Nogomet

Klopp: Messija bi rad videl v Premier League, a nisem prepričan, da ga bom

London, 29. 08. 2020 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z obračunom med državnim prvakom Liverpoolom in zmagovalcem pokala FA Arsenalom se ta konec tedna začenja tudi nogometna sezona za elitne otoške klube. Pred superpokalnim dvobojem Londončanov in Liverpoolčanov je moral trener slednjih Jürgen Klopp odgovarjati tudi na vprašanja o zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju.

Klopp (na fotografiji) je bil za Messija in Barcelono z Liverpoolom "usoden" v polfinalu sezone 2018/19, ki se je končala z naslovom Liverpoolčanov.
Klopp (na fotografiji) je bil za Messija in Barcelono z Liverpoolom "usoden" v polfinalu sezone 2018/19, ki se je končala z naslovom Liverpoolčanov. FOTO: AP

Jürgen Klopp je pred prvim obračunom nove sezone, ki se za klube Premier League tradicionalno začenja s tekmo za tako imenovani Community Shield (superpokal), dejal, da "ni možnosti", da bi Liverpool v svoje vrste pripeljal prvega zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Klopp sicer nikoli ni skrival občudovanja do Argentinca, na vprašanje, če bi ga zanimal njegov prestop, pa je na novinarski konferenci postregel z naslednjimi besedami ...

"Zanimanje? Ja, kdo pa si v svoji ekipi ne bi želel Messija? A ni možnosti. Številke absolutne niso (primerne) za nas. Ni nam potrebno niti začeti z razmišljanjem o tem, saj je vse jasno, da so ni nobenih možnosti. Toda ... Dober igralec," je v smehu dejal Klopp in se dotaknil tudi namigovanj, da naj bi si Messija najbolj želel prvi Liverpoolov zasledovalec v prejšnji sezoni Manchester City: "Še težje bi jih bilo premagati. Za Premier League bi bilo izvrstno. Rad bi to videl, a nisem prepričan, da bom."

'Presenečen bom, če bo to najboljša tekma'
Liverpool po težko pričakovanem državnem naslovu, ki se je mestu Beatlov izmikal kar 30 let, začenja sezono proti Arsenalu na Wembleyju, kjer so "topničarji" v zadnjih letih postali pravi specialisti za finalne obračune. Klopp tudi opozarja, da njegovi varovanci še zdaleč niso v najboljši formi.

"Bi si želel igrati pravo tekmo po dveh tednih priprav. Ne," je nadaljeval Klopp. "A vedeli smo to že nekaj časa in to sprejemamo. Dva tedna treningov, delali smo trdo in to smo predvideli. Pripravljamo se za vso sezono, in to intenzivno sezono. Nimamo prijateljskih tekem, imamo težke tekme. To je tekmovanje in redko je, da imaš popolno količino časa za priprave na tekmo. Imamo štiri tedne, ki jih bodo prekinile reprezentance. Presenečen bom, če bo to najboljša tekma, ki jo bomo odigrali, a pripravljeni smo na boj."

Podpora protestom v ZDA
Za tekmo bo nared tudi nizozemski srednji branilec Virgil van Dijk, ki je na zadnji prijateljski tekmi utrpel ureznino nad očesom, medtem ko je bolj vprašljiv angleški bočni branilec Trent Alexander-Arnold. Liverpoolov strateg je tudi potrdil, da še nihče ne ve, kako se bo otoški nogomet odzval na zadnje dogodke v Združenih državah Amerike, kjer se po krajši prekinitvi že nadaljuje nogometna liga MLS, sledila pa ji bodo tudi vsa ostala profesionalna tekmovanja.

