Nogomet

Klopp kritičen: Očitno vam ni mar za zdravje nogometašev

Liverpool, 23. 11. 2020 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je Liverpool v derbiju 9. kroga angleške Premier League več kot prepričljivo ugnal Leicester City (3:0), je trener "redsov" Jürgen Klopp znova opozoril na vse večje zdravstvene težave, s katerimi se zaradi zelo zgoščenega urnika tekem ubadajo številni nogometaši po Evropi. "Če tega ne ustavijo, potem bomo sezono zaključili z manj kot 11 zdravimi nogometaši," je med drugim potarnal nemški strokovnjak.

Jürgen Klopp je podobno kot pred dnevi njegov trenerski kolega na klopi West Bromwich Albiona Slaven Bilić znova apeliral na odgovorne v angleškem klubskem nogometu, naj dobro premislijo, ali želijo gledati prvenstvo vse večjega števila "invalidov" ali pa bi se z malce več prilagajanja stvari lahko izpeljale na za vse bolj iztrošene nogometaše prijaznejši način.

Karizmatični Nemec je s prstom neposredno pokazal na odgovorne v uglednih televizijskih hišah, ki se ne zmenijo za zdravje glavnih protagonistov. "Če se vi (Sky Sports, op. p.) in BT Sport ne dogovorite, smo končali. V kolikor bomo nadaljevali z evropskimi klubskimi tekmami sredi tedna in ob četrtkih ter praktično brez pravega premora igrali še ob sobotah in nedeljah opoldne domača državna prvenstva, obenem pa bodo igralci opravljali še reprezentančne dolžnosti, potem se bojim, da bomo letošnjo sezono zaključili z manj kot 11 zdravimi nogometaši. In verjemite, da tega ne govorim samo zaradi Liverpoola, ampak zaradi vseh nogometašev, ki bodo prihodnje leto nastopili v dresu angleške izbrane vrste na evropskem prvenstvu. Zadnji primer je nesrečni Saka, ki je minuli konec tedna staknil hujšo poškodbo, pred tem pa je odigrali tri tekme v nizu za člansko izbrano vrsto. To ni dobro, res ni," je bentil Klopp, čigar izjave po zmagi nad Leicesterjem taista ugledna športna televizijska hiša ni objavila, a je kljub temu ugledala luč sveta zaradi ameriškega NBC-ja.

Jürgen Klopp je vse bolj zaskrbljen zaradi slabega zdravstvenega stanja številnih nogometašev na Otoku in v Evropi.
Jürgen Klopp je vse bolj zaskrbljen zaradi slabega zdravstvenega stanja številnih nogometašev na Otoku in v Evropi. FOTO: AP

Klopp se sicer zaveda, da so televizijske hiše za odkup pravic za neposredne prenose tekem angleške Premier League vložile ogromna finančna sredstva, toda razpored tekem v državnem prvenstvu je še dodatno zgoščen zaradi pandemije koronavirusa in posledično podaljšane lanske sezone. 

