Nogomet

Klopp: Divock Origi je legenda

Liverpool, 05. 12. 2021 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
5

Liverpool je za zmago proti Wolverhamptonu (0:1) potreboval zadetek rezervista Divocka Origija v četrti minuti dodatka. To je bil že deseti zadetek belgijskega napadalca po prihodu na igrišče s klopi v Premier ligi.

S tem zadetkom je Belgijec postal igralec, ki je v dresu Liverpoola dosegel največ zadetkov po prihodu v igro s klopi. Divock Origi je član Liverpoola že od leta 2014, ko je v zameno za 12,6 milijona evrov prestopil iz francoskega Lilla. V rdečem dresu je na 166 srečanjih do zdaj dosegel 39 zadetkov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Belgijec mogoče do zdaj ni zaigral na veliko tekmah in dosegel neverjetno število zadetkov, ampak je brez dvoma strokovnjak za odločilne gole v ključnih trenutkih. Spomnimo, da je v finalu Lige prvakov leta 2019 zmago proti Tottenhamu zagotovil v 87. minuti. Neverjetno veselje navijačev in igralcev Liverpoola po njegovem zadetku proti Wolvsom, pa ni nič v primerjavi z njegovim zadetkom v 96. minuti derbija proti mestnemu tekmecu Evertonu leta 2018.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Upam, da nekoč najde trenerja pri katerem bo igral več kot pri meni'

Jürgen Klopp je Origijev trener od leta 2015 in nemški strateg prizna, da si Belgijec na trenutke zasluži večjo minutažo. "On je neverjeten napadalec. Zaradi različnih razlogov ni igral zelo pogosto, ampak upam, da nekoč najde trenerja pri katerem bo igral več kot pri meni," je po zmagi v Wolverhamptonu bil iskren Klopp.

Divock Origi je na svoji 100. tekmi v karieri v kateri je na zelenico vstopil s klopi, dosegel svoj deseti premierligaški gol s klopi.
Divock Origi je na svoji 100. tekmi v karieri v kateri je na zelenico vstopil s klopi, dosegel svoj deseti premierligaški gol s klopi. FOTO: Sofascore.com

Zanimivo je, da je Origi na svoje sposobnosti spomnil ravno na stoti tekmi v karieri, ki je ni začel v prvi postavi. Kljub temu podatku njegov trener ne dvomi v njegovo kakovost: "Vstopiti v igro in prispevati tako, kot je on, doseči ta gol, neverjetno. Res sem zelo, zelo srečen zanj. On je eden najboljših strelcev, ki sem jih videl v svojem življenju. V naši ekipi, z našo trojico v napadu (Mohamed Salah, Roberto Firmino in Sadio Mane) ne igra ves čas, ampak je zelo pozitiven fant, ki ljubi klub in želi prispevati."

 

Občutke Liverpoolovih navijačev po celem svetu je Klopp na koncu odlično povzel s preprostim stavkom: "Zmagati v 95. minuti je odlično, če zabije Divock, pa še boljše."

Liga prvakov-zadnje kolo skupinskega dela_pasica

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lotkolba
05. 12. 2021 14.10
-2
Postati legenda Liverpoola je najlazje. Od nickrat do maksimalno dvakrat naredis nekaj, kar igralci drugih klubov delajo na tedenski bazi pa ti ze klesejo spomenik.
Houdor
05. 12. 2021 13.59
+1
divok origano
brodarko
05. 12. 2021 13.09
+3
..., ki ga bo igral več kot jaz. Napisano kar dvakrat. Joj, joj...
samomojemnenje
05. 12. 2021 12.55
+3
Še en dokaz, da je treba igrati do konca. Super akcija za gol.
anntiKomunajzer
05. 12. 2021 12.46
+0
cigan liverpulski ... pa klopček