"V tem trenutku ni nobenih pravih načrtov. Gre za to, kaj bo rekla Premier League in kaj bodo rekli fantje. Spremljal sem dogodke v Ameriki, rasizem, Black Lives Matter, vse te reči. To bo z nami ostalo še dolgo časa. Dokler ljudje ne bodo zares dojeli ali razumeli tega, bomo morali vedno omenjati enakost," je še povedal Klopp.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
29. 08. 2020 21.31
+0
Čakam, da se oglasi Maxxa00000, da nam posreduje, kaj danes piše njegov priljubljeni francoski časopis, na katerega je naročen že 30 let, čeprav še vedno živi pri mami.
brat od Pepeta
29. 08. 2020 19.56
-1
V City lahko pridejo trije Messiji pa ne bodo prvaki..
beauceron
29. 08. 2020 15.49
+13
Ronaldo je pobegnil v Italijo da si popravi statistiko res si mojster če greš v serijskega zmagovalca italijanske lige, pa se to komaj odkar je on prišel,da o ligi prvakov sploh ne govorimo. Na drugi strani če gre Messi v City bo imel mnogo težje delo osvojiti angleško prvenstvo kjer je konkurence sigurno največja
Savincan
29. 08. 2020 17.13
+1
mislim da politika pa šport ne gresta skupaj
HondaMM93Champion
29. 08. 2020 15.20
+1
Eno mirno nedeljsko popoldne. Messi se po kosilu usede na teraso, vzame list papirja in napiše, katere soigralce želi imeti poleg sebe v moštvu FC Barcelona. Potem ta spisek pošlje po faxu Bartolomeju, ta nakupi igralce in zadeva je rešena. Sploh ne vidim, kje je tu problem. Aja, Bartolomeu, njegovi uradniki, agenti, menedžerji, trenerji hočejo biti pametnejši od Lea? Od dokazano najboljšega nogometaša na svetu? Pihhh.....birokracija.
Dany75
29. 08. 2020 13.44
+12
Na koncu bo pa ostal v Barci,in bodo morali oditi vsi drugi,s predsednikom na celu,plus pol ekipe!
brat od Pepeta
29. 08. 2020 13.12
+1
Barca se bo sesula kot maribor po odhodu zahota, kot lds po odhodu drnovska, kot sds po odhodu janse...
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 13.04
+3
Krisp....napiši imensko klub kamor naj gre messi.....očitno noče v barci.....kam naj gre da boš zadovoljen?????
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 13.09
+3
Ti pomagam.....mogoče empoli..genoa...sassuolo...da se ti dokaže
HondaMM93Champion
29. 08. 2020 12.42
+6
Dajte že nehajte s tem Cityjem. Odštejte Arabce, njihov denar in legionarje in kaj ostane? Pič..n dim. Klub brez obraza, brez karakterja, brez duše. En kup plačancev.
Maxx365
29. 08. 2020 17.23
+1
Kateri od boljših klubov pa ni, kateri igra le z lastnimi igralci, lahko poveš enega? Danes klubi nimajo potrpljenja, večinoma kupujejo že izdelane in renomirane igralce.
tekač
29. 08. 2020 11.29
+9
Upam, da se Klopp moti in da bo Messi zaigral za City. Imam občutek, da se bo to zgodilo. Menim,da je Barca za Messija preteklost in da ga grize nekje v sebi, da ni nikoli zaigral za kakšen drugi klub. Govori se, da tudi žena od Messija želi v Anglijo. ..
samomojemnenje
29. 08. 2020 10.46
+11
Tehnična komisija UEFA je predstavila svoj izbor najboljše ekipe lige prvakov za sezono 2019/20. Tehnično komisijo so sestavljala znana imena iz sveta vrhunskega nogometa kot so Packie Bonner, Cosmin Contra, Aitor Karanka, Roberto Martínez, Ginés Meléndez, Phil Neville, Willi Ruttensteiner in Gareth Southgate, skupaj pa so izbrali 23 igralcev, ki tvorijo sanjsko ekipo sezone.....Vratarji: Manuel Neuer (Bayern), Jan Oblak (Atlético) in Anthony Lopes (Lyon). Branilci: Alphonso Davies (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern), Virgil van Dijk (Liverpool), Dayot Upamecano (Leipzig), Angeliño (Leipzig) in David Alaba (Bayern). Vezisti: Thiago Alcantara (Bayern), Kevin De Bruyne (Manchester City), Houssem Aouar (Lyon), Leon Goretzka (Bayern), Marcel Sabitzer (Leipzig), Marquinhos (PSG), Alejandro Gómez (Atalanta) in Thomas Müller (Bayern). Napadalci: Serge Gnabry (Bayern), Robert Lewandowski (Bayern), Kylian Mbappé (PSG), Neymar (PSG), Lionel Messi (Barcelona) in Raheem Sterling (Manchester City).
