Nogomet

Klopp: Lewandowski je najboljši igralec, kar sem jih treniral

Liverpool, 18. 03. 2021 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljski napadalec Robert Lewandowski je trenutno eden izmed najboljših igralcev, to pa je postal ravno pod vodstvom legendarnega trenerja Jurgena Kloppa.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bavarci so glavnino dela opravili že na prvi tekmi z Laziem
    01:05
    Iz 24UR: Bavarci so glavnino dela opravili že na prvi tekmi z Laziem
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern - Lazio
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio
    09:21
    Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern - Lazio

 

Strateg Liverpoola Jurgen Klopp je svojega varovanca iz takrat Borussie Dortmund Roberta Lewandowskwga izpostavil kot igralca z največ talenta, ki ga je kot trener vzel pod svoje okrilje.

Klopp je kot trener svoji moštvi tako v Liverpoolu kot tudi v dortmundski Borussii popeljal do zavidljivih rezultatov. Z Liverpoolom je tako slavil najbolj želeni naslov v Ligi Prvakov v letu 2019, osvojil pa je tudi angleško prvenstvu v letu 2020. Nemce je popeljal do uspehov v Bundesligi v letih 2010/2011 ter 2011/2012, to pa je bilo tudi zadnjič, ko je slavil klub, ki ne sliši na ime Bayern München.

Lewandowski in Klopp
Lewandowski in Klopp FOTO: AP

V vsem omenjenem času je sodeloval s številnimi vrhunskimi igralci, vendar je Klopp mnenja, da Lewandowski med njimi posebej izstopa. Na vprašanje za nemški časnik Bild, kdo je najboljši igralec, s katerim je sodeloval kot menedžer, Klopp ni okleval s svojim odgovorom."Robert Lewandowski," je izstrelil kot iz topa. "Ne bi bilo pravično, da bi izbral katerega koli drugega igralca, razen Lewyja," je pojasnil Klopp. "Kar je izstisnil iz svojega potenciala, da postane igralec, kakršen danes je, je izjemno," je še dodal. K temu sta veliko prispevala tudi igralčeva zavzetost za trdno delo ter odločnost. "V igro se poglobi, ne glede na situacijo, preprosto ve, kaj mora storiti, kam mora iti. Lewy je absolutno stroj," je dejal navdušeni Klopp.

Robert Lewandowski in Jurgen Klopp sta se prvič srečala leta 2010, ko je Lewandoswki kot obetavni mladi 21-letni napadalec Lecha Poznana prestopil v dortmundsko Borussio. Skupaj sta nato preživela štiri sezone na Signal Iduna Parku, v tem času je torej BVB dvakrat osvojil že omenjeno Bundesligo ter leta 2011/2012 tudi DFB-Pokal (nemški nogometni pokal op. p.). Naslednje leto se je znameniti dvojec uvrstil tudi v finale Lige prvakov, kjer pa je izgubil ravno proti Bayernu. Ta je bil boljši z rezultatom 2:1.

Lewandowski je v 178 nastopih za BVB dosegel 103 gole, preden je leta 2014 z brezplačnim prestopom odšel k tekmecem iz Münchna. Klopp je klub zapustil že naslednje poletje, po sezoni razočaranja, ko je Dortmund končal na sedmem mestu v Bundesligi.

Koronavirus pasica november



  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kritika4
19. 03. 2021 10.10
+2
Ne samo igralec on je tudi velik kot človek.
uporabnica1
18. 03. 2021 20.04
+5
Lewy je imel kar pestro otroštvo oz. mladost. Zelo suh in droben fantek je bil. Oče mu je kmalu umrl a vedno mu je govoril, sin jaz verjamem vate, ne oziraj se na ostale. Iz Roberta so se radi norčevali, nekateri klubi so ga celo odpisali, mu govorili, da je hlod. Evo, vidijo zdaj do kje je prišel. Bravo Lewandowski, najboljši možen odgovor dvomljivcem!
ferari23
18. 03. 2021 11.44
+5
Pozna se je prišel iz skromne države kjer je igral za pizo in dase je moral truditi daje uspel.