Nogomet

Klopp in Tuchel polna hvale na Rangnickov račun, pri rdečih vragih še skrivnostni

Manchester, 27. 11. 2021 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je bolj ali manj že jasno, da bo Ralf Rangnick do konca sezone prevzel trenersko vlogo pri Manchester Unitedu, novice na Old Traffordu še vedno niso uradno potrdili. Sta pa o 63-letnemu rojaku na novinarskih konferencah pred 13. krogom Premier League že spregovorila Chelseajev Thomas Tuchel in Liverpoolov Jürgen Klopp. Oba sta imela za nekdanjega trenerja RB Leipziga izbrane besede. Tuchel je celo dejal, da mu je prav Rangncik pokazal, da je nogomet mogoče igrati na drugačen način.

Thomas Tuchel pravi, da ga je Rangnick naučil drugačnega razmišljanja.
Thomas Tuchel pravi, da ga je Rangnick naučil drugačnega razmišljanja. FOTO: AP

Potem ko je minuli konec tedna po porazu z Watfordom brez službe ostal Ole Gunnar Solskjaer, pri Manchester Unitedu še vedno niso naznanili, kdo ga bo nasledil. Številni mediji poročajo, da si na Old Traffordu želijo najti zgolj začasno rešitev do konca sezone, po kateri bodo iskali trenerja, ki bi z rdečimi vragi začrtal nov dolgoročni projekt.

Največ možnosti, da prevzame mesto začasnega vršilca dolžnosti, ima Ralf Rangnick, ki se je uveljavil predvsem kot trener Hoffenheima in RB Leipziga, trenutno pa pri moskovski Lokomotivi opravlja vlogo športnega direktorja. 

63-letni strokovnjak je močno vplival na delo številnih nemških trenerjev, tudi na Jürgena Kloppa in Thomasa Tuchla. "Škoda, da v Manchester prihaja tako dober trener," je prvi mož Liverpoola zbodel večnega tekmeca na novinarski konferenci pred tekmo s Southamptonom. "V Hoffenheimu in Leipzigu je kluba iz nič spremenil v pravi grožnji. Zavedati se bo treba, da bo United pod njegovim vodstvom organizirana celota, kar za ostale ekipe zagotovo ni dobra novica," je še dodal Klopp. 

Jürgen Klopp je prepričan, da Rangnickov prihod na Otok za ostale ekipe ni dobra novica.
Jürgen Klopp je prepričan, da Rangnickov prihod na Otok za ostale ekipe ni dobra novica. FOTO: AP

Tuchla iz bara popeljal v trenerske vode
Klopp in Rangnick sta se med seboj nekajkrat pomerila, ko je prvi na začetku svoje trenerske kariere vodil Mainz, drugi pa je bil tisti čas trener Hannovra. Bistveno bolj osebno vez pa je z Rangnickom stkal Thomas Tuchel. Sedanji trener Chelseaja je še kot igralec za Ulm nastopal prav pod njegovim vodstvom, po predčasnem koncu kariere zaradi številnih poškodb pa ga je prav slednji prepričal, naj se poda v trenerske vode. 

Tuchel se je namreč po koncu kariere posvetil študiju ekonomije, za svoje finančno stanje pa je skrbel z delom v enem od lokalov. Vse dokler se nanj ni obrnil njegov bivši trener in mu mesto našel v eni od mladinskih selekcij Stuttgarta. "Name je imel izjemen vpliv. Bil je eden glavnih razlogov, da sem sploh postal trener. Pokazal je, da ni nujno, da morajo obrambni nogometaši napadalcem 'slediti do stranišča', kot je bilo takrat uveljavljeno prepričanje. Pokazal je, da obstaja tudi drugačen način nogometa in se je mogoče braniti tudi v coni, ne samo mož na moža," je o Rangnicku povedal Tuchel. 

Pričakuje se, da bo Manchester United Rangnicka uradno naznanil po nedeljskem derbiju, ko se bodo vragi pomerili prav s Tuchlovim Chelseajem. Tudi zato trener Londončanov ni želel prehitevati dogodkov. "Poslušajte, preden začnem preveč govoriti, se moramo zavedati, da uradno še ni trener. Zato moramo spoštovati njega, njegovo odločitev, klub in vse ostale. Ko bodo stvari dorečene, se bomo lahko o njih pogovarjali." 

