Nogomet

Klopp: Nismo zadovoljni, da se je zgodil ta padec

Liverpool, 08. 01. 2021 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jürgen Klopp ne more biti prav dobre volje zaradi forme Liverpoola v angleškem prvenstvu. A pragmatičen kot je, pravi, da se to dogaja, so vzponi in padci in ni pretirano zaskrbljen. Kot je tudi dejal, da je majhna možnost, da v zimskem prestopnem roku v klub pripeljejo kakšno odmevno okrepitev.

Aktualni prvaki na zadnjih treh tekmah v Premier League niso zmagali, dvakrat so remizirali, zadnjo odigrano tekmo pa izgubili. Tako so izgubili točkovno prednost, ki so jo imeli in sedaj je na vrhu lestvice precej izenačeno in tako sta Liverpool in Manchester United (ima odigrano tekmo manj) pri 33 točkah, Leicester ima le točko manj, sledi Tottenham z 29 točkami.  

Trener redsov Jürgen Klopp ni zadovoljen z razpletom dogajanja v zadnjem obdobju, a kot pravi, to ni nepričakovano: "Nismo zadovoljni, da se je zgodil ta padec in v tem zanesljivo ne uživamo, vendar take stvari se dogajajo. Mislim, da smo zmagali le dve tekmi od šestih in to zanesljivo ni standard, ki ga pričakujemo sami od sebe. Ni nam vseeno, vendar vemo, kje se lahko izboljšamo in vse ni bilo slabo v teh zadnjih tednih."

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

"Liga je res zelo močna in če se malce mučiš, si hitro kaznovan, rezultati to pokažejo, saj se tekmeci borijo z vsem, kar imajo. To je bilo zelo dobro vidno proti Southamptonu (poraz 1:0, op.p.)," pravi strateg Liverpoola, ki pravi, da ni razlike. Vsakič je treba odigrati maksimalno: "Nogometne tekme so pomembne. Smo profesionalci, tako igralci kot trenerji, in edina stvar, ki jo moramo storiti, je zmagovati tekme in poiskati način, kako nam bo to uspelo. So pa povsod vzponi in padci."

Aktualno je tudi dogajanje na nogometni "tržnici", saj so se nekateri vrhunski evropski klubi že poiskali okrepitve, nekateri jih še bodo. Kot kaže, ne tudi Liverpool, ne glede na težave v moštvu, kar se tiče poškodovanih igralcev, med njimi so tudi Virgil van Dijk, Joe Gomez in Joel Matip. Mediji so že pisali, da se Liverpool, tako kot nekateri drugi klubi, zanima za Davida Alabo, predvsem pa je zanimivo, da naj bi bil aktualen tudi kapetan Reala Sergio Ramos. A to so verjetno morebitne poteze za poletni prestopni rok.

"Ne bom rekel, da 100-odstotno ne bomo pripeljali nikogar, vendar je to zelo realno, tudi glede na situacijo v svetu. Ne smemo pozabiti, da je težko za vse, tudi za nogometne klube. Verjetno so, ne vem, klubi, ki nimajo nobenih finančnih težav, vendar je ta klub bil in bo, s temi lastniki, vedno zelo odgovoren do tega, kar počnemo. Zato ne morem povedati, ali se bo kaj zgodilo ali ne. Verjetno bi bila možna kakšna kratkoročna rešitev, vendar to ne pride v poštev, ker nam tudi ne pomaga. Moramo se prebiti skozi vse to," je realist Nemec.

Liverpool je še vedno vodilni klub na lestvici Premier League.
Liverpool je še vedno vodilni klub na lestvici Premier League. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.