Nogomet

Klopp leta 2015 zavrnil Mehičane: Hvala lepa, a imam še veliko dela

Ciudad de Mexico, 06. 05. 2020 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiška nogometna zveza je leta 2015 razmišljala o tem, da bi na mesto selektorja članske reprezentance ustoličila takratnega trenerja Borussie Dortmund Jürgna Kloppa. Nemec je ponudbo prijazno zavrnil.

Klopp (na fotografiji) na tekmi z Borussio, s katero se je v vlogi trenerja Liverpoola pomeril kmalu po slovesu od nemških revirjev, in sicer v izločilnih bojih Lige Evropa.
Klopp (na fotografiji) na tekmi z Borussio, s katero se je v vlogi trenerja Liverpoola pomeril kmalu po slovesu od nemških revirjev, in sicer v izločilnih bojih Lige Evropa. FOTO: AP

Nekdanji športni direktor mehiške reprezentance Guillermo Cantu je v intervjuju za TUDN, ki ga je opravil prek Instagrama, razkril, da je leta 2015 v svoji vlogi pri Mehiški nogometni zvezi poskušal najeti Jürgna Kloppa. Nemcu se je takrat iztekal čas na klopi Borussie Dortmund, kjer si je po katastrofalnem začetku sezone z varovanci vseeno uspel priboriti uvrstitev v Ligo Evropa in osvojiti končno sedmo mesto.

Toda Kloppa odhod v Mehiko ni zanimal, čeprav je po koncu sezone 2014/15 zapustil krmilo BVB in napovedal, da si bo vzel enoletni premor od nogometa. A ob klicu Liverpoola je 8. oktobra postal novi trener rdečih, na klopi katerih je nasledil odstavljenega Brendana Rodgersa.

Že takrat napovedal, da želi v Anglijo
"Prek tretje osebe sem vprašal, če bi ga zanimala mehiška reprezentanca, nazaj pa sem dobil sporočilo: 'Hvala lepa, zelo se zahvaljujem, a še vedno imam veliko dela v klubskem nogometu in želim v Anglijo.'" je dejal Cantu.

Klopp se je v nepopolni prvi sezoni pri Liverpoolu podpisal pod uvrstitev v finale Lige Evropa, kjer so Liverpoolčani izgubili s Sevillo, medtem ko so Mehičani najeli Kolumbijca Juana Carlosa Osoria. Tudi to se je tako kot v primeru Liverpoola in Kloppa izkazalo za dobro odločitev, čeprav so se Mehičani tudi na minulem svetovnem prvenstvu v Rusiji morali posloviti v osmini finala, kar se jim je zdaj pripetilo že šestkrat zapored. 

"Če bi mi rekli, da bom izbral trenerja, ki bo imel v treh letih 70-odstotni izkupiček (zmag, op. a.), potem bi še štiridesetkrat podpisal z njim," pravi Cantu, ki opozarja na izvrsten začetek SP v Rusiji in zmago nad takratno branilko naslova Nemčijo. "Vedno je igral na zmago, mislim, da lahko to vsi cenimo. Norčevali so se iz njega, ko je rekel: 'Moramo na zmago proti Nemčiji!' Šest mesecev smo imeli za pripravo. Bil sem še otrok, a sam se še vedno spomnim, kako so nam Nemci leta 1978 zabili šest golov," je o čustveni zmagi z 1:0 nad "elfom" še povedal Cantu.

Kliknite tukaj in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite tukaj in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču. FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.