Nogomet

Klopp o morebitni odpovedi sezone zaradi koronavirusa: Vau, res?

Liverpool, 03. 03. 2020 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp se je brez pretiranega vznemirjanja odzval na namige, da bi lahko zaradi širjenja koronavirusa v Evropi pod vprašaj prišel celo zaključek Premier League. Liverpoolčani potrebujejo le še štiri zmage za matematično potrditev naslova, ki bi jim ga po navedbah dnevnika The Telegraph lahko, če ga bodo seveda res osvojili, celo odvzeli.

Klopp (na fotografiji) ne verjame, da bi lahko izredne zdravstvene razmere v Evropi vplivale na zaključek Premier League.
Klopp (na fotografiji) ne verjame, da bi lahko izredne zdravstvene razmere v Evropi vplivale na zaključek Premier League. FOTO: AP
O "neveljavnem" prvenstvu zaenkrat na veliko govorijo in pišejo predvsem na Apeninskem polotoku, kjer je vodstvo tekmovanja Serie A na hudem udaru kritik. "Z vsem spoštovanjem do tega, kar se dogaja po svetu in do vseh umrlih, a kar se tiče prvenstva – ali se odigrajo vse tekme ali pa se prvenstvo ustavi. Igrati tekmo 13. maja je drugače, kot igrati danes, tekma je povsem drugačna," je po domači zmagi nad Torinom (2:1) povedal trener Napolija Gennaro Gattuso. Med tekmami, ki jih je vodstvo tekmovanja prestavilo, je seveda tudi težko pričakovan derbi med Juventusom in Interjem, ki bi lahko odločal o naslovu prvaka, medtem ko na jugu države tekme potekajo praktično nemoteno.

Liverpool na vrhu lestvice Premier League vodi z 22 točkami prednosti pred branilcem zadnjih dveh naslovov Manchester Cityjem. V zadnjih treh desetletjih še nikoli ni bil tako blizu osvojitvi težko pričakovane ligaške zvezdice, na katero čaka vse od leta 1990, a zaradi širitve koronavirusa po Evropi in svetu se pojavljajo namigovanja, da bi lahko zaradi številnih prestavitev tekem v najmočnejših evropskih ligaških tekmovanjih celo razveljavili sezono 2019/20.

Trener Liverpoolčanov Jürgen Klopp se je pred spopadom s Chelseajem v petem krogu pokala FA brez pretiranega vznemirjanja odzval na poročanje dnevnika The Telegraph, ki je na Otoku s svojim pisanjem poskrbel za precej dvignjenega prahu.

'Vau! Res je nekdo pomislil na nekaj takega?'
"Ne verjamem, da so naši navijači paranoični," je izjavil Klopp. "Ne morem verjeti, da bi Liverpoolove navijače to kaj skrbelo, saj se z Liverpoolovimi navijači res pogovarjam. Če me želite vprašati, kako smiselno bi bilo, kdo bo igral v Ligi prvakov naslednjo sezono ... To bi bilo res zanimivo. Zgodba je lepa, a ko sem jo prvič videl, sem pomislil: 'Vau! Res je nekdo pomislil na nekaj takega?' Liverpoolovi navijači niso tako neumni, da bi verjeli takšnim stvarem."

Branilci naslova v Ligi prvakov, kjer jih čaka povratna tekma osmine finala z Atletico Madridom (prenos bo 11. marca ob 20.40 na Kanalu A in VOYO), so hitro izpadli iz ligaškega pokala, kjer je Klopp zaradi nastopa na klubskem svetovnem prvenstvu na zelenico poslal ekipo do 23 let. Tudi v pokalu FA je bila zgodba podobna, a so rdeči kljub najmlajši začetni postavi v zgodovini kluba na ponovljeni tekmi četrtega kroga izločili Shrewsbury Town (1:0).

"Ne gre za zvestobo. Ti fantje so naši fantje, naredili pa so to, kar so. Če na koncu osvojimo pokal FA, bi sodelovali pri našem slavju. Če bodo jutri (v torek, op. a.) zvečer igrali, tega pa ne vem, bomo videli, gotovo pa ne bodo igrali vsi," je liverpoolskim junakom iz prejšnjega kroga še polaskal nemški trener.

Pasica Valencia - Atalanta in Liverpool - Atletico
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
03. 03. 2020 19.29
+2
Tole bodo še težke komplikacije. Problem, če prvenstva prekinejo, bo tudi kdo drugo leto v evropska tekmovanja. Tudi za prestavitev prvenstev je malo maneverskega prostora, saj je se letos igra Evro. Je pa res, da je na prvem mestu zdravje ljudi. Upam pa, da speljejo do konca, da Liverpool dvigne zasluženo kanto po 30tih letih.
Lima33
03. 03. 2020 16.59
+2
Ni teorije, da jim razveljavijo rezultate pri takšni prednosti, ki jo imajo... Bodo pač predčasno končali sezono in nobeden se nebo pritoževal ker tudi, če do konca sezone igrajo z rezervno postavo in mladimi igralci bodo prvaki... Corone se bo pa verjetno veliko spilo ko bodo dvignili pokal... 😜
ehjaehja
03. 03. 2020 12.46
+14
nevem kje je problem? če bi se izkazalo da je virus za populacijo Anglije smrtonosen naj naredijo tako kot v smučanju in skokih ko zaradi slabih razmer skrajšajo tekmo tukaj pa naj skrajšajo in zaključijo prvenstvo. nedopustljivo bi bilo vzeti točke oziroma razveljaviti vse zmage liverpoola pa daleč od tega da sem njihov navijač.
ziggi1
03. 03. 2020 11.32
-10
ce se odpove tekmovanje ni zmagovalca. nemores kar senkat nekomu to.
ehjaehja
03. 03. 2020 12.39
+11
lahko ker bolj ni pošteno to da imaš več kot 20 točk prednosti pa ti razveljavijo vse zmage in uspehe. samo logiko je treba uporabiti.
mormnekipisat
03. 03. 2020 18.17
+1
Senkat pri tako rekoc ze osvojenem prvenstvu. Teb so pozabili senkat nekaj za v buco
Sv3d3r
03. 03. 2020 10.52
+19
Tudi, ce se PL zakljuci predcasno lahko mirne vesti naslov pripisemo LFC, ker letos zares dominirajo. Pa nisem navijac kluba.
pagan666
03. 03. 2020 11.15
+8
jap. Letos tudi če odpovedjo danes prvestvo ni opcije da bi kdorkol drug uspel dejansko prevzet vodstvo. Ja v teoriji seveda , v praksi ... 1 in a million.