Nogomet

Klopp: Nemški selektor? Nisem na voljo in ne bom niti po poletju

Liverpool, 09. 03. 2021 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je Nemška nogometna zveza v skupni izjavi s selektorjem nemške članske izbrane vrste Joachimom Löwom zapisala, da se po letošnjem evropskem prvenstvu Löw poslavlja od klopi reprezentance, so številni začeli s selektorskim mestom v domovini povezovati trenerja Liverpoola Jürgna Kloppa.

Novinarska konferenca Liverpoolovega trenerja Jürgna Kloppa se je pred povratnim obračunom z RB Leipzigom v osmini finala Lige prvakov – ekipi se bosta še drugič zapored pomerili v Budimpešti – nepričakovano veliko "vrtela" okoli nemške članske reprezentance. V torek je namreč postalo jasno, da bo Joachim Löw po skoraj točno 15 letih zapustil krmilo nemške izbrane vrste, ki jo bo vodil le še na prvih kvalifikacijskih tekmah za nastop na SP 2022 v Katarju in seveda na prestavljenem Euru 2020, ki bo vendarle na sporedu to poletje.

"Če sem na voljo za to službo? Ne. Niti po poletju ne," je samega sebe iz kroga kandidatov izvzel Klopp. "Jogi Löw je opravil neverjeten posel. Tako dolgega staža v Nemčiji ni imel še nihče. Opravil je neverjeten posel. Razumem, da želi na tem evropskem prvenstvu oditi na vrhuncu in iz tega turnirja iztisniti vse, kar lahko, nato pa bo posel opravljal nekdo drug, v to sem prepričan. Prepričan sem, da bo nemška zveza našla rešitev," je nadaljeval nekdanji trener Mainza in dortmundske Borussie.

Klopp (na fotografiji) po tekmi z Manchester Unitedom in trenerjem "vragov" Olejem Gunnarjem Solskjaerjem.
Klopp (na fotografiji) po tekmi z Manchester Unitedom in trenerjem "vragov" Olejem Gunnarjem Solskjaerjem. FOTO: AP

Klopp je z Liverpoolom decembra 2019 podpisal novo pogodbo do leta 2024, pravi pa, da jo namerava spoštovati, čeprav se je po fantastičnih sezonah 2018/19 in 2019/20, ki sta prinesli prvi naslov v Ligi prvakov po letu 2005 oziroma prvi državni naslov po letu 1990, z varovanci znašel v precejšnjih škripcih v državnem prvenstvu. V Ligi prvakov Liverpoolčanom sicer kaže dobro, saj so prvo tekmo z ekipo Kevina Kampla dobili z 2:0, za nameček pa so igrali v vlogi gostujoče ekipe.

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Kljub zanimanju bogatejših ostal zvest Mainzu
"No, to poletje imam še tri leta pri Liverpoolu, kajne? To je preprosta izjava. Situacija je preprosta," je dodal Klopp. "Podpišeš pogodbo in poskušaš se je držati, kajne? Imel sem pogodbe pri Mainzu, ki sem se jih držal, čeprav je obstajalo zanimanje drugih klubov iz Bundeslige z več denarja. Gre le za pravi trenutek in denar. Če se ne izteče po načrtih, potem zaradi tega ni treba izgubljati spanca. S tem nimam težav."

53-letnik iz okolice Stuttgarta tudi ni želel špekulirati o tem, kdo bi lahko nasledil njegovega "soseda" iz Črnega gozda. Löw je samostojno vlogo v reprezentanci prevzel po tem, ko je leta 2006 pomagal selektorju Jürgnu Klinsmannu na domačem SP. Osem let kasneje je v Braziliji z Nemčijo le osvojil naslov svetovnega prvaka.

Še težje kot v Dortmundu v sezoni 2014/15
"Naslednik? Ne vem, nisem pravi naslovnik za to vprašanje. Ko sem danes slišal novico, sem bil ravno tako presenečen kot vsi ostali. Dovolj časa je za iskanje naslednika in prepričan sem, da bodo vsi temeljito opravili svoje delo," je pristavil Klopp.

Ta je trenutno stanje na Anfieldu označil še za precej težje kot tisto v Dortmundu, ki ga je dve leti po izgubljenem finalu Lige prvakov proti Bayernu zapustil na sedmem mestu prvenstvene lestvice, potem ko so se črno-rumeni dolgo časa spogledovali celo z bojem za obstanek. 

"Tu je zdaj težje. A ne želim gledati nazaj. Zdaj smo v tej situaciji, poskušamo se izvleči iz nje, in čeprav nismo prikazali predstav, ki smo jih v Premier League potrebovali, imamo v Ligi prvakov dober moment," se je proti drugemu obračunu z rosno mladim rojakom Julianom Nagelsmannom na klopi "rdečih bikov" še zazrl Klopp. 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
09. 03. 2021 18.14
+1
Poleti bo letel, če ne bo iz Liverpoola naredil isto luknjo kot jo je na koncu pri Borussiji
Laki je malo nervozan
09. 03. 2021 18.00
-1
Misim, da je Flick dosti bolj primeren za klop Elfa kot Klopp.
the kop
09. 03. 2021 17.55
-5
upam da boš čimprej odletel iz liverpoola!! Letos je dokazal da nima pojma!!
Pjanček
09. 03. 2021 17.38
-2
Klopp mi je izredno vsec... ampak ce velja za reprezentante, da je to častna funkcija, ki se je ne bi smeli odreči, bi moralo veljati tudi za selektorje.
?auž
09. 03. 2021 17.15
+3