Michael Carrick je proti Villarrealu uspešno debitiral v vlogi glavnega trenerja.
Michael Carrick je proti Villarrealu uspešno debitiral v vlogi glavnega trenerja. FOTO: AP

Carrick hvaležen Solskjaerju in prepričan, da naslednika čaka dobro izhodišče
Proti Chelseaju bo v vlogi glavnega trenerja, kot v torek proti Villarrealu, nekdanji Solskjaerjev pomočnik Michael Carrick. Nekdaj odlični vezist je "komando" prevzel po polomu na gostovanju pri Watfordu in z varovanci prišel do super pomembnih treh točk na zahtevnem gostovanju v Ligi prvakov, sedaj pa verjame, da bo novemu trenerju na Old Traffordu dobro postlano. 

"Ole je za seboj pustil odlično ozračje, ki je pomagalo meni in bo tudi tistemu, ki bo prišel za menoj. To je njegova največja zapuščina. Ustvaril je odlično kemijo v klubu, česar se navzven sicer ne vidi. Kdor koli bo prišel za menoj, bo lahko gradil s te točke. Škoda, da so ljudje po nekaj slabih rezultatih na to pozabili," je za spletno stran kluba povedal Carrick, ki bo na Old Traffordu po vsem verjetnosti ostal kot eden od pomočnikov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
27. 11. 2021 21.43
+1
Ko ne poznam nikogar...
HALAcR7
27. 11. 2021 20.07
+2
Ne poznam trenerja
27. 11. 2021 14.42
Muravu premier ligo
27. 11. 2021 14.42
Matrax
27. 11. 2021 14.33
Moje mnenje je, da so v neki meri krivi igralci v večini pa strokovni štab. Ole, Phelan sta kot samostojna trenerja že pogorela v bivših klubih. Ostali pa so bili neizkušeni. Rangnick upam, da jih prvo nadere pošteno potem pa se loti dela. Tako kot pravi sam, trener mora imet vizijo kako igrat in temu sledit. Malo to malo ono ni nič, ker tud malo noseč ne morš bit. Ali si ali nisi! Pa upam, da se igralci ne bodo postavli po robu bolj radikalnim stvarem in treningom, ker Ralf je znan po disciplini in delu. Trdemu delu.
borjac
27. 11. 2021 14.27
+3
Vsi kujejo tega Ragnica v zvezde, češ kaj je vse opravil v Nemčiji, kaj pa je osvojil v Nemčiji, sedaj je bil v Lokomotivi iz Moskve, kolikor vem Lokomotiva ni ravno cvetela v Evropskih ligah, v Man Unaited bo imel zelo kvalitetno igralsko sestavo, zato bom rekel počakajmo kaj bo ta Ragnick pokazal, kaj bo z to kvalitetno igralsko zasedbo dosegel, kakšno lovoriko, uvrstitev v ligo prvakov, in tam vsaj v četrtfinale ......... potem ko pa se bo dokazal z REZULTATI potem mu bom odkritosrčno zaploskal, do takrat pa počakajmo in ne hvalimo dneva pred nočjo.
samomojemnenje
27. 11. 2021 18.52
+1
Houdor
27. 11. 2021 12.20
+4
Problem MU niso trenerji ampak igralci, ki so prave hijene, ki s slabo igro nalašč sabotirajo trenerja, ki jim ni všeč. Morali bi prevetriti igralce, lenuhe prodati, mladim dati priložnost.
beauceron
27. 11. 2021 12.09
+3
Če nima avtoritete, da vsakemu igralcu pove , kar mu gre in da temu primerno igra. Naj raje ne hodi, ker M.U rabi najprej to in to brez izjem. Čeprav imam občutek da je pravi človek za te stvari. Bolj ga sicer vidim v vlogi športnega direktorja ko bodo enkrat našli primernega trenerja, kar je pa že popolnoma druga zgodba.
slo_veter
27. 11. 2021 11.53
+2
Ker je nogomet postal tako velik posel, se je pokazalo da nekateri klubi nimajo pravilne ali sposobne strukture. Ralf ja to opazil .. človk je res brihten .. in kar sedaj prodaja je konzultacije preko svojega podjetja, kako dosegati nogometne rezultate. V klub pripelje ekipo trenerja, pomočnike, fizio, nutriste itd in seveda igralce .. Podobno kot v kakšni nogometni igrici le, da gre to zares.