uporabnica1
29. 08. 2020 11.29
+9
več kot polovica je sam Bavarcev hahah, top
beauceron
29. 08. 2020 11.37
+11
Ne pa to je nemogoče sigurno so podkupljeni le kje je gospod enajstmetrovka. Ravnokar se je spotaknil ob travo in zahteva enajstmetrovko 😃😃🙃
sam250
29. 08. 2020 10.09
+7
nič novega,ko bo napišite
cripstoned
29. 08. 2020 09.43
-36
tako je klopp tudi sam sem enakega mnenja...ce ne anglija pa vsaj italija pa da vidimo ce lahko opravici svoj naziv ''najboljsega''...mislim pa da je najblizje psgju...messi ni clovek ki bi imel rad izzive in pritisk medijev oz javnosti...pri psgju bo v varnih vodah in v francoski ligi bo lahko zabijal po 50+golov, placa bo ostala enaka ce ne se vecja in imel bo glavno besedo...navijam za odhod v anglijo ali italijo ampak pricakujem da bo odsel ravno v francijo in dokazal da je navaden strahopetec ko je govor o dokazovanju in primerjavi z ronaldom ki je za razliko od njega uspesen in najboljsi strelec se v svoji 3 zapordeni top ligi (anglija, spanija, italija)
Fuzbaler
29. 08. 2020 10.05
+27
Ahh cripsi spet se lazes...Ronaldo ni bil nikoli najboljsi strelec italijanske lige, kot ti trdis. Od kje ti ta podatek?? Lani je bil Quagliarella, letos pa Immobile... kdaj pa upostevaj tudi dejstva in dejanske stevilke. Lp.
gullit
29. 08. 2020 10.05
+26
Top strelec vseh časov je še vedno Messi ki je v eni sami sezoni v vseh tekmovanjih dosegel 91 golov in to v močni španski ligi, temu ni prišel še nihče blizu, mislim da je podru rekord od gerda mullerja tako da ne bodi tako sovražen do messija ker je isto dober kot Ronaldo in lahko smo veseli da lahko uživamo ob njunih predstavah.
VelikiKurac
29. 08. 2020 10.08
+12
Kako bi se ti odločil, če bi bil na njegovem mestu? Bi šel v PSG, klub ki se bori za naslov evropskega prvaka, kjer bi dobival nenormalno plačo in zabijal toliko golov, da bi se lahko vpisal kot najboljši strelec vseh časov ali bi šel v Italijo za "drobiž" kjer bi te verjetno poškodovali v prvi sezoni?
Maxx365
29. 08. 2020 10.10
+19
Tudi v LP je zabijal vsem ekipam, ne glede na njihovo kvaliteto in renome, tako da govoriti, da drugje kot v Laligi ne bi znal igrati in zabijati je le neumno trobezljanje belega škodoželjneža in nevoščljivca
gullit
29. 08. 2020 10.15
+14
Točno tako. Oba sta mojstra in to sta že 100x dokazala, razen očitno ne legendarnemu cripstonedu ne.
cripstoned
29. 08. 2020 10.24
-31
ronaldo je najboljsi strelec ekipe v 3 zaporedni ligi...brez njega letos juve ne bi osvojil naslova...je pac gonilna sila pri svojih 35letih...kje bo vas messi takrat? z suarezom na jahti na ibizi...ronaldo je pri danasnjih letih messija imel pod streho 2zaporedna evropska naslova in naslov spanskega prvaka....kaj ima messi? ...sprijaznite se messi je bog samo v barceloni drugje pada pod povprecje...ko se najvec pricakuje od njega on razocara...barcelona brez xavija in inieste ter argentina so lep dokaz....pljuvate pa po najboljsemu strelcu lige prvakov in reprezentanc vseh casov...po cloveku ki ima enako evropskih naslovov kot messijeva barcelona in to je osvojil z 2razlicnima kluboma oz ekipama...kamorkoli gre je uspesen... v svoji 1.sezoni je bil mvp italijanske lige in prvak ter najboljsi strelec ekipe...v 2.sezoni mu je malo zmanjkalo za najboljsega strelca v 3.sezoni pa samo upajte da z juvetom ne pokori evrope ker vse ostalo je z juvetom ze pac osvojil...vi pljuvajte in zelite slabo ronaldu ter realu...karma je tukaj da bo poskrbela za vas ..
Roglič šampion
29. 08. 2020 10.24
+18
