Nogomet

Klopp: Ni pomembno, kako smo prišli do zmage. 'Umazane' so najslajše

Madrid, 20. 10. 2021 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so v poslastici torkovega večera v elitni Ligi prvakov prišli do zmage na gostovanju proti madridskemu Atleticu (3:2). Mož odločitve je bil sijajni egipčanski napadalec Mohamed Salah, ki je zasedbi z Anfielda v 77. minuti z rutinirano izvedeno enajstmetrovko prinesel pomembne tri točke. Strateg rdečih Jürgen Klopp je po zmagi na stadionu Wanda Metropolitano izpostavil zasluge celotnega moštva za nadaljevanje zmagovitega niza.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
    13:14
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
    12:37
    Vrhunci torkovih tekem tretjega kroga Lige prvakov, 1. del
  • Zadetek Mohameda Salaha
    00:58
    Zadetek Mohameda Salaha
  • Izenačujoči zadetek Griezmanna
    01:15
    Izenačujoči zadetek Griezmanna
  • Prvi zadetek Atletica
    00:50
    Prvi zadetek Atletica
  • Drugi zadetek Liverpoola
    01:02
    Drugi zadetek Liverpoola
  • Prvi zadetek na tekmi. Salah povedel Liverpool v vodstvo z 2:1
    00:37
    Prvi zadetek na tekmi. Salah povedel Liverpool v vodstvo z 2:1

 

Obračun v španski prestolnici je ponudil vse, kar dela nogometno igro tako posebno. Na koncu pet zadetkov, vmes pa številne priložnosti na obeh straneh, ki bi lahko tehtnico že pred omenjeno 77. minuto nagnile na eno ali drugo stran.

Mohamed Salah je znova pokazal, zakaj ga trener Liverpoola Jürgen Klopp v tem trenutku uvršča na sam vrh lestvice najboljših nogometašev na svetu. Ne le, da je opravil največji del posla pri prvem zadetku gostov, temveč je tudi v nadaljevanju tekme vnašal nemir v domačo obrambo, kar je občutil tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je moral žogo še dvakrat prinesti iz svoje mreže. "V tem trenutku je še najmanj pomembno, kako smo prišli do zmage. Dejstvo je, da smo se od uvodnega sodnikovega žvižga zelo odločno in pametno postavili na igrišču, kar nam je prineslo dva zadetka v uvodnih petnajstih minutah. V nadaljevanju smo sicer po nepotrebnem prejeli dva zadetka, a se v drugem polčasu znova vrnili v igro in zasluženo zmagali. Takšne zmage so najslajše, sam pravim, da so 'umazane', saj so dosežene na zelo zahtevnih gostovanjih. Tokratno smo dosegli proti moštvu, ki ne varčuje z ničimer in ne prizanaša nikomur," je bil po obračunu na stadionu Wanda Metropolitano slikovit strateg Liverpoola Jürgen Klopp, ki je na vprašanje o dosojeni na eni (Liverpool) in nedosojeni najstrožji kazni na drugi strani (Atletico Madrid) odgovoril: "Zame ni nobenega dvoma, enajstmetrovka na naši strani je bila čista kot solza, medtem ko na drugi to ni bil prekršek za najstrožjo kazen. Tudi rdeči karton, ki je očitno stvar polemik in pogovorov po tekmi, je bil pravilno dosojen, saj je Antoine Griezmann s podplatom v obraz udaril Roberta Firmina. Tako da tudi tu dvomov ne bi smelo biti." 

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je zadovoljen s trenutnimi predstavami svojega moštva, a po drugi strani ne skriva, da to še ni želena podoba Liverpoola.
Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je zadovoljen s trenutnimi predstavami svojega moštva, a po drugi strani ne skriva, da to še ni želena podoba Liverpoola. FOTO: AP

Simeone brez pozdrava odhitel v garderobo
Klopp ne skriva, da se evropski klubski prvak izpred dveh let kljub dobrim predstavam v uvodnem delu sezone ubada z določenimi težavami. "Prejeta zadetka to nenazadnje potrjujeta. Poglejte, trenutno imamo v moštvu enega zelo zelo razpoloženega nogometaša in ostale, ki mu dobro sledijo. A za sezono, ki bo dolga in naporna, potrebujemo več razpoloženih nogometašev. Za zdaj sem lahko s pristopom igralcev in učinkovitostjo zasedbe zelo zadovoljen, toda čaka naš še kar nekaj dela, da bo podoba na igrišču še boljša" je jasen karizmatični nemški strokovnjak, ki zadnjih šest let zelo uspešno vodi moštvo z Anfield Roada.

Ob koncu novinarske konference so predstavniki "sedme sile" Kloppa povprašali o (nešportnem) odzivu stanovskega kolega na drugi strani Diega Simeoneja, ki po zaključnem sodnikovem žvižgu nekdanjemu trenerju dortmundske Borussie ni želel čestitati za zmago. "Verjetno je bil preveč čustven, kajti tekma je bila na najvišji možni ravni. Oba sva bila še v 'svojem filmu', a da Diegov odziv ni bil v športnem duhu, to zagotovo drži. Imam povsem mirno vest, prepričan sem, da si bova naslednjič, ko se srečava, segla v roke," je še pristavil Klopp

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eno8
20. 10. 2021 12.16
+3
Oblak hoče sprovocirat Sallaha...
Dany75
20. 10. 2021 11.54
+8
Atletico ne more met srece vseskozi...ze v domacem prvenstvu so se ze letos tri krat v zadnjih sekundah resli..da ne omenjam tistih njihovih 1:0=potem pa avtobus do konca....tak da..Liverpool zasluzeno..Griezman pa ..eh,skoda besed
reket
20. 10. 2021 11.28
+3
…ni nerodna, v nogometu je treba uporabljati tudi glavo
reket
20. 10. 2021 11.31
+7
…jasno je, da s takim prijemom kaj hitro koga izmalicis, tam je vrat in pomembne anatomske strukture. Vemo, da ni nalasc. Nima kaj s takimi visokimi udarci.
slo_veter
20. 10. 2021 11.24
-2
če ne bi bilo tiste nerodne kick-box brce Grizmana .. bi bilo cca 4:2 za Atletico .
msc1
20. 10. 2021 11.31
+3
Kollerik
20. 10. 2021 11.42
+1