Nogomet

Prestop k Liverpoolu je 'prava odločitev', morebitnim novim članom sporoča Klopp

Liverpool, 05. 05. 2018 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Po mnenju trenerja Liverpoola Jürgna Kloppa bi v primeru, da si Liverpool za naslednjo sezono zagotovi nastope v Ligi prvakov, klub lažje pripeljal igralce, ki si jih želi. Rdečim bo vozovnico za skupinski del seveda prinesel morebiten uspeh v majskem finalu, v primeru poraza pa bi potrebovali najmanj četrto mesto v Premier League.

Evropska nogometna zveza (Uefa) naj bi pomotoma objavila, da je Liverpool osvojil naslov v finalu Lige prvakov. Na spletu so v petek zakrožile fotografije, ki naj bi prikazovale Uefino spletno stran s podobami razočaranih članov Reala in veselih nogometašev Liverpoola s pripisom "winners" (zmagovalci, op. a.) in grbom angleškega velikana.

Zaradi zadnjih neuspehov na ligaških preizkušnjah si četrtega mesta Liverpool še ni zagotovil, pred obračunom z madridskim Realom v Kijevu pa rdeče čaka tudi derbi s Chelseajem, ki bi moštvo Jürgna Kloppa lahko še vedno izrinil iz vodilne četverice Premier League. Nemški strateg je priznal, da je zagotovitev nastopanja v najelitnejšem evropskem tekmovanju za sezono 2018/19 pomembna zaradi poslov na nogometnem tržišču.

"Borimo in merimo se z najboljšimi nogometnimi klubi na svetu. Karkoli lahko storiš, da se postaviš v boljši položaj, da dobiš te igralce, moraš storiti," je Klopp povedal na zadnji novinarski konferenci. "V tem trenutku smo precej privlačni. Izplačujemo dobre plače, plačujemo absolutno v redu cene za prestope, zato lahko sledimo res dobrim igralcem. To je vse jasno," je nadaljeval.

Klopp (na fotografiji) ocenjuje, da je morebitnim novincem Liverpool že zdaj privlačna destinacija.
Klopp (na fotografiji) ocenjuje, da je morebitnim novincem Liverpool že zdaj privlačna destinacija. FOTO: AP

"A ostale ekipe se prav tako zanimajo zanje. Nekaj mehkejših in nekaj trdnejših faktorjev je, ki pomagajo fantom, da sprejmejo pravo odločitev. Prava odločitev bi bila, da se pridružijo nam. Jasno je, da če se uvrstiš v Ligo prvakov, je potem lažje prepričati določene igralce."

Včasih potrebuješ nekaj sreče
V primeru neuspeha Liverpoolu ostaja finale Lige prvakov, 26. maja v Kijevu (prenos na POP TV in VOYO ob 20.00), ko bi jim uvrstitev v skupinski del prihajajoče sezone elitnega pokalnega tekmovanja prinesla zmaga nad madridskim Realom. Klopp si pred derbijem s Chelseajem predvsem želi, da se v taboru rdečih ne bi poznala utrujenost po izžemajočem gostovanju v Rimu, kjer bi na polfinalni tekmi Lige prvakov Liverpoolčani kmalu zapravili vodstvo s prve tekme.

Rdečim je z nekaterimi okrepitvami padla pregovorna sekira v med: Robertu Firminu (v rdečem dresu), Mohamedu Salahu in drugim je cena na tržišču skokovito narasla po zaslugi nekaj odličnih predstav ‒ tudi v Ligi prvakov.
Rdečim je z nekaterimi okrepitvami padla pregovorna sekira v med: Robertu Firminu (v rdečem dresu), Mohamedu Salahu in drugim je cena na tržišču skokovito narasla po zaslugi nekaj odličnih predstav ‒ tudi v Ligi prvakov. FOTO: AP

"Nisem prepričan, če me to skrbi, je pa dejstvo. V Premier League ni veliko ekip, ki v tem trenutku ne bi igrale prav za nič. Morda Everton, Newcastle, Leicester? Imeli smo dve ekipi, West Brom in Stoke, ki sta bili res zadovoljni z remijem. Včasih potrebuješ nekaj sreče," je o zadnjih remijih na domačih prizoriščih povedal Klopp.

Upamo, da smo pripravljeni
"Zahtevno je, moramo igrati s temi ekipami. Tudi Everton smo imeli, to pa je vedno zahtevno. Točka tam in proti West Bromu ter Stoku ni ravno tisto, kar smo si želeli. Chelsea je drugačna tekma, a moramo biti pripravljeni. Upamo, da smo," je še pristavil 50-letnik iz okolice Stuttgarta.

Še vedno sta odsotna vezist Emre Can in branilec Joe Gomez, Can naj bi se v kratkem vrnil v pogon skupaj s še enim vezistom Adamom Lallano, a ima možnost zgolj za nastop v kijevskem finalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
07. 05. 2018 07.48
-5
glede na zadnje predstave in dejstvo da naslednjo sezono ne bo lige prvakov težko da bo kdo prišel!!
Debely
07. 05. 2018 19.45
+1
Lepo, da si optimističen. Raje navijaj za bele baletke.
KOPITES
06. 05. 2018 08.48
+2
Dobrega golmana in se kaksnega obrambnega bi rabl in to je to...mogoce se vodilno “desetko”
RdečiKarton
06. 05. 2018 07.54
+0
Naj pripelje Rodryga iz Santosa...