Nogomet

Klopp: Liverpool je drugačen, ni v lasti držav ali oligarhov

Liverpool, 10. 09. 2020 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred začetkom nove sezone Premier League je trener branilcev naslova iz Liverpoola, Jürgen Klopp, okrcal bogata tekmeca Chelsea in Manchester City. Karizmatični Nemec pravi, da je Liverpool "drugačen klub" od tistih, ki si jih lastijo "države in oligarhi".

Jürgen Klopp je Liverpoolu prinesel prvi naslov po 30 letih.
Jürgen Klopp je Liverpoolu prinesel prvi naslov po 30 letih. FOTO: AP

Za Liverpoolom je pričakovano miren prestopni rok, v katerem so se aktualni državni prvaki okrepili zgolj s 24-letnim grškim branilcem iz Olympiakosa Kostasom Cimikasom, lov za španskim vezistom Thiagom Alcantaro, ki zapušča vrste osvajalca Lige prvakov Bayerna, pa je zaenkrat neuspešen. Po drugi strani je Chelsea glavni "igralec" poletja, potem ko so lani četrtouvrščeni Londončani že pripeljali nemškega napadalca Tima Wernerja, nemškega napadalnega vezista Kaija Havertza, angleškega bočnega branilca Bena Chilwella in alžirskega krilnega napadalca Hakima Ziyecha. City za svoje standarde ni zapravljal veliko, je pa pripeljal nizozemskega branilca Nathana Akeja in španskega krilnega napadalca Ferrana Torresa.

"Živimo v svetu, v katerem je v tem trenutku veliko negotovosti," je za BBC Radio 5 Live povedal Jürgen Klopp. "Za nekatere klube se zdi to, kako negotova je prihodnost, manj pomembno.  V lasti držav, v lasti oligarhov, to je res. Smo drugačne vrste klub. Pred dvema letoma smo prišli v finale Lige prvakov, lani smo jo osvojili. V minuli sezoni smo postali prvaki Premier League ob tem, da smo takšen klub, kakršen smo. Ne moremo čez noč spremeniti in reči: 'Zdaj se želimo obnašati kot Chelsea.' Kupujejo veliko igralcev," je nadaljeval Klopp.

Delo na treningih prednost za Liverpool
"To je lahko prednost, a to pomeni, da se morajo med seboj ujeti. Ne moreš pripeljati enajst najboljših igralcev na svetu in zgolj upati, da bodo teden dni kasneje igrali najboljši nogomet. Gre za delo na treningih. To bo verjetno prednost za nas. Že kar lep čas delamo drug z drugimi," je še povedal nemški strateg.

Pred časom se je ostro lotil tudi odločitve Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport v Lozani (Cas), ki je julija razveljavilo kazen Evropske nogometne zveze (Uefa), potem ko je krovna nogometna organizacija stare celine zaradi kršitev pravil tako imenovanega finančnega fair playa za dve sezoni izključila Manchester City iz evropskih tekmovanj. Nekaj "iskric" je poletelo tudi v zaključku minule sezone med Kloppom in trenerjem Chelseaja Frankom Lampardom, ki je ob robu igrišča med tekmo na Anfieldu povsem izgubil živce, Nemec pa je kasneje ocenil, da se bo moral nekdanji vezist "še veliko naučiti".

Liverpool bo naslov začel braniti v soboto, ko na Anfield prihaja povratnik med elito Leeds United s še enim karizmatičnim strategom na svoji klopi, Argentincem Marcelom Bielso. Ognjemet, tako obljubljajo otoški mediji, je zagotovljen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Misty2
12. 09. 2020 08.31
+2
Le kaj lahko manjši klubi evrope rečejo na besede Kloppeca ki se ima za boga
Hachi
11. 09. 2020 12.47
+6
Ja,ker Liverpool pa zivi od cevapov in pira.dej Klopp ne joci.v Liverpoola sta dva kluba in ke dovolj prostora za oba.v Londonu so Arsenal,Chelsea,Tottenham,Cristal Palace,... Tudi Liverpool se napaja s sponzorji in lastniki. Taksnimi in drugacnimi.je pa res,da sta vcasih bila financno najmočnejša United in Liverpool,ko pa so tudi drugi prisli do kapitala,pa sta lahko videla,kaksno prednost sta imela klubq desetletja pred ostalimi.ko so postali tudi drugi mocnejsi na trgu,so postali zanimivejsi tudi za boljse okrepitve,za mocnejse sponzorje in to je takoj zabolelo oboje rdece. Zdaj lahko vidijo,kako težko je z manj denarja kot konkurenca delati in privabljati okrepitve.
265004
11. 09. 2020 11.05
+2
Najboljši primer tega je Real...Klub z zgodovino prevar,kraj,umazanih iger,ki jih podpira država,zveza in sodniki...Zato sem ponosen da navijam za klube kot so Barca,Liverpool,Hajduk....To so klubi ljudi,vztrajnosti,dela,upiranja elitam in njihovim umazanim igricam...V preteklosti ko še ni bilo spleta,so lahko še bolj manipulirali z ljudmi,sedaj je pa vse veliko bolj dokazljivo....
Vladimir.Krutov
11. 09. 2020 11.46
+0
265++++......so ogromne razlike med klubi....lepo si napisal
Hachi
11. 09. 2020 12.24
+0
Ja,ket Barca je pa res zgled urejenega kluba,brez svinjarij. Nesteto utaj davkov,da ne govorim o sodnikih,kot je Ovrebo.ja prave si si nasel za navijati.
Cojones
11. 09. 2020 13.08
+4
Klub ljudi in upiranja elitam, pod vodstvom ameriškega miljarderja 😂
Mihacito
11. 09. 2020 09.51
-1
Vladimir.Krutov
11. 09. 2020 09.11
+4
Kloop ne jokaj....salah...van dajik...baker in ostali igralci so kar padli z neba.....
Barni3
11. 09. 2020 10.05
+0
Res je so kupovali ampak to so igraci za 40mio ki postanejo vrhunski...kar pa se tice van dyka in keitaya pa so porabili denar od couthinia...liverpoll.spet dela kot nekoc...upam sam d ne bojo spet nardil ostga sranja kokr pred leti ko so razprodali celo ekipo z izjemo stivija g.
Vladimir.Krutov
11. 09. 2020 10.46
+4
Naj se že enkrat odloči....a bo kupoval 3 igralce po 25M....ali enega kvalitetnega za 75M....naj ne joka
AS1983
10. 09. 2020 20.24
+2
Liverpool bo zmagal uvodno domaco tekmo, upam
meskic
10. 09. 2020 17.09
+17
Je pa v lasti Americanov.
mistik
12. 09. 2020 12.06
Nimate kaj delati drekaći in svoje neumnosti tukaj metati. Vsi veliki klubi so zafurani z oligarhi in nafto razen Bajerna in tu pa tam še kerga.