Nogomet

Klopp Mourinha v zmoti označil za vratarja: 'Oprosti, Jose'

Liverpool, 10. 01. 2020 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je popestril novinarsko konferenco pred gostovanjem v Londonu pri Tottenhamu. Ko je dobil vprašanje, če meni, da je bil boljši nogometaš kot Jose Mourinho, je vprašal: "Ne vem, ali ni bil on vratar? Nihče ne ve? Poiščite v Googlu," se je zabaval Klopp. Ko so mu novinarji sporočili, da je bil Jose v sila kratki karieri nogometaša vezist, pa … "Oprosti, Jose."

"Ne krivite me, da nisem vedel, saj tudi vi niste vedeli," je novinarje še pozabaval Jürgen Klopp. Tega z Liverpoolom, ki je neporažen v tej sezoni angleške Premier League, čaka zelo zahtevna tekma s Tottenhamom. Četa Joseja Mourinha bo proti aktualnim angleškim podprvakom in trenutno vodilnim na Otoku zagotovo zelo motivirana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Liverpool po 21 krogih angleške Premier Leauge (s tekmo manj) vodi z 58 točkami, Tottenham je šesti s 30 točkami. Reds so slavili kar 19-krat, enkrat pa remizirali in so zaenkrat še edina neporažena ekipa Premier League.

Liverpool bo na tekmi v Londonu lovil evropski rekord – z zmago bi reds osvojili 61 točk na 21 tekmah, kar ni uspelo še nobeni ekipi v zgodovini petih najmočnejših evropskih lig. A Klopp si ne želi, da bi njegovi fantje razmišljali o tem ’evropskem’ rekordu. "Niti sekunde nisem razmišljal o tem in tudi ne bom začel. Vse, kar lahko rečem, je to, da če bi razmišljali o katerem koli rekordu, potem ne bi zmagali toliko tekem, kot smo jih do zdaj. To je to," je debato zaključil Klopp. "Moja težava trenutno je Tottenham, način, na katerega igrajo, način, kako mi mislimo, da bodo igrali, in vse ostale stvari. Samo o tem razmišljam in o ničemer drugem," je bil jasen nemški strateg, ki je Liverpoolčane v pretekli sezoni popeljal do naslova Lige prvakov, v kateri je v finalu porazil prav zasedbo Tottenhama.

Tedaj je sicer Tottenhamu poveljeval še Mauricio Pochettino, danes pa ga vodi prekaljeni trenerski maček Jose Mourinho, ki za razlik od Pochettina ve, kako je osvojiti Premier League in Ligo prvakov. "Mourinho je eden najboljših trenerjev na svetu s specifičnim razmišljanjem," je opozoril Klopp. "Želi si zmagovati z vsem kar ima in to zelo spoštujem. To pomeni, da ne glede na to, v kakšnem stanju je njegova ekipa, bo to skušal izrabiti sebi v prid, da bo prišel do ugodnega rezultata," je pristavil Nemec. "Težko je igrati proti Mourinhovim ekipam," je priznal trener Liverpoola. A obenem je spomnil, da je Liverpool trenutno najbolj vroča zasedba na svetu. "Mislim, da si trenutno nihče ne želi igrati proti nam," je zaključil Klopp.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
10. 01. 2020 20.55
-1
Me prav zanima, kako se bo mourinjo maščeval...vem da mu kloppovo razglabljanje ne da miru.....
KavčStrokovnjak
11. 01. 2020 07.14
+4
Na tekmi bo predstavil svojo novo taktično postavitev; 8:2:0 :D
grozjak
11. 01. 2020 17.21
Malo_sutra
10. 01. 2020 17.29
+6
Zakaj oprosti, a je ta sploh kdaj igral nogomet? Za klopa vem da je nekaj žogal ampak nic posebnega.
KavčStrokovnjak
10. 01. 2020 18.36
+2
Kloppo je zase, kot igralcu rekel da je kot slab zadah, ki se ga ne moreš znebit. Nikoli ni bil pretirano dober ampak vedno vztrajen in deloven. :D Sem gledal to tiskovko in dejansko je sam rekel novinarjem naj poguglajo, ker sam res ne ve ali je Mou igral kot golman ali kak drug položaj. Res pa so bila marsikatera vprašanja novinarjev na tej tiskovki pretežno butasta.
Mamuth
10. 01. 2020 17.03
+10