Nogomet

Klopp razočaran, ker Alexander-Arnolda ni v reprezentanci

Liverpool, 03. 04. 2021 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Menedžer Liverpoola Jürgen Klopp je bil zelo presenečen ter hkrati tudi razočaran, ker igralec Liverpoola Trent Alexander-Arnold ni bil izbran v angleško reprezentanco. 22-letnik tako ni zaigral na kvalifikacijskih tekmah proti San Marinu, Albaniji in Poljski. Anglija je vse omenjene tekme dobila.

Gareth Southgate, strateg angleške reprezentance, je dejal, da desni bočni branilec Liverpoola Trent Alexander-Arnold v tej sezoni ni pokazal tega, kar se je od njega pričakovalo. Njegova uspešnost naj bi v zadnjih dveh letih padla. Ravno nasprotnega mnenja pa je strateg Liverpoola Jürgen Klopp. Po mnenju Kloppa je bil Alexander-Arnold v zadnjih dveh sezonah kljub svoji mladosti izjemen. Začetek letošnje sezone je zaznamovala njegova okužba z novim koronavirusom, toda od trenutka, ko je vstopil nazaj na igrišče, je bil eden najbolj doslednih ter izstopajočih igralcev in nepogrešljiv za moštvo.

"Vedno je lahko igral na visoki ravni, zato to vsekakor ne more biti razlog, da ni zaigral za reprezentanco. Če Trent-Alexander-Arnold ni v moštvu, potem mora imeti Anglija zares dobro ekipo," je nekoliko cinično pripomnil Klopp. "Bil sem presenečen zaradi tega, odločitev seveda spoštujem, a je ne razumem," je še dejal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klopp je nekaj besed namenil tudi Lionelu Messiju ter dejal, da tudi njega ne primerjamo vedno z njegovo najboljšo sezono, kljub temu je še vedno eden izmed najboljših igralcev na svetu. Klopp verjame, da mladi Anglež tako Angliji kot tudi Liverpoolu ponuja nešteto možnosti dobrega igralca. V njegovo sodelovanje z angleško reprezentanco je bil tako prepričan, da mladega nogometaša ni pričakoval na treningih, ki jih je imel z zmanjšano zasedbo Liverpoola. Kljub temu ga je razveselila njegova prisotnost ter motivacija za delo. "Je zelo ambiciozen fant, vem, da si želi biti del angleške ekipe, ter da bo poskusil vse, da bo ponovno tam," je dodal Klopp.

Spomnimo, Liverpool v letošnji sezoni Premier Lige zaseda zgolj sedmo mesto, za vodilnim Manchester Cityjem pa zaostaja kar 25 točk. V soboto jih čaka tekma z Arsenalom. Prebili pa so se v četrtfinale Lige prvakov, kjer jih že v torek gosti madridski Real.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov FOTO: 24ur.com


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.25
+0
Če bi pa in se poškodoval, bi se pa spet nakuhal kot star fižol
Tadi 1973
03. 04. 2021 13.42
+2
Zato je pa Anglija vse tekme dobila.😄
PoredniPubec
03. 04. 2021 13.12
+2
ja ga pač ni... in kaj zdaj?