Nogomet

Klopp še bolj 'penast': po Salahu med poškodovanimi tudi Mane, Van Dijk in Keita

Liverpool, 16. 10. 2018 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpoolov trener Jürgen Klopp je z nekaj ostrimi besedami pospremil svoje varovance ob odhodu na tokratne reprezentančne akcije, nemški strateg pa iz dneva v dan dobiva slabe novice. Po tem, ko se je iz Egipta predčasno vrnil Mohamed Salah, se na Otok načeta vračata tudi Sadio Mane in Virgil van Dijk.

Klopp (v sredini) z Van Dijkom po eni od tekem na začetku nove ligaške sezone.
Klopp (v sredini) z Van Dijkom po eni od tekem na začetku nove ligaške sezone. FOTO: AP
Pozno popoldne je v Liverpoolu "udarila" še informacija o poškodbi vezista Nabyja Keitaja, ki je predčasno končal s kvalifikacijsko tekmo v vrstah reprezentance Gvineje. Keita je ob polčasu tekme z Ruando v Kigaliju (1:1) ostal v slačilnici, zdravstveno stanje nekdanjega člana Istresa, RB Salzburga in RB Leipziga pa je zaenkrat še zavito v tančico skrivnosti.

Kot da bi Jürgen Klopp nekako čutil, da bo tokratni reprezentančni premor še posebej "boleč": nemški strateg Liverpoola, ki je Ligo narodov pred začetkom tretjega in četrtega kroga tekmovanja označil za "najbolj nesmiselno tekmovanje v svetu nogometa", je lahko pred nadaljevanjem klubske sezone še bolj nezadovoljen. Sploh po tem, ko je postalo jasno, da se s takšnimi in drugačnimi poškodbami na Anfield vračajo Mohamed Salah, Sadio Mane in Virgil van Dijk.

Reprezentančnega premora seveda še ni konec, sta pa Senegalec Mane in Nizozemec Van Dijk najnovejši imeni na vedno daljšem seznamu poškodovanih. Afričan se na Anfield vrača celo z zlomom, viri so za ESPN FC potrdili, da zaenkrat še ni jasno, če bodo poškodbe omenjene trojice vplivale na njihov nastop na sobotni tekmi s Huddersfield Townom.

'Manejeva diagnoza ni preveč dobra'
Senegalski krilni napadalec Mane si je zlomil dlančnico v levi roki ob sobotni zmagi nad Sudanom (3:0) v kvalifikacijah za Afriški pokal narodov, zato torkove druge tekme ne bo odigral. To je potrdil tudi reprezentančni zdravnik Abdourahmane Fedior.

MANE

"Vsi igralci so v dobrem stanju, razen Sadia Maneja, ki si je poškodoval levo roko. Danes smo opravili s slikanjem, da bi videli, v kakšnem stanju je. Žal diagnoza ni preveč dobra. Prišlo je do zloma prve dlančnice leve roke, to pa zaradi tega, ker je na zadnji tekmi prišlo do stiskanja," je sporočil Fedior.

Težave z rebri niso novost za Van Dijka
Podrobnejši pregledi Maneja čakajo ob povratku v Liverpoolov klubski center v Melwoodu in medtem, ko se je Salah že vrnil na Otok, so nove slabe novice za Kloppa prišle z Nizozemske, ki je minuli teden proslavljala veliko zmago nad Nemčijo (3:0), a je zanjo "plačala" s poškodbo najboljšega branilca Van Dijka.

DIJK

Selektor oranja Ronald Koeman je priznal, da Van Dijk že več tednov igra s počenima rebroma, zato ne bo nastopil na torkovi prijateljski tekmi, derbiju s sosedo Belgijo. Po uspešnem dogovoru med Liverpoolom in Nizozemsko nogometno zvezo (KNVB) je Van Dijk prav tako že na poti na sever.

Počival le enkrat ‒ ob enem od dveh porazov v sezoni
"Virgil je zadnjih nekaj tednov igral s počenima rebroma. Želel je igrati proti Nemčiji, zato moramo zdaj (Liverpoolu, op. a.) nekaj dati v zameno," je povedal Koeman. O poškodbi Van Dijka se je sicer govorilo že po septembrski tekmi v Southamptonu (3:0), ki jo je nekdanji član Willema II, Groningena in Celtica proti nekdanjim delodajalcem predčasno zapustil.

Klopp je takrat dejal, da si je Van Dijk obnovil poškodbo, ki ga je pestila že pred tekmo prvega kroga Lige prvakov s Paris Saint-Germainom (3:2). Nizozemec je izpustil le eno tekmo v novi sezoni, obračun tretjega kroga ligaškega pokala s Chelseajem, ki so ga rdeči izgubili in se poslovili od tekmovanja.

'Moramo dati nekaj v zameno'
"Vrača se v Liverpool in pripravljen je, da zaigra že v tem tednu. Počival bo. Govoril je s trenerjem," je navijače Liverpoola še pomiril nizozemski selektor Koeman. "Zdravniška služba nizozemske reprezentance je govorila z zdravniško službo Liverpoola in sprejeli smo odločitev, da bo igral le na tekmi z Nemčijo in se nato vrnil v Liverpool."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Več razlogov za zadovoljstvo ima Klopp ob pogledu na zdravstveno stanje Adama Lallane. Angleški reprezentant že od začetka septembra okreva po poškodbi stegenske mišice, ki jo je prav tako utrpel na reprezentančni akciji, že lep čas pa nemoteno vadi s soigralci.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
16. 10. 2018 20.20
-1
se z njimi niso premagali citya a brez njih vsi vemo kdo je liverpool...