Nogomet

Klopp o Salahu: Z moje strani je vse v redu

Liverpool, 23. 12. 2020 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

O tem, da je Mohamed Salah v zadnjih dneh z javnostjo večkrat delil svoje nezadovoljstvo, kar je v nedavnem intervjuju za BeIN sports potrdil tudi njegov reprezentančni soigralec Mohamed Aboutrike, smo na naši spletni strani že poročali. Zdaj pa smo dočakali še kratek in jedrnat odgovor z druge strani. "Salahov intervju za AS? Lepo vas prosim, z moje strani je vse v najlepšem redu," pa pravi strateg Liverpoola Jürgen Klopp.

Večina otoških medijev je še malce dolila olja na ogenj po tem, ko trener 'redsov' na zadnji prvenstveni tekmi proti Crystal Palacu, ki jo je zasedba z Anfielda dobila s prepričljivih 7:0, v začetno postavo ni uvrstil očitno v zadnjem času vse bolj nezadovoljnega Mohameda Salaha

Toda tudi dobre pol ure igre, kolikor je ta egiptovski reprezentančni napadalec preživel na zelenici, je bilo dovolj, da dvakrat zatrese nasprotnikovo mrežo. A ravno omenjeno Kloppovo potezo so nekateri nemudoma povezali z intervjujem, ki ga je Salah prejšnjo soboto opravil z uglednim madridskim časnikom AS, v katerem je med drugim dejal, da je sicer "zelo zadovoljen z doseženim v rdečem dresu, a da se po drugi strani ne bi branil klica madridskega Reala ali Barcelone"

Nemec na klopi Liverpoola se na vprašanja novinarjev ni pustil sprovocirati in je podal svojo razlago sobotne odločitve. "To je bilo prvič po daljšem obdobju, da smo imeli možnost malce večje rotacije znotraj moštva. Mohamed (Salah, op. p.) je pred tekmo s Crystal Palacom odigral štiri zelo zahtevne obračune na visoki ravni v zelo kratkem času, kar - jasno - pušča določene posledice. Ko sem ga v začetku drugega polčasa poslal na igrišče, se je izkazalo za dobro potezo, saj je dosegel dva zadetka," je pojasnil Jürgen Klopp in na vprašanje o igralčevem intervjuju za AS le na kratko odgovoril: "Nimam kaj reči. Z moje strani je vse v najlepšem redu." 

Mohamed Salah (na sliki skrajno levo) je v zadnjem času večkrat z javnostjo delil svoje nezadovoljstvo, s čimer pa se trener Jürgen Klopp in uprava kluba z Anfielda ne obremenjujeta.
Mohamed Salah (na sliki skrajno levo) je v zadnjem času večkrat z javnostjo delil svoje nezadovoljstvo, s čimer pa se trener Jürgen Klopp in uprava kluba z Anfielda ne obremenjujeta. FOTO: AP

Z 'zadevo Salah' se ne obremenjujejo
Zelo podobno sporočilo je v javnost poslal tudi športni direktor kluba Michael Edwards, ki je dejal, da "so v klubu povsem umirjeni glede omenjene zadeve in da se bodo z njo pozabavali ob primernejšem trenutku". Čeprav tako Klopp kot Edwards mirita strasti, pa ni skrivnost, da sta imela odlični nemški strokovnjak in prvo ime egiptovskega nogometa v zadnjih treh letih in pol kar nekaj žolčnih debat na temo Salahove prevelike sebičnosti oziroma nezmožnosti, da svoje interese podredi interesom in ciljem moštva kot celote.

Britanski mediji so šli še korak dlje v svojih tezah, da bi se Klopp znotraj napadalnega trikotnika Mohamed Salah - Sadio Mane - Roberto Firmino najlažje odrekel prav Egipčanovim uslugam. Glede na slog igre, ki ga nekdanji trener dortmundske Borussie goji od prvega dne svojega prihoda na Anfield, sta mu Senegalec in Brazilec bolj potrebna in koristna. Obenem pa v upravi kluba ne skrivajo, da bo kmalu napočil pravi trenutek za delno prevetritev (pomladitev) igralske zasedbe. V sklopu katere se kot največji želji omenjata prav napadalca Paris Saint Germaina Kylian Mbappe in dortmundske Borussie Jadon Sancho

In kot še navajajo otoški mediji bi se z morebitno bogato prodajo Salaha lahko našla dodatna finančna sredstva za nakup vsaj enega člana od omenjenega napadalnega dvojca.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
23. 12. 2020 15.14
+5
Kloppo zaprl gofljo rumenim otoškim medijem.