"Popolnoma se strinjam, da je treba spoštovati podpisane pogodbe s TV-hišami, toda te niso bile sestavljene za t. i. koronasezone. Vse strani bi se morale prilagoditi novi nogometni in življenjski stvarnosti. Večina stvari se je v zadnjih nekaj mesecih drastično spremenila, le pogodbe s televizijskimi magnati ostajajo nespremenjene," je še dodal razočarani strateg aktualnih angleških državnih prvakov z Anfielda. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Migrant
24. 11. 2020 15.33
Tudi jaz bi raje imel krajši delovni teden(pa delam za drobiž glede na plače nogometašev), a imam občutek,da bi me šef malo postrani gledal,če mu tu predlagam...
Trend01
24. 11. 2020 09.16
+1
Kaj se nekateri razburjate? L'pool ima 28 igralcev. City 24 in ne jamra. Chelsea 28, United 30, Tottenham 29, Arsenal 31, itd... Le Klopp jamra na polno. Naprej. LP in Evropska liga bosta ostali. Liga narodov je med drugim tudi zato, da se ponudi šansa mladim igralcem. In je nadomestek prijateljskih tekem. Da so jo pa reprezentance tako na polno vzele, je pač drug problem. P.s. - iz Uefinega in Fifinega žepa gre ogromno denarja tudi za razvoj nogometa. Se zavedate koliko denarja je šlo za pokrivanje izgub med korono? Pa še ni konec. So pa tudi igralci več kot primerno plačani.
blef
23. 11. 2020 18.25
-2
Ah. Ja res je kar pravi Klopp ampak klubi imajo možnost, da ta problem omejijo in jim je več do dobrih rezultatov kot do zdravja igralcev. Vsi večji klubi imajo po 50 igralcev...
carpinho
23. 11. 2020 15.31
+3
Za denar, ki ga prejemajo si lahko samo tiho...kdo jih pa sili, da kupujejo in plačujejo igralce po nekaj xxxmiljonov. Če to hočejo, pa pač naj igrajo vsak tretji dan, pa naj dajo šanse tudi rezervam.
Ciercq
23. 11. 2020 16.09
+1
Ne pišejo o tem da so plače prevelike ampak ritem prenaporen ker so na UEFI in FIFI sami pohlepneži ki živijo na račun športnikov!!!od lige narodov do tekem vsake tri dni to ne vodi nikamor drugam kot v uničevanje nogometa in igralcev!Ena huda poškodba in kariero lahko končaš! Čeferin se ne more poškodovat ko si čoha ,... na tribuni in šteje kolk dreves je posadil letos!
KOdOvce
23. 11. 2020 17.16
-2
So spremenili pravilo glede menjav. Prakticno lahko menja med tekmo pol ekipe.
delbond
23. 11. 2020 14.54
+5
bedniki preplačani..igrajte al pa delat v fabrike...
Ciercq
23. 11. 2020 15.07
+0
To lahko napises Ceferincku ki sedi na tribuni karte dobi zastoj in na racun jogomatasev mastno zasluzi naredi pa nicesar!Bravo Kloop usvarite si bogati klubi svojo ligo pa naj Ceferin joce
tv1206802
23. 11. 2020 14.48
+1
Problem je ker vedno morajo igrati najboljsi nogometasi. To je isto kot bi v NBA prevec forsirali kosarkarje. Bo potrebno na kaksni tekmi dati priloznost tudi mlajsemu kadru in ne samo prevec placanim posameznikom.
manucao
23. 11. 2020 14.44
+3
Gospod Čeferin zakaj so potrebne prijateljske tekme reprezentanc?
Ciercq
23. 11. 2020 15.08
+6
Ciercq
23. 11. 2020 15.09
+6
gospodje u kravatah ki imajo karte free ceprav so pilni milijonov
PSIHOTERAPEVT
23. 11. 2020 14.41
+0
Jaz tdi moram delat vsaj 5 dni na teden 8-10 ur na dan .. tekma traja pa samo 90 min.. Ce kdo ne more igrat, si na najde kaj drugega za pocet.. an 100 fuzbalerjev je samo eden dober, poglejte si naso prvo ligo.
KOdOvce
23. 11. 2020 14.27
+3
Za 3 tekme na teden ob miljonskih plačah mislim, da ne bi smelo bit nekega problema, ali pač?
dadinho10
23. 11. 2020 15.00
+0
niso problem tekme, ki se pa odigrajo. problem je v tem, da se vedno znova zahteva od igralcev najvisji nivo, na vseh teh tekmah, drugace prihajajo mediji in naslovi, kaj se dogaja z njim? slabo igral, deloval nezainteresirano, pa posnetek, kjer s pogledom pustis nasprotnika mimo tebe itd. istocasno, ob takem ritmu, ce upostevamo seveda se potovanja, nimas casa za regeneracijo, bolj si podvrzen poskodbam. kot takrat, ko imas oslabljen imunski sistem, si bolj dovzeten da dobis neki virus. (ne mislim specificno tega aktualnega). klopp opozarja, da se je sedaj marsikaj spremenilo, samo zahteve tv mogotcev pa ne. njim bolj odgovarja, da je cim vec tekem. seveda pa je tudi res, da prav denar od teh tv pravic daja ekipam moznosti kupovanja boljsih, drazjih igralcev. mislim, da sem si zapomnil podatek, da je pred leti, premierliga v sezoni razdelila 2,4 milijarde premierligasem. takrat je od tv pravic med top 10 klubih, prvih 7 bilo angleskih, nato barca, pa southampton in potem real, kot 10. se en podatek, v sezoni 13/14, ko je real osvojil decimo, je od uefe dobil 20 milijonov manj, kot jih je prejel cardiff (od tv pravic premierlige), ki je bil zadnji in izpadel.