
Liverpool je sicer perfekten v startu v novo sezono, sam bo treba izboljsat obrambo, v obeh domacih tekmah prevec kiksov, je pa vsaj napad se vedno dober
samomojemnenje
29. 09. 2020 12.47
+3
Po mojem pa je hotel Keane dobro namerno namigniti na nekatere slabe reakcije Liverpoolove obrambe, ki si je včeraj privoščila nekaj velikih kiksov, ki pa so zaradi prisebnega Alisona ostale neizkoriščene. Drugače pa Liverpool včeraj dosti boljši in je zasluženo zmagal.
boy36
29. 09. 2020 12.19
-4
Penzionist ,ki si dviguje ego. :)
09ZarMan10
29. 09. 2020 10.27
+13
Dvomim, da v tem trenutku lahko katerikoli, pa naj bo še takšna športna legenda upraviči in primerno utemelji podobna namigovanja na račun Liverpoola. Verjamem, da z iskanjem "dlake v jajcu" nekateri dvigujejo svoj ego in s tem skrbijo za večjo gledanost oddaj, vendar igri in načinu vodenja Liverpoola že nekaj let ni kaj za očitati, vsaj ne oprijemljivega.
sp9s
29. 09. 2020 10.23
+21
keane poglej malo tvoj united kako je prišel do 3 točk v 2 tekmah.
flamengo
29. 09. 2020 10.18
+11
v unitedu se jim tresejo hlače, haha. Kdaj bodo na vrsti?
mcmuser
29. 09. 2020 09.26
+15
Se še komu zdi ta "besedni obračun" obpno slabo preved?
TEDO84bv0MEDO
29. 09. 2020 08.55
+23
Gledal sem tekmo včeraj, mačka Liverpool se je igrala z mišjo Arsenalom. Kljub Arsenalovim bunkerju je igralec Liverpoola z žogo komot prišel v kazenski prostor. Arsenal je imel v 2. polčasu dve veliki priložnosti za gol z offside nategom, ampak je vratar zelo dobro branil. Po mojem bo Liverpool enako končal kot lani.
slo_veter
29. 09. 2020 10.58
+5
ja bila je res dobra tekma, napeta do tretjega gola, a pod dvojno črto je bil LIV za stopnjo boljši. ARS se je res boril a razen kontra napadov, resnega posedovanja žoge ni bilo, saj je LIV res držal hud presing prostora. Zadnjih 10 min pa se je pokazalo, tudi boljša fizična pripravljenost, tako da če bi še igrali "10 min" bi bilo samo še višji rezultat.