Nogomet

Klopp po vnovični rutinirani zmagi: 61 točk po 21 tekmah? Igramo za svojo dušo

Liverpool, 12. 01. 2020 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola v tej sezoni rušijo vse pred seboj. Še posebej očitna je njihova prevlada v domači Premier league, kjer po 21 odigranih tekmah še ne poznajo poraza. Z rekordno osvojenimi 61 točkami kraljujejo na vrhu prvenstvene lestvice in se z mislimi že počasi usmerjajo k naslednjim preizkušnjam. "Imamo izjemne nogometaše in osebnosti obenem. To je ključ našega uspeha," trdi strateg redsov Jürgen Klopp.

Čeprav smo šele na polovici sezone 2019/20, si mnogi že zdaj upajo trditi, da je lovorika za naslov prvaka angleške Premier league oddana. Ne pomnimo namreč, kdaj so bili redsi nazadnje tako prepričljivi kot ravno v dozdajšnjem delu aktualne sezone.

Ko je treba odigrati pametno in preudarno na rezultat, varovanci izvrstnega nemškega stratega Jürgena Kloppa to storijo brez večjih težav. Podobno je na drugi strani z lepoto oziroma učinkovitostjo njihove igre: ko so Mohamed Salah, Roberto Firmino in druščina razpoloženi, so nasprotniku zmožni zabiti poljubno število zadetkov. Nazadnje jo je 'skupil' Tottenham, sicer z le enim zadetkom v svoji mreži, a predvsem lahkota zmagovanja je tista, ki pri Liverpoolu najbolj navdušuje. "Vi, novinarji, vedno znova nekaj seštevate in odštevate ... Mene in moje igralce pa zanima vsakodnevni napredek na treningih in tekmah. Sprašujete me, kako smo lahko tako dominantni od uvodne tekme naprej? Ključ našega uspeha tiči v dejstvu, da fantje igrajo za svojo dušo. Uživajo na vsakem treningu, kar se potem prenaša tudi na tekme. Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, želimo zmagati prav vsako tekmo. To je tisti vzgib, ki nas vselej vleče naprej v nove zmage," je prepričan Klopp, ki kljub visoki točkovni prednosti na prvenstveni lestvici (16 točk pred drugouvrščenim Leicestrom) še ne odpira penine za tako težko pričakovani naslov državnega prvaka. 

Uspešen tandem: izvrstni nemški strokovnjak Jürgen Klopp na trenerski klopi in napadalec z 'ubijalskim' instinktom v konici napada Liverpoola Roberto Firmino.
Uspešen tandem: izvrstni nemški strokovnjak Jürgen Klopp na trenerski klopi in napadalec z 'ubijalskim' instinktom v konici napada Liverpoola Roberto Firmino. FOTO: AP

Do konca še veliko zahtevnih preizkušenj
"Vsi skupaj se moramo oziroma morate zavedati, da nas čaka še veliko zahtevnih preizkušenj. Na voljo je še več kot dovolj točk za vse, ki gojijo najvišje ambicije. Mi se bomo držali začrtane poti, ki nam prinaša uspehe. Prostora za napredek je še veliko, tako da se že veselim novih izzivov," je zadovoljno pristavil karizmatični Nemec na klopi aktualnega evropskega klubskega prvaka.  

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

beerch
13. 01. 2020 13.00
+3
Res so ubijalski letos. Naj kar traaaaaajaaaa!!!!
jaomajku
12. 01. 2020 19.41
+13
definitivno najbolsa ekipa v evropi
Debely
13. 01. 2020 10.24
+5
AS1983
12. 01. 2020 18.02
+12
velemojstri, grizejo do konca, zlahka bo Premierliga, drugo nedeljo nažgat še United, je tako?
KavčStrokovnjak
12. 01. 2020 16.42
+22
Nič še ni osvojeno. Kloppo že ve kaj govori. Užitek je gledat tak L'pool. Držimo pesti da bo na koncu sezone razlog za slavje.
Debely
13. 01. 2020 10.25
+4
Ko bo matematično nemogoče, da nas kdo ulovi, takrat bomo pa proslavljali EPL kanto. Nič prej!