Nogomet

Klopp se ne meni za kritike: Vseeno nam je, kaj si drugi mislijo

Liverpool, 22. 07. 2018 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo kluba z Anfielda je v letošnjem poletnem prestopnem roku v svoje vrste zvabilo lepo število okrepitev, za katere so morali pošteno seči v denarnico. Prav zapravljivost tako nemškemu nogometnemu strategu Jürgenu Kloppu očitajo navijači angleških rivalov, ki so se spomnili tudi besed, ki jih je Nemec izrekel pred leti.

Liverpool v tem poletnem prestopnem roku ne počiva. Po Fabinhu, Xherdanu Shaqiriju in Nabyju Keitaju se je redsom pred dnevi pridružil še brazilski vratarski mojster Alisson Becker. Z 72,5 milijona evrov je tako Brazilec postal najdražji vratar v zgodovini nogometa, vendar pa to ni prva okrepitev, pri kateri so redsi podrli vse rekorde.

Za doslej najdražji prestop vratarja je veljal Gigi Buffon, ki je leta 2001 za 53 milijonov evrov prišel iz Parme v Juventus.
Za doslej najdražji prestop vratarja je veljal Gigi Buffon, ki je leta 2001 za 53 milijonov evrov prišel iz Parme v Juventus. FOTO: AP

Že v zimskem prestopnem roku se je četi Jürgena Kloppa pridružil Virgil van Dijk, ki je tako postal najdražji branilec v povesti tega športa. Prav zato je karizmatični nemški nogometni strokovnjak te dni na udaru številnih kritik, saj je sam ob prestopu Paula Pogbaja ostro kritiziral razsipnost velikega rivala Manchester Uniteda, tokrat pa tudi sam posega po dragih nakupih.

"To je problem dandanes. Kakršno koli sranje rečeš, tega nihče ne bo pozabil," je na kritike javnosti odgovoril Klopp in priznal, da so se časi po prestopu Neymarja v lanskem poletnem prestopnem roku pošteno spremenili: "Po drugi strani je res. Takrat si nisem predstavljal, da se bo svet tako spremenil. Dve leti nazaj se je 100 milijonov funtov zdela povsem nora številka. Od takrat se je nogometni svet popolnoma spremenil."

"Imamo zelo dobro ekipo in če jo želimo še izboljšati, stane veliko," je prepričan Klopp.
"Imamo zelo dobro ekipo in če jo želimo še izboljšati, stane veliko," je prepričan Klopp. FOTO: AP
Klopp je priznal, da se je stanje na nogometni tržnici spremenilo, vendar pa je s prestopi v tem poletnem prestopnem roku nadvse zadovoljen. "V svojem življenju sem preživel že marsikaj. Imamo zelo dobro ekipo in če jo želimo še izboljšati, stane veliko. Boljši igralci, kot jih že imamo, nas ne čakajo nekje za vogalom. Izjemnega vratarja z dolgim stažem pri Romi ne moreš več dobiti kot prostega igralca," je povedal sedmi sili pred pričetkom turneje po Ameriki.

Zaradi narave dela je tako moral sprejeti številne kompromise, ki bodo prispevali k uspešnosti kluba: "Prva in najpomembnejša moja odgovornost je, da naredim klub kar se da najbolj uspešen. Ne morem biti tisti, ki ne bo želel kupovati dragih okrepitev. Tako na koncu prav zaradi tega Liverpool ne bo uspešen."

Paul Pogba je vse do Neymarja veljal za najdražji prestop. Rdeči vragi so zanj odšteli 105,0 milijona evrov.
Paul Pogba je vse do Neymarja veljal za najdražji prestop. Rdeči vragi so zanj odšteli 105,0 milijona evrov. FOTO: AP

"Bolje je spremeniti mnenje, kot ga ne imeti"

"Vseeno nam je, kaj si drugi mislijo. Tudi Manchester Unitedu je bilo povsem vseeno, kar sem rekel takrat," je bil do kritikov še oster Klopp, ki uživa v veliki podpori navijačev in vodstva kluba. V pretekli sezoni se je Liverpool po enajstih letih uvrstil v finale elitnega evropskega tekmovanja, ob najnovejših okrepitvah pa si redsi obetajo nove trofeje, s katerimi bi napolnili vitrino."Bilo je samo mnenje v tistem trenutku. Sem spremenil mnenje? Ja, res sem. Ampak bolje je spremeniti mnenje, kot pa ga sploh ne imeti. Imamo igralce, ki smo si jih želeli," je za konec še zatrdil Klopp.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
23. 07. 2018 12.39
+1
pa bi se morali malo vprasat na kaksen neumen nacin ste zgubili finale lp.. in se vedno v vratih nesposobni karies.. kje je rezervni golman zakaj se vedno brani nula od kariesa
Drr Insajder
22. 07. 2018 14.43
+1
“v povesti tega športa”??? Kakšna je pa to “slovenština”?
MKII
22. 07. 2018 13.40
+0
Idemo Reds, vse na prafaktorje. YNWA
cripstoned
22. 07. 2018 13.31
-1
dajte novico o realu...da bodo kolerik, johnny in ostali aparatasi imeli svoj dan...
kebbab
22. 07. 2018 15.10
-4
pokakam se na Real in Barcelono GO GO GUNNERS!!!