cripsi ne nakladaj...messi je povedal da zeli v city...in cityju je tudi najblizje. In ja, ronaldo ni najboljsi strelec serie a bil nikoli(še). Sploh pa glede na to da je messi zabijal tudi v ligi prvakov vsem ekipam, ne glede na kvaliteto, je neumno govorit da bi biv drugje povprecen.
gullit
29. 08. 2020 10.27
+20
Messi ima 6 zlatih žog za najboljšega nogometaša sezone, koliko jih ima Ronaldo? Messi je tudi že velikokrat osvojil ligo prvakov tako da ta podatek ni kaj da bi dokazal da bi bil messi slabši.
gullit
29. 08. 2020 10.29
+23
Po tvojih merilih je potem najboljši nogometaš vseh časov Clarence Seedorf ki je osvojil 3 lige prvakov s 3 različnimi klubi, (ajax, real. milan) in ima še več naslovov z različnimi klubi če uzamemo tvoj vele-kriterij.
samomojemnenje
29. 08. 2020 10.29
+21
Cripstonedu nima smisla nič več razlagati, ker je dokazano razcepljena osebnost in tava sem in tja v svojih blodnjah. Saj vidimo, kako se tukaj normalno da pogovarjati, ko ga ni. Tudi tisto zdravo podj.ebavanje med navijači je prisotno brez Cripsa, ko pa pride on, pa se vidi, da je samo sovražnik in ne navijač.
beauceron
29. 08. 2020 10.40
+11
A ni to un Ronaldo ki je lani v avtomobilu čakal in seveda izsiljeval da bo naj nogometaša serie a. Juventus je mnogo slabši odkar je prišel Ronaldo. Številke ne lažejo
gullit
29. 08. 2020 10.49
+8
Imaš prav gospod smomojemnenje. ne razumem kako lahko nekdo sovraži messija ali pa ronalda ali pa ostale velemojstre nogometa. Vsi so dobri in lahko samo uživamo v njihovih predstavah ter naj zmaga najboljši.
Brgolino
29. 08. 2020 11.40
+10
Kripsi ti pa si nakladac...na koncu se sam sebi verjames...najbolj pa ti pljuvas...v tem ti ni para
cripstoned
29. 08. 2020 11.44
-13
hejteri... cripsi ima vedno prav kar se napovedi tice...seveda tudi klopp spostuje messija globoko pri sebi pa ve da si ne upa v anglijo ali italijo ker bi z morebitnim neuspehom unicil svoj renome
Kollerik
29. 08. 2020 12.07
+8
wee, wee.... ronaldo to...weee, wee, ronaldo ono..., cripsy še kar naprej dokazuješ, kao usekan si.. hejter Messijia in Barce...
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 12.23
+7
Fuzbal....lepo si mu napisal.....krips od kdaj je italija top 3.....kdaj je juve končal kdaj pa nemci?.....kolk slovencev igra v nemčiji franciji in angliji?.....kolk v italiji......zresni se enkrat
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 12.24
+4
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 12.29
+4
Hahaha tično ta.....avto mu pa tanka juve.....za messija 100M plus 3 ali 5 igralcev....je razlika
gullit
29. 08. 2020 12.30
+4
Res je revež. saj ima vsak svoje mnenje pa vsak navija za svojega ter prav je tako. meni je všeč in Messi in ronaldo ter Lewa recimo. Pa še kakšen. Lepo se je zgovarjati ko imamo svoje mnenje in vsak nekaj dobrega zanimivega pove, eni pa samo žalijo pa sovražijo pa pišejo neresnico ker jih boli da jima resnica prav. Žalostno
drimtim
29. 08. 2020 12.36
+6
pojma nima,s podarjenimi penali je bil blizu,brez njih čisto povprečje
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 12.39
+5
Mnenje++++ zdravo pod.....vanje..to je čar nogometa in navijačev pa za kateri klub navijajo
Vladimir.Krutov
29. 08. 2020 12.41
+3
Maxx365
29. 08. 2020 12.51
+4
Nekje sem zasledil psihološko tezo, da če človek govori o sebi v tretji osebi, da gre za narcisoidno osebnost, skromnih mentalnih sposobnosti. Običajno pa govorijo na ta način malčki, ki v svojem zgodnjem razvoju še ne razumejo povsem funkcije zaimkov. Na to temo je kar precej napisanega, pa mislim, da bo to kar držalo.
igyyp
29. 08. 2020 15.15
Maxx365: Poišči me preko FB Prenosnik Servis, se zbiramo naviajči, Barce, Reala, Atletica, Juveta. Predlog za prijatelstvo.
Maxx365
29. 08. 2020 17.26