Nogomet

Klopp: Ko sva se prvič srečala, sem pomislil, da je raper

Liverpool, 08. 04. 2020 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden najboljših nogometnih strokovnjakov na svetu Jürgen Klopp je v zanimivem pogovoru za Rakuten TV med drugim priznal, da je bilo prvo snidenje s sicer izjemnim senegalskim napadalcem Liverpoola Sadijem Manejem vse prej kot običajno.

Da zna biti 52-letni nemški strateg na začasnem delu v Liverpoolu še kako zabaven in sproščen, je dokazal že nič kolikokrat v svoji bogati trenerski karieri. Ne nazadnje so novinarske konference Jürgena Kloppa pred tekmami angleškega državnega prvenstva in Lige prvakov pravi dogodek za sprostitev in ne zgolj formalno opravljanje dolžnosti z ene in druge strani. 

Ena od zadnjih zanimivih anekdot karizmatičnega nogometnega strokovnjaka iz Stuttgarta je povezana s članom njegovega moštva z Anfielda, sijajnim napadalcem Sadijem Manejem, čigar profesionalna pot se je s Kloppovo prvič križala že pred leti, ko je bil prvi še trener dortmundske Borussije, drugi pa član avstrijskega Red Bull Salzburga. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"S Sadijem (Manejem, op. p.) sva se prvič srečala pred leti v Dortmundu. Spomnim se zelo dobro, kot da bi bilo včeraj, da je na glavi nosil bejzbolsko čepico s ščitnikom, ki jo ima mimogrede še danes. V prvem trenutku mi je deloval kot pravi gangster, raper ... Pomislil sem: 'Nimam časa za to'. Čeprav so ga v Borussiji želeli kupiti, sam nisem bil prepričan v to. Kajti naše tedanje moštvo je bilo zelo kakovostno, ki ni potrebovalo okrepitev za začetno enajsterico. Potreboval sem namreč nekoga, ki ne bo imel težav s tem, da vstopa v igro z rezervne klopi," se je prvega snidenja z odličnim Senegalcem v pogovoru za Rakuten TV spomnil trener 'redsov' in dodal: 

"Zase bi dejal, da imam kar dobro razvit čut za oceno ljudi, toda moram biti povsem iskren in priznati, da sem se v Sadijevem primeru pošteno uštel. Spremljal sem njegov razvoj, že ko je nastopal v dresu Salzburga, zdaj pa že štiri leta zelo uspešno sodelujeva v Angliji. To je bila odlična poteza vodstva kluba, da so ga uspeli pripeljati iz Southamptona. Tudi on je želel sodelovati z menoj, tako da je bila to 'win-win' kombinacija." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.