Nogomet

Klopp: Le City in PSG lahko tako zapravljata vsako leto

Notre Dame, 18. 07. 2019 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko njihovi nogometni tekmeci v poletnih mesecih krepijo svoje vrste, v Liverpoolu poletni prestopni rok spremljajo le z razdalje. Na Anfiledu namreč ne razmišljajo o okrepitvah, Jürgen Klopp je poudaril, da je s trenutno ekipo nadvse zadovoljen, tako o novih pridobitvah niti ne razmišlja.

Spomnimo, lani so imeli navijači Liverpoola poleti kar nekaj razlogov za veselje. Na Anfieldu so tako pozdravili, nadvse dobrodošlo okrepitev v vratih, Alissona Beckerja, ob njem pa še Nabyja Keitaja, Fabinha in Xherdana Shaqirija. Zanje so odšteli slabih 200 milijonov evrov, ob pomoči četverice pa se ob koncu sezone veselili že šeste lovorike Lige prvakov.

Liverpool je v velikem madridskem finalu premagal Tottenham (2:0), ob paradi pa jih je na ulicah pričakalo 750 tisoč navijačev.
Liverpool je v velikem madridskem finalu premagal Tottenham (2:0), ob paradi pa jih je na ulicah pričakalo 750 tisoč navijačev. FOTO: AP

Redsi se na novo sezono pripravljajo na drugi strani Atlantika, kjer jih ne zmotijo niti peklensko visoke temperature, in mirno spremljajo dogajanje v aktualnem prestopnem roku. Medtem ko se njihovi tekmeci v elitnem tekmovanju počasi krepijo, pa sami o novih nogometaših ne razmišljajo. V tem poletnem prestopnem roku se je na Afield preselil le mladi branilec Sepp van den Berg. Navijači si sicer obetajo novih pridobitev, a Jürgen Klopp zavrača kakršno koli razsipavanje z denarjem.

"Smo izjemno sproščeni, bomo videli kaj bo prinesel čas. To zagotovo ne bo najbolj aktiven prestopni rok za Liverpool. V zadnjih dveh letih smo veliko investirali v ekipo. Vsako leto le ne more biti tako," je v pogovoru za klubsko spletno stran povedal Nemec in nadaljeval: "Ljudje govorijo češ: še kakšnih 300 ali 200 milijonov pa bo. Na svetu sta morda le dva kluba - v tem trenutku sicer tudi Real in Barcelona – ki si to lahko privoščita. Le City in PSG lahko tako zapravljata vsako leto."

Lani je sanje o trofeji v finalu razblinil Real, letos pa redsev, na poti do naslova prvakov, ni mogel zaustaviti prav nihče.
Lani je sanje o trofeji v finalu razblinil Real, letos pa redsev, na poti do naslova prvakov, ni mogel zaustaviti prav nihče. FOTO: AP

52-letnik, ki je redse popeljal do nove lovorike elitnega evropskega tekmovanja in s tem prekinil urok, ki ga je spremljal v preteklih finalih, je s svojimi varovanci nadvse zadovoljen. Kljub temu je razkril, da se bo klub vendarle spustil v boj za enega izmed nogometašev.

"Res sem zadovoljen z ekipo. Zelo, zelo, zadovoljen. Morda bomo šli v iskanje okrepitev le za en sam igralni položaj v moštvu, a brez pritiska, saj to poletje ne bo namenjeno iskanju novih nogometašev," poudarja Klopp in dodal: "Imamo rešitev, s katero smo stoodstotno zadovoljni? Mislim, da ne, saj si ljudje želijo le najboljše na vseh položajih, tudi na klopi. To ni enostavno, a delamo na tem."

Vznemirljiva nova sezona

Vsekakor nas tudi v novi sezoni čaka nadvse zanimiva tekma za lovorike Lige prvakov. Liverpool bo storil vse, da naziv ostane na Anfieldu, njegovi evropski tekmeci pa mu bodo s poletnimi okrepitvami skušali otežiti delo. "Res se veselim prihajajoče sezone. Mislim, da bo spet zelo vznemirljivo," zaključi Nemec.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
19. 07. 2019 10.02
+2
Klopp bi bil idealen vodja ELF-a...
flamengo
19. 07. 2019 15.18
+2
Misliš, tam kjer so se mu smejali kot luzerju. O zdaj bi ga rad tudi bayern.
flamengo
19. 07. 2019 08.32
+6
Genij. Upam, da doseže še kašne naslov za liverpool.
KavčStrokovnjak
19. 07. 2019 08